2005 model focus HB Bir bayinin test aracı, benzinli 4000 km'de, içi bej döşeme rengi açık mavi, dizel almayı hep düşünüyordum ama bu arac beni mest etti , biliyorum benzin dizelin 2 katına denk geliyor ama işe giderken 1 gün servis 1 gün araç kullanır aynı hesaba getiririm diyorum kendimce :) fiyat 29500 ,ne dersiniz?
fusion dizel 2008 31500 ytl, lux modeli 1,6 motor... eşim de ben de focus hb'yi çok beğendik yalnız ... bir de şubat ayında ford fiyatları sizce ne olur ? aralıkta 30 000 ytl e dizel fusion verdik dedi bayi yetkilisi...
evet fiyat bana da çok geldi doğrusu sizce olması gereken ideal fiyat nedir? tip ve renk olarak doğrusu bunun üzerine araç tanımam, ne yapsam ki o zaman fusion mu almalı birçok bayi gezdim her bayide bir araç hoşuma gidiyor ama fiyat fazla vs. asıl istediğim ford c-max , buz mavisi içi bej rengi döşeme olan o fiyata bir cmax bulmak gerek sanırım , 2005-2006 model cmaxler 29-30 000 ytl civarında var ama hepsi de uzak illerde bana ne yapsam bilmiyorum karışık kafam bi türlü karar veremiyorum kör şeytan diyor düşünmeden git al işte bitane ama alacağım arabaya da inşallah en az 3-4 yıl binmeyi düşünüyorum ,pat diye de alınmaz elbet o kadar para da vericez :)
2.el cmax dizeller 30.000 ytl civarı 2005-2006 modeller, 2005-2006 dizel focus hb de 27000 ytl den başlıyor 32000 ytl ye kadar..
bu 4 araçtan biri olacak muhtemelen ama hangisi olsa iyi olur bilemiyorum ... en azından 3-4 yıl maks 5 yıl kullanıcam alacağım aracı , ortalama hergün servis kullanmazsam 45 km yolum var git gel,haftasonu evdeyim veya 20-30 km çarşı pazar olabilir bazen git gel ...
sizce dizel mi benzinli mi? sıfır mı 2.el mi? 2.elde önceliğim kilometre mi model yılı mı olmalı? 2.el dizel almak çok mantıklı değil dedi ford bayi yetkilisi,dizeller hassas araçlar kimin nasıl kullandığını bilemezsin dedi???? yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler ... biraz uzun oldu kusura bakmayın artık tak etti çünkü hakkaten en kötü karar kararsızlıktan iyi sanırım
öncelikle malatyadaysanız sedan alın derim çünkü hb fazla tutmuyolar satmasıda çok zor burda bana kalırsada focus alın
ahhh istanbul ahh az biraz yakın olsan bu karda kıyamette yaza kadar da bekleyemem ki
1 uçak bileti + 2 kar lastiği iş tamamdır bence istanbul buralardan düşük
kış lastiği kullanacaksanız 2 değil 4 adet kullanın 2 adet faydadan çok zarar sağlar.
quote:
Orjinalden alıntı: fcs44
1 uçak bileti + 2 kar lastiği iş tamamdır bence istanbul buralardan düşük
hocam kesinlikle acele etme az para vermiyeceksin sonunda 2. elde ne dolaplar döndüğünü az çok bilirsin. fusion her ne kadar güzel bir araç olsa da c-max ve focusun yeri ayrıdır. benim şahsi tercihim hb focus olur ama c-max de focusdan hiçbir konuda aşağı kalmaz. tamamen zevk meselesi. fusion ve fiesta, focus ve c-max'e göre iç mekan kalitesi, konforu ve genişlik açısından tatmin etmeyebilir. dediğin gibi verdiğin fiyatlar bence çok. büyük şehirlerde olsan biraz daha uygun araç bulunur. ama bulunduğun yerdeki araçların temizliğinden eminsen üçüne beşine bakma biraz pazarlıkla al derim. çünkü ankaradan istanbuldan araç baksan ilan verenlerin çoğu araba temiz gel al der. dünya kadar yol gidersin arabada olmadık şeyler çıkar, masrafına zamanına yazık olur.
bence araçtan beklenti önemli.küçük az yakan sıfır km diyorsan fiesta.ama bana yetmez diyorsan hb focusu da düşünebilirsin,c max'da.ama sıfır araç bu devirde daha mantıklı bence.sıfır aracın kokusu bile insana haz verir.ancak bagaj ihtiyajı,segment takıntısı vs.bunları da tahlil etmek lazım.ne alırsan hayırlı olsun inşaallah
quote:
Orjinalden alıntı: karenin
hocam kesinlikle acele etme az para vermiyeceksin sonunda 2. elde ne dolaplar döndüğünü az çok bilirsin. fusion her ne kadar güzel bir araç olsa da c-max ve focusun yeri ayrıdır. benim şahsi tercihim hb focus olur ama c-max de focusdan hiçbir konuda aşağı kalmaz. tamamen zevk meselesi. fusion ve fiesta, focus ve c-max'e göre iç mekan kalitesi, konforu ve genişlik açısından tatmin etmeyebilir. dediğin gibi verdiğin fiyatlar bence çok. büyük şehirlerde olsan biraz daha uygun araç bulunur. ama bulunduğun yerdeki araçların temizliğinden eminsen üçüne beşine bakma biraz pazarlıkla al derim. çünkü ankaradan istanbuldan araç baksan ilan verenlerin çoğu araba temiz gel al der. dünya kadar yol gidersin arabada olmadık şeyler çıkar, masrafına zamanına yazık olur.
haklısın teşekkürler , zaten insan o yüzden de çekiniyor bugün büyükşehirlerde ne dolaplar döndüğü az çok biliniyor, ordaki güvenle burdaki güven arasında dağlar kadar fark var . hayırlısı diyorum artık , önce hyundai getz sıfır sonra chevrolet lacetti hb (servis garantili tüp) sonra opel astra ardından kia cerato sonra skoda roomster en son da ford focus hb veya cmax ta karar kıldım, bakalım değişecek mi ama pek sanmıyorum çünkü focus hb'e ayrı bir ilgim vardı hep ...
hocam bu araçlar içinde en güzeli focus hb.dir ama ayda 1000 km. kullanacaksın gibi. focus hb TDI öneriyorum 2 yaşında bir araç mesela...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme