|
2. el telefon almanın avantajları
Alırken özellikle bunları kontrol et Kontrol Neden önemli? 🔋 Batarya sağlığı Pilin ne kadar yıprandığını gösterir 📱 Ekran Ölü piksel, yanma, çizik ve dokunmatik problemi kontrol edilir 📷 Kameralar Ön/arka kameraların ve odaklamanın çalışması gerekir 🔊 Hoparlör & Mikrofon Ses ve görüşme sorunları için 🔌 Şarj soketi Şarj ve veri aktarımı test edilmeli 📶 IMEI Cihazın kayıt ve kullanım durumunu kontrol etmek için 🔐 iCloud / Google hesabı Önceki sahibin hesabı kesinlikle kaldırılmış olmalı 🛠️ Parça geçmişi Ekran, batarya veya anakart değişimi olup olmadığı önemli 📡 Wi-Fi / Bluetooth / GPS Kablosuz bağlantılar test edilmeli 💦 Sıvı teması Özellikle ikinci el cihazlarda önemli 🔨 Kasa Darbe, eğilme ve açılma belirtileri incelenmeli En önemli nokta: Telefonun geçmişi Satıcı "hiç tamir görmedi" diyorsa bunu mümkünse cihaz üzerinden doğrula. Özellikle ekran, batarya ve anakart değişimleri telefonun değerini ciddi şekilde etkileyebilir. Ayrıca IMEI'yi BTK üzerinden sorgulamak, satın almadan önce yapılması gereken en önemli kontrollerden biridir. 2.el telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler neler burada anlatılmış, göz atabilirsiniz. Ben olsam 2. el telefon alırken Temiz kullanılmış + IMEI'si sorunsuz + parça geçmişi belli + bataryası iyi + mümkünse faturalı/garantili bir cihaz tercih ederdim. Özellikle çok ucuz ilanlara dikkat et. Piyasanın ciddi şekilde altında olan telefonlarda çalıntı/kayıp cihaz, IMEI problemi, ağır hasar veya değiştirilmiş parçalar gibi riskler olabilir. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler