Arkadaşlar 2004 yada 2005 bi ihtimallede cebimi zorlayabilirsem 2006 model cbr 600rr almak istiyorum bu sezon bitince. araştırdımda motorun ömrü için 40.000 km den sonra pek tat vermez vs diyorlar. kimileride 100.000 i görür eğer iyi bakıldı ve kullanıldıysa diyor. bende 2. gruba katılıyorum. eğer iyi bakılırsa 600rr'ların 100 hatta 150.000 km boyunca motor istemeyeceğini düşünüyorum. fakat 2. el motor alacağım için benden önce motoru kim nasıl kullandı bilemeyeceğim. iyi temiz kullanılmış bir motor almak istiyorum. bunu nasıl anlarım peki ? motora baktığımda ve kullandığımda motorun iyi kullanıldığını anlamak için püf noktalr varmıdır ?
dostum bunun için tecrübe önemli anlatmayla motor alınmaz bir bilen lazım ona ayrıca genel olarak düşüncem düzgün bakılırsa normal bir japon motorun 100,125,200 cc gibi motor ömrünün 300.000 km oldugunu açıklamalarına inanıyorum.Birde 600cc motor alan adam acemi değildir yani rodajı iyi geçmişdir ama çok zorlanmış olabilir hiç belli olmaz dediğim gibi bir bilenin bakması gerekir
evet kardeşim aslında en temizi sıfır motor almak ama işte 30 bin lirada uçuk bi rakam. istanbuldaki ss kullananlarında motora titiz davrandıklrını düşünmüyorum açıkçası. tek tük çıkar belki onlarda yüksek fiyat ister. ya şehir dışından alıp getircem yada almicam bu gidişle.