Arkadaşlar Bugün Bizim buranın 2.ci el pazarı vardı gezerken 2 adet orjinal AIWA Sx .... 100 W Madein Japan çok mükemmel ve sağlam temiz kabinler ilgimi çekti Bu kabinlerle ilgili kullanan ve bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. fiyatını sordum ikisi 100 TL. dedi dinlemek için önce pioner 60w anfide denedi ses beklediğim performansı vermedi sonra sony 1ooW anfide denedi yine tam performans vermedi kolonlar sağlam fakat ses performans göstermedi ben bu işten anlamadığım gibi satıcıda tam ne yapılması konusunda ve anlattıkları beni tatmin etmedi bana Kabinler çok güçlü anfi yetişmiyor daha güçlü anfi lazım bende dayı 100W anfinin yeterli olması lazım dedim kabinleri ve anfiyi alırsan uygun bırakırım bu arada anfilerden sony 100 TL. Pioner olana 80 dedi fakat güvenemedim. her hafta pazara Kocaelinden bu tarz malzemeler getirip satan satıcıdır,kendisi şimdi sormak istediğim adamın elinde 4-5 adet anfi var haftaya geldiğinde seçim yapmam gerekirse nasıl bir anfi almalıyım bana detaylı teknik bilgilerde yardımcı olurmusunuz.Saygılarımla
Hiç kimse ilgilenmemiş, yanlışım varsa bilgisizlikten olabilir çünkü şu ana kadar hep hazır sistemler kullandım.
Açtığım konuda bir anormallikmi var kimse ilgilenmiyor? bari bu konuda yardım edin.
aslında dinlenerek karar verilir siz dinleyip beğenmediniz yapılacak pek bir şey yok
amfinin modeli resmi felan yokmu
quote:
Orijinalden alıntı: AKREPmt.
aslında dinlenerek karar verilir siz dinleyip beğenmediniz yapılacak pek bir şey yok
amfinin modeli resmi felan yokmu
Anfileri hiç incelemedim çünkü hiç anlamam kaç watt olduklarına dahi bakmadım satıcının söylemesiyle yetindim ben daha çok kolonlarla ilgilendim eğer tam performanslı olsaydı hemen anfiyle birlikte pazarlığa girecektim. Bunu satıcıyada söyledim kolonlar görünüşünü yansıtmadı açık alan olmasına rağmen baslar çok kuvetliydi fakat ses kalın çıkıyordu ayarlarınlada oynadım fakat ses zorlanarak çıkıyordu başka anfilerlede denemek istedim fakat etrafımızı insanlar sarınca adam benimle doğal olarak ilgilenemedi mallarına sahip çıkmak zorundaydı. İşi haftaya bıraktık satılmazsa kolonlar deneyip istediyim performansla haftaya görüşürüz dedyip ayrılmak zorunda kaldım.Biraz bilgim olsaydı Anfilerle ilgili konuyu orda hallederdim düşüncesiyle sizlerden yardım istemek zorunda kaldım.AKREPmt. İlginiz için teşekkür ederim.Saygılarımla
Kolonlar disaridan guzel gorunuyordur ama spikerleri dandik modeller ile degistirilmistir. Dostum bende Jamo BX200A var, Kabin degil sadece speaker'in Woofer dis yuzeyi, o kagit gibi yirtilan malzemesi kolon basina 50 TL tuttu orjinal malzeme ile tamiratta. Senin iki kolonun toplam fiyatina deger sadece kagit malzemenin fiyati... Onlardan pek bir sey bekleme derim.
quote:
Orijinalden alıntı: g.adr
Kolonlar disaridan guzel gorunuyordur ama spikerleri dandik modeller ile degistirilmistir. Dostum bende Jamo BX200A var, Kabin degil sadece speaker'in Woofer dis yuzeyi, o kagit gibi yirtilan malzemesi kolon basina 50 TL tuttu orjinal malzeme ile tamiratta. Senin iki kolonun toplam fiyatina deger sadece kagit malzemenin fiyati... Onlardan pek bir sey bekleme derim.
Bak bu hiç aklıma gelmemişti olabilir anlamak lazım ama nerdee bizde o tecrube sağol Arkadaşım
Yalniz benim amfinin cikis gucu sanirim 5x60W , 300W Total gercek RMS degeri olmasi lazim. Technics SA-AX710 AVR'den bahsediyorum. Kabinler de 350W Long Term , 250W Short Term cikis degerlerine sahip 8 ohm.. Bu mantikla bakarsak 60W amfiye 100W kabin guzel performans vermeyebilir de, 100W amfide 100W kolonlar eger kaliteliyse sesi iyi alirsin. Modelin ismi nedir biliyor musun AIWA dedigin kolonlarin ? Modeli ogrenip internetten Woofer spikerine Tweeter'ina falan bak.. Sonra da kolonun icini acin adamla bakin adam da ogrensin icinde ne spiker oldugunu aletin.. Bir de bass kolonlarinin icinde yumurta kutusu gibi sungerler oluyor. Acaba onlarda da var mi ? Kaliteli kolona para vermek lazim diyecegim fakat 2. elleri bile pahali.. Benim kolonlara baktim 2. elleri 800-1000 lira arasi... 100 tl nere 1000 nere.. ortahalli daha iyi kolonlar bulabilirsin alisveris sitelerinde. 100 Tl vermeye degmez.. 1 kere aliniyor senelerce kullaniliyor... Daha iyisine bakmak lazim.
Perşembe günü Kolonlar satılmadan gelmişse dediğini yapacağım fakat ben o kolonları evire çevire inceledim kabin hiç açılmışa benzemiyordu çok sağlam bi yapısı vardı birde Basslar kare yuvarlak değildi üstünde nikalaja benzer bişey vardı. ve bayağı ağırlardı kısacası hem anfi hemde kolonların modellerini öğrenip yazarım. g.adr
teşekkür ederim.
Solo7 almaya karar verdim. Garanti dedim hiç değilse ve böylelikle bu macera sona erdi. yerdım eden arkadaşlara teşekkür ederim.