Şimdi Ara

2.EL MONSTER TULPAR T7 13.1 GTX 1060 MI YOKSA SIFIR ABRA A5 V13.4.3 15.6 MI ALAYIM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar; hali hazırda Monster Abra A7 V6 5.2 kullanıcısıyım. 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum ve oldukça da memnunum. Ancak ekran kartımı güncellemek istediğim için bilgisayarımı satıyorum. Kısmet olursa malum sitedeki 657678221 no’lu ürünü almayı düşünüyorum. Satıcı en son 5.900’e bıraktı. Sizce bu bilgisayar fiyatına değer mi yoksa monster’ın kendi sitesindeki Abra A5 V13 4.3 15.6 modelini mi tercih etmeliyim ? Görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Yardımcı olacaklara şimdilik teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreglry -- 8 Şubat 2019; 17:40:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O fiyatlara sıfır alacaksak olsan anca 1050ti li laptop alabilirsin. Ürünün 8 ay garantisi kalmış ama gerek özellikleri gerekse 17.3 inç ekran olması nedeniyle 5900 TL ye alınabilecek bir cihaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • makca42 M kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Dikkate alacağım.

• Aynı laptopu alıp (13.1 ) bios sorunu nedeni ile iade etmiştim . Onlarda hakılı bulup almışlardı. O seri ile alakalı sorun çıkabilir dikkatli olmanı tavsiye ederim.

• antinanco A kullanıcısına yanıt
    Peki bunu nasıl anlayabiliriz hocam ? Bir yolu var mıdır ?

• Yolu değl hocam v13.1 alma yolu bu hocam

• Merhaba hocam bende gtx 1060 olan monstet tulpar t5 v17.1.3 aldım 3 gün önce 8176 tlye mal oldu bana. Bana kalırsa 2. El laptop alma hele ki yüksek grafik kartı olan sebebine gelince bu ara piyasada böyle çok ürün var, mining işi patladı yorulan kartları ve laptopları ellerinden çıkarmaya çalışıyorlar. Yinede tercih sizin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kocakusak061903 K kullanıcısına yanıt
    O zaman sıfır bir 1050ti yeterli olur diyorsunuz. Hali hazırda 960m kullanıcısıyım aslında yetiyor da. Ama bilemedim :(

• Bencede 960 dan 1050, 1060 a geçmeye değmez 2 sene daha idare eder o kart sizi elinizdeki bütçeyi altın ve dolar olarak muhafaza ederseniz 1, 2 sene sonra emin olun daha performanslı laptop alırsınız. Ama illa alacaksanız 1050ti de güncel oyunlarda gayet yeterli bir karttır, üzmez.

• kocakusak061903 K kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

• Güncel..

• 17 inç lerde çok hayvansı ya taşınırken falan sıkıntı çıkartır mı

• çikkarito09 Ç kullanıcısına yanıt
    2 yıldır kullanıyorum hocam alışınca 15.6’yı küçük bile geliyor.

• Monster Abra A5 V13.4 un bu performansta bir alternatifi var mı daha uygun fiyata? Ayrica Bunun fiyatı 5600 TL değil mi kendi sitesinde?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ikinci el alıyorumda bakalım inşallah kazasız belasız 5-6 sene götürür beni

• Bu konuda henüz yeterli bilgi sahibi değilim. Şimdi gördüm. V13.4.3 farkliymis. Ona 5700 yazıyor. M2 SSD ile adata SSD farkı nedir? Neye göre tercih edilir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsinz

Bu konuda henüz yeterli bilgi sahibi değilim. Şimdi gördüm. V13.4.3 farkliymis. Ona 5700 yazıyor. M2 SSD ile adata SSD farkı nedir? Neye göre tercih edilir?
    Bu sorunun cevabını ben de arıyorum,yardımcı olabilecek birisi var mıdır?

• hsyn1905 H kullanıcısına yanıt
    M.2 SSD slotu anakart üzerinde yatay olarak konumlandırılan bir şekilde bulunur. M2.SSD lerin yaygınlaşması ile piyasa da birçok çeşit bulunabilir. M.2 SSD ler görüntüsü ile ram'a benzer ve anakart a hiçbir kablo olmadan direkt ram gibi takılabilirler.Takılıştaki tek fark anakarta yatay olarak takılmasıdır. M.2 SSD ile normal SSD arasındaki en önemli fark yapılarıdır. Biri 2.5" büyüklüğünde kare bir yapıya sahipken diğeri, tıpkı bir ram gibi anakarta direkt olarak takılabilir.

Hız olarak M.2 SSD ler x4 jenerasyon sürümü ile birlikte teorik olarak 32000 Mbit/s yani saniyede 4 GB hızlarına ulaşabilirler.Bu da normal bir Sata 3 SSD ye göre 6 kat daha hızlı veri transferi demektir. Sata 3 SSD bağlantı arabirimi saniyede maksimum 600 MB hızına ulaşabilir.Bu da SSD nin yapısı itibariyle bir darboğaz oluşturur.Yani SSD ler aslında verecekleri performansları tam olarak veremezler. M.2 SSD ise PCIe arabirimi üzerinden haberleştiğinden bant genişlikleri çok fazladır ve SSD lere darboğaz oluşturmazlar.

Kısaca M.2 SSD lerin özelliklerine bakacak olursak;

Anakart üzerinde bulunur ve kablo karmaşası olmadan direkt olarak anakarta takılabilir.
    Normal Sata 3 SSD lere göre 6 kat fazla performans verebilir.
    Ayrıca anakart üzerine direkt olarak takıldıklarından, yer karmaşasını da bir nebze engellemiş olurlar.

• emreglry E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.