Şimdi Ara

2 Gozle Gormek Nasil bir Duygu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
2
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: serhat_ps3

Meraktan soruyorum 3D film izleyebiliyor musun?

Dostum , izleyemiyorum hissedemiyorum yani , ama cevremdekiler uzulmesin diye taklit yapiyirum ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senātus

Peki arkadaslar , ilerde araba kullaniminda sorun oluyormu aci daralmasi?

Sürücü Adayları Ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları İle Muayenelerine Dair Yönetmelik

(15) Şahsın tek gözü var, diğer gözü yok ise veya sadece bir gözünü kullanabiliyor diğer gözde görme yeterli değilse (Bu maddenin ikinci fıkrasının (a) bendi); (Monoküler vizyon var ise)

a) Görme gücü kriteri, gören gözün en az 1.0 görme keskinliği olmalıdır.

b) Görme alanı, şahsın yatay görüş alanı 120 dereceden daha az olamaz.

c) Eğer şahıs herhangi bir nedenle hayatının herhangi bir durumunda tek gözlü (monoküler) olma durumuna gelmiş ise; olayın üzerinden en az 1 yıllık adaptasyon süreci geçmeli ve sonunda şahsın 120 dereceden daha az olmamak koşuluyla görüş alanına sahip olduğu saptanmış olmalıdır.

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/27161.html

• bir gözünle gördüğünün yarısını düşün. o kadarı yok işte. çünkü iki gözde aynı yere odaklanıyor ve sadece burundan göremediğin ve bir dolap tutacağı fazlası var öteki gözde.
  • quote:

izler.

hiç bi farkı yok sadece sol taraftan biraz daha eksik görüyorsun. yani şuan ki gördüğün görüntüden biraz daha sol tarafı görebilecektin hepsi o
  • quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

daha geniş açılı görüyorsun ve bi gözün kör noktasındaki yeri diğer gözle görebiliyorsun

+1 Bu arada geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun
  • 20 senedir tek gözle araba kullanan tanıdığım var gayette iyi kullanıyo.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam geçmiş olsun öncelikle. Çift gözün görme açısı 160 derece civarlarında Tek gözle baktığımda 120 derece felan oluyor. Yani öyle büyük bir kayıp söz konusu değil. Yarı yarıya değil yani. Canınızı sıkmayın , tıp ilerliyor umarım tedavisi bulunur ve bu hayalinize kavuşursunuz..
  • Merhaba, Allah sabir versin kardesim. Allah mukafatini verir inş.

7 yasinda ne oldu? Hatirlatmak istemem de çok merak ettim.

Kendine iyi bak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gözle 3 boyutta daha iyi işler çıkartıyorsun mesela bir elinle delik yapıp diğer elinin işaret parmağını içinden geçirmeye çalıştığın zaman tek gözle insan çok zorlanıyor ya da tahminle yapmaya çalışıyor. Ya da çaprazından gelen bir basketbol topunu tutarken de zorluklar yaşyabilirsin.Bir de görme alanın daha geniş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 6 Aralık 2012; 1:19:51 >
  • quote:

quote:

Dostum , izleyemiyorum hissedemiyorum yani , ama cevremdekiler uzulmesin diye taklit yapiyirum ..

Anladım kardeşim, ileride buna çare bulurlar, teknoloji bu durmaz yerinde takma kafana, ayrıca yaşın genç ise azami 30 lu yaşlarında yeni bir göze sahip olabilirsin çünkü bilim adamları kök hücrelerden göz yaratacak seviyeye gelmeleri an meselesi
  • Ben senin yerinde olsam korsan göz bandı takardım.Çok sempatik olurdu.
  • 7 yaşında olduysa aslında duruma alışmışsındır, bu senin için yeni vakitte olmuş gibi bir engel teşkil etmez. 2 gözle görmek nasıl bir duygu mu? Odak noktamız belli sadece bir açıyı daha fazla görürüz. Onun dışında insanca, yani yetersiz.
  • quote:

Arkadaslar duygu somurusu falan zannetmeyin lutfen , biraz duygusalim boyle seyleri cevremle konusamiyorum. Sol gozomu 7 yasimdayken kaybettim , en cok merak ettigim sey 2 gozle gormenin farki ney? Bana bunu betimleyebilirmisiniz? Gercekten unuttum o duyguyu..

Bir gün aklıma geldi tek gözümü kapattım ve neden 2 gözümüz olduğunu test ederek anlamaya çalıştım.Vardığım sonuç 2 gözün olması derinlik algılamaya yarıyor.İsteyenler test edebilir.Tek gözünüzü kapatın ve bi koltuğa çaprazdan bakın.Tek gözle koltuğu bir resim gibi derinlik olmadan göreceksiniz.Diğer gözü açıp çift gözle baktığınızda derinliği algılayabileceksiniz.Bazı telefonlardaki çift lens koymalarının nedeni de bu.Daha gerçekçi 3 boyutlu bir resim elde edebilmek.Benim gözlemlerim bunlar.Bunun dışında açı daralması da var tabi doğal olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlıAdam -- 6 Aralık 2012; 1:26:49 >

• Arkadaslar bazilariniz sormus , gozume katarakt (insallah dogru yazmisimdir) geldi oyuzden gormesi cok geriledi . Bana cok aci cektiriyor surekli ameliyat oluyorum yoruldum artik , size bunu sormamin bir nedenidaha var gozumu artik komple kapattirmak istiyorum hicbir hissetmesin diye.. ama tip gelisiyor ilerde pisman olurmuyum..

• quote:

Arkadaslar bazilariniz sormus , gozume katarakt (insallah dogru yazmisimdir) geldi oyuzden gormesi cok geriledi . Bana cok aci cektiriyor surekli ameliyat oluyorum yoruldum artik , size bunu sormamin bir nedenidaha var gozumu artik komple kapattirmak istiyorum hicbir hissetmesin diye.. ama tip gelisiyor ilerde pisman olurmuyum..

Nasıl yani anlamadım 2 gözünüde mi kapattıracaksın ?
  • Sadece gormeyen gozumu yani sol tarafi.

• Benimfe sag goz 4.25 numara nerdeyse hic gormuyor bana gore fark su onlar 180 derece gorurken biz 135 derece goruyoz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.