Şimdi Ara

2 ev arasında kablosuz internet aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

2 ev arasında (yaklaşık 60-70 metre diyebiliriz ) kablosuz şekilde ( arada engelleyecek herhangi bir şey yok, camlar birbirine bakıyor sayılır ) interneti olan evden diğer eve interneti kaliteli bir şekilde aktarmak istiyorum. ping vs. sorunu çıkartmayacak, sinyal seviyesi yeterli seviyede olması lazım.

Bunu nasıl çözebiliriz ? Hangi yoldan gitmeliyim ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

Bütçe ne kadar?
    Karşılıklı iki cihazmı alınacak yoksa sadece tek bir cihazla modememi bağlanılacak?
    Modemin marka model nedir? Modem evin neresinde kurulu, size bakan taraftamı?

Hangisi daha sağlıklı olacaksa o şekilde yapmak isterim. ( ping sorunu vs istemiyorum çünkü )
    Modemin markası ve modeli : zte - zxhn h108n ( tivibu ev destekli modem )
    Modem eve bakan tarafta camın yakınında.

Orijinalden alıntı: borealatis

quote:

Bütçe ne kadar?
    Karşılıklı iki cihazmı alınacak yoksa sadece tek bir cihazla modememi bağlanılacak?

Hangisi daha sağlıklı olacaksa o şekilde yapmak isterim. ( ping sorunu vs istemiyorum çünkü )

Bütçe varmı, yoksa ucu açıkmı?

quote:

quote:

Bütçe ne kadar?

Bütçe varmı, yoksa ucu açıkmı?

en fazla 250 diyelim

• Farklı alternatifler olmasına rağmen, teknik destek konusunda yeterli olduğu içi tp-link tl-wa7210n cihazından 1 adet satın alıp modeme yönlendirerek deneyin. Büyük ihtimal yeterli gelecektir. Yine hız yeterli olmazsa karşı modem konumunada bu cihazdan 1 adet daha alıp karşılıklı çalıştırırsanız 150mbps bağlantı hızına ulaşırsınız. Dış ortam cihazıdır. Bina yüzüne, balkona veya çatıya monte edilmelidir.

http://www.bilio.com/router-c3144/tp-link/tl-wa7210n-p151716779/

• karşılıklı olabildiği gibi tek başına da yeterli olabilir diyorsunuz. Çok iyi. Sanıyorum aradığım cihaz böyle bir şey. Binanın dışına mont edemeyebilirim, cam içinde kalabilir ama bir sorun olacağını sanmıyorum. eğer verim alamazsam birde modemin yanına bundan bir tane daha alırım.interneti alacağım evde de kabloyla çıkış yaparım diye düşünüyorum.

iletim gücü kabloya yakın olur mu ? yani ping sorunu çıkartır, sadece onu merak ediyorum şuanda...

Çok teşekkür ederim.
  • Cam önüne yerleştirsenizde iyi sabitlemeniz gerekir. Cam arkasındanda çalışır sorun olmaz. Client modda çalıştıracaksınız. Karşıdaki modemin kaliteside bağlantı stabilitesini etkileyecektir. Deneyerek göreceksiniz bunu. Mesafe kısa olduğu için bir sorun olacağını sanmıyorum.

Karşılıklı çalıştırmak isterseniz modemden kablo ile cihaza bağlantı sağlanacak. Karşılıklı iki cihaz birbirini en iyi gördüğü noktada ayarlanır. Hassas ayar gerektirebilir. Sinyal gücünü izleyerek takip edersiniz. Bu cihazların ayrıca mesafeye göre güç ayarı yapılması gerekiyor. Bunları satın aldıktan sonra öğrenerek yaparsınız. İki cihazlı bağlantıda iyi ayar yapılırsa ping sorunu olmaz. Adsl modem hattındaki ping süreleri ve hız neyse aynen onu alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 29 Ocak 2015; 0:41:17 >
  • Fiyat araştırması yaparken şu ürüne rasgeldim. Bu üründe önerdiğiniz ürünün özelliklerini taşıyor mu ? Bilginiz var mı ?

http://www.bizdehesapli.com/TL-ANT2424B?ref=akakce&source=mobil&v=1....

Fiyat araştırması yaparken şu ürüne rasgeldim. Bu üründe önerdiğiniz ürünün özelliklerini taşıyor mu ? Bilginiz var mı ?

Hayır taşımıyor. Bu sadece anten. Buna + cihaz alınması gerekirki bu size uygun bir sistem değil. Bu çok uzak mesafeler için (50km) kullanılır. daha düşük bir fiyatlı ürün arıyorsanız pm attım ona bakın.

• quote:

quote:

Fiyat araştırması yaparken şu ürüne rasgeldim. Bu üründe önerdiğiniz ürünün özelliklerini taşıyor mu ? Bilginiz var mı ?

Hayır taşımıyor. Bu sadece anten. Buna + cihaz alınması gerekirki bu size uygun bir sistem değil. Bu çok uzak mesafeler için (50km) kullanılır. daha düşük bir fiyatlı ürün arıyorsanız pm attım ona bakın.

ilk önerdiğiniz ürünü alıcam sanırım, eğer performans alamazsam bir tane daha alıcam modeme bağlı camın yanına koyucam. Umarım bu şekilde hallederim :) Teşekkür ederim ilginize.

• Öncelikle çok teşekkür ederim, bahsettiğiniz cihazı aldım, kısa bir testte bulundum ve sonuç mükemmel. Stabil olup olmadığına henüz bakamadım. Fakat bir sorunum var bilmiyorum bilginiz var mı ?
    Evimde normal " adsl iptv modem" var. Markası " ZTE zxhn108n". Bu modeme "tp-link" cihazını client modda bağlanıyorum. Sıkıntı yok, fakat bilgisayar otomatik ip almıyor. Elle ip verirsem ( ip adresi, alt ağ maskesi , ağ geçidi, dns sunucusu ) o zaman sıkıntı yok fakat ne yaptıysam otomatik ip aldıramadım. Modeme dışardan bağımsız bağlanınca otomatik ip veriyor internete çıkartıyor fakat client ile bağlanınca otomatik ip vermiyor.

Öncelikle çok teşekkür ederim, bahsettiğiniz cihazı aldım, kısa bir testte bulundum ve sonuç mükemmel. Stabil olup olmadığına henüz bakamadım. Fakat bir sorunum var bilmiyorum bilginiz var mı ?
    Evimde normal " adsl iptv modem" var. Markası " ZTE zxhn108n". Bu modeme "tp-link" cihazını client modda bağlanıyorum. Sıkıntı yok, fakat bilgisayar otomatik ip almıyor. Elle ip verirsem ( ip adresi, alt ağ maskesi , ağ geçidi, dns sunucusu ) o zaman sıkıntı yok fakat ne yaptıysam otomatik ip aldıramadım. Modeme dışardan bağımsız bağlanınca otomatik ip veriyor internete çıkartıyor fakat client ile bağlanınca otomatik ip vermiyor.

Daha öncede söylediğim gibi bir takım ayarlamalar yapmak gerekebilir sonradan. Teknik destek için tp-link destek ekibi konuya çağrıldı.

• quote:

quote:

Öncelikle çok teşekkür ederim, bahsettiğiniz cihazı aldım, kısa bir testte bulundum ve sonuç mükemmel. Stabil olup olmadığına henüz bakamadım. Fakat bir sorunum var bilmiyorum bilginiz var mı ?

Daha öncede söylediğim gibi bir takım ayarlamalar yapmak gerekebilir sonradan. Teknik destek için tp-link destek ekibi konuya çağrıldı.

Merhabalar,

SİZ SORUN TP-LINK CEVAPLASIN konu başlığında da mesajınız tarafımıza ulaşmıştır. Özel mesaj olarak iletişim bilgilerinizi paylaşabilirseniz en kısa zaman diliminde ulaşarak gerekli kontrolleri sağlayabiliriz.

Saygılarımızla,
     2 ev arasında kablosuz internet aktarımı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.