Merak ettiğim bir konu var, en iyisini DH bilir dedim açtım konumu.
Citroen DS4 Benzinli, Otomatik, yarı dolu bir model aldık diyelim, bu aracı 3 yıl kullansam, 20bin km olsa sonrada satmaya karar versem 3 yıllık 20bin km temiz DS4 2. el piyasasında ne kadar değer kaybedebilir? Tamamen tahmin üzerine kurulu bir soru biliyorum ancak yaklaşık bir değer istiyorum.
Araç DS4 olmayabilir. BMW 1.16 yeni kasa veya Citroen C4 falanda olabilir...
Güncel
Araçtan araca değişir.
saydığın araçlar içinde en çok değer kaybedecek araç DS4 Tür.
C4'ü bugün 50 ye aldınız diyelim.
Yarın 47'ye düşer. Km'si 10 bile olmasa.
Kaza vs. olmadan yazıyorum, her yıl ortalama 2000 değer kaybeder. Eh 3 yıl içinde bu araç makyaj yer. 2 binde ordan kaybeder.
3 yıl sonra bu aracı satabileceğiniz fiyat: 35 bin Tl.
Araç aşırı temiz olursa ve makyaj yemezse: 38 Bin Tl.
Çok iyi bir aracınız var, aceleniz yok ve şansınız varsa: 39 Bin tl.
Aracınızda değişen olursa 33-34 gibi gider.
Herhangi bir aksilik olmazsa bu aracın 3 yıl sonraki piyasa değeri 34-37 arasında olacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: Batu
Merhabalar,
Merak ettiğim bir konu var, en iyisini DH bilir dedim açtım konumu.
Citroen DS4 Benzinli, Otomatik, yarı dolu bir model aldık diyelim, bu aracı 3 yıl kullansam, 20bin km olsa sonrada satmaya karar versem 3 yıllık 20bin km temiz DS4 2. el piyasasında ne kadar değer kaybedebilir? Tamamen tahmin üzerine kurulu bir soru biliyorum ancak yaklaşık bir değer istiyorum.
Araç DS4 olmayabilir. BMW 1.16 yeni kasa veya Citroen C4 falanda olabilir...
Araç dizel olmadığı için 30 TL'ye aldıysanız, muhtemelen 25 TL civarına satarsınız diye düşünüyorum. Dizel olsaydı 28'den aşağı gitmezdi. Tabii kur değerleri ve aracın piyasası da etkiler duruma göre.