Şimdi Ara

2 gün önce opel corsa otomatik vites turbo sistemi otomatik olarak devreye girmiş ve kaza yaptım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gün önce daha 2.kez bindiimiz opel corsayla kaza yaptık.araba 2. el opel corsa 1.4 16v 2000 model.eşim arabayı kullanıyordu ben arkada bebeğimi emziriyordum.İstanbul trafiğinde araba rolantide gdiyordu.leventteydik.aniden sanki çok hızlı gdyrmuşuz gibi önümüzdeki dolmuşun eşimin direksiyonu kırmasıyla sol arkasına çarptık.Allahıma şükürler olsun bebeğimde ve eşime sıyrık bile yoktu benim kafam yarıldı 10 dikiş atıldı ve sağ salim kurtulduk.arabanın sağ tarafı berbet durumda şanzıman gitmiş demiş ustalar sanki şehirler arası yoldaymış gibi kaza yapmışsınız en az 70 km hızla çarpmışsınız Allah korumuş demiş ve anlam verememiş.Önümüzdeki az en fazla 3metredeki minübüs aracına çarptık Allahtan onlarda da bişey yoktu.Ben otomobil kullanmıyorum eşimde uzun süredir kullanmayan fakat araba kullanan biri arabayıda bizsiz bikaçkere denemişti.Eşimin anlam veremediği şey nasıl olduda ayağı ne gaz nede frendeyken araba okadar hızla fırladı.Araba otomatik vites.ustalar hidrolikte bişey olmadıını fakat binde bir otomotik vitesin turbo sisteminin otomatikman devreye girmiş olabileceğini sylediler
    .kaza esnasında eşimin her iki eli direksiyonda müzik eşliğinde ritm ttuyordu.Hala anlam veremiyoruz araba nasıl oldu da o kadar hızlandı.Ustalar Allah korumuş dedi.Üstelik ilk aldığımız arabaydı.3milyar masraf çıktı kaskosuda yoktu.Neyse cana gelceğine mala gelsin diyoruz ve şükrediyoruz.Benim sorum şu:turbo otomatikman devreye girer mi?yada başka ne gibi sorun olabilir?arabayı satmayı düşünüyoruz kendimizi toparlayınca Allah izin verirse araba alırsak otomatik vites almasakmı diyoruz.sorularıma cevap verirseniz çok sevinicem.TEŞEKKÜRLER...

• Geçmiş olsu, Otomatik vitesde turbo diye tabir ettiğiniz şey gerçek adı "kickdown" dur. gaz pedalının altında bir düğme vardır, kickdown yapabilmeniz için tam gaz vererek tüğmeye basmanız gerekiyor.

Yoksa bir arabayı gaz vermeden hızlandıramazsınız, kendi kendine gaz vermesi pek olası bir durum değil.

Ustalar çok desteksiz atmış otomatik vitesde enfazla ya durduk yere vites küçüktür, değiştirmez veya değiştiriken sarsıntılı değiştirir, arabayı kenid kendine hızlandırmada vitesin en ufak bi rolu yoktur. Otomatik vites arabaya gaz verdiremez.

Eski araçlarda gaz pedalı arasın motoruna bir tel ile bağlıydı, yeni araçlarda ise tamamem telsiz bir sekilde tamamen beyin kontrollu. Gaz pedalındaki en ufak sıra dışı bir durumda araç stop ediyor. Bendede vectra vardı gaz pedalındaki oksitlenmeden dolayı çalışmıyordu.

Eşinizin o anki heyecan ile gaza basmış olabilirmi?? veya gaz pedalına pas pas takılmış olabilirmi? (benim başıma bir kaç defa gelmişti)

Allah daha kötülerinden korusun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibhaavci -- 6 Nisan 2009; 14:00:24 >

• siz yavaş gidiyoken aniden araç aniden hızlanırsa yolcuların arkaya kaykılması gerekir siz çarpma öncesi aniden arkaya doğru kaykıldınızmı ?

Bana kalırsa iki ihtimal var

1--- siz 60-70-80 km gibi bi hızla gidiyordunuz ve çevrenişzdeki araçlar da size eşdeğer hızla gittiği için hızınızı çok düşük sanıyordunuz. O sırada önünüzdeki dolmuş aniden frene basıp durunca siz yavaşlamakda geç kalıp gitmekte olduğunuz 60-70 km hızla arkadan minübüse çarptınız.

2-- Siz gerçekten yavaş gidiyordunuz ve minübüs geriye doğru tam gaz geliyordu eşiniz onun size doğru geldiğini anlayamadı son anda kaçmak isterken gaza da bastı ve 20 başlangıç hızınız +10 kaçış hızlanması + 30 minübüsün geri gelme hızı = 60 km hızla çarpışıldı.

Olan olmuş sonraki aracınızla iyice pişmeden tecrübe etmeden kalabalık yollara çıkmayın tenha yollarda baya km yapın iyice tecrübe edinin trafiğe alışın araca alışın sonra kalabalık yollara çıkın Sağlık Olsun. 10 bin km yapmadan tecrübe oldu demek biraz zor..

• geçmiş olsun Allah beterinden saklasın. yeni alınan arabalar da sorun yaşanmaması için iyi bir kontrolden geçilmeli.

bir süre alışma evresinde aracın tepkileri ve karakteristiği ölçülmeli. Şükür yine aileniz sağlıklı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.