Şimdi Ara

2. El Araçlar 2012 Yılından Sonra %40 Düşecek! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
18.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elektirikli araçların piyasada tutulması, piyasasının oluşması daha çok seneler alır...ayrıca onlarada farklı şekilde bir vergilendirme sistemi gelecek diye duydum bataryalar üzerinden...seneye %40 gibi bir düşüş olması imkansız ötesi birşey
  • Evet kavak ağaçları da gül açacakmış
  • Arkadaşlar başlık açıklayıcı olmamış sanırım 2. el benzinli araçlardan söz ediyoruz Yani 2. el elektrikli araçlar değil Ayrıca hükumet elektriktende yeterince vergi sağlıyor Bi düşünün neden birkaç yıldır elektrik dağıtım ihaleleri boş geçmiyor ve talep fazlalaşıyor Bu araçlar için vergiler şöyle olacakmış Motor gücü 85 kilovatı geçmeyen binek otomobillere yüzde 3, 85-120 kilovat arasındakilere yüzde 7, motor gücü 120 kilovatı aşanlara da yüzde 15 ÖTV uygulanacak Şuan satılan araçlarda %37 ile %84 arasında vergi olduğunu düşünürseniz bunun nasıl bi avantaj olduğunu anlatmaya gerek kalmaz heralde 2013 sonu benzinli A,B,C sınıf araçlar için özellikle 2009 öncesi kasalar için, piyasanın gereğinden fazla şişkin olması dolayısıyla da ben bu düşüşün yaklaşık olabileceğini düşünüyorum Ha şu olur 1 sene pişmanlıkla yüksek fiyatla satış bekleyenler 2014 sonu zorunlu fiyat kıracaklardır Bu problem benzinli aracı olan hepimiz için geçerli Yani ben elektrikli araç sahibi değilim ondan övmüyorum bu teknolojiyi Konuyla ilgili bilgisi olan veya bu sektörde çalışan arkadaşlar varsa onlardan da fikir gelirse daha geniş bakma şansımız olur

• Kısa vadede böyle bir düşüş olacağını sanmıyorum, özellikle sıfır araç fiyatları böyle artmaya devam ettikçe haliyle 2. el fiyatlarıda artmaya devam edecektir. En azından 8-10 sene kadar böyle %40 civarında bir düşüş olmaz diyorum tabi sıfır araçlarda böyle bir düşüş olmazsa.
  • 2-3 000 lira arası düşsün çıkıp göbek atacağım
  • Ben kendi adıma konuşacağım. Bu 2012 yılına yeni araba ile girmeyi planlıyordum. Bu şişkin rakamları görünce beklemeye karar verdim.2013-14 de Allah kısmet ederse duruma göre ve bütçeme göre yeniden değerlendirme yaparım..Bu fiyatlarla Yeni ve çıplak orta sınıf mütevazi bir arabaya 45.000 Lira vermeyi, aksesuarlı dolu araba olursa 55 -65 bin arası para vermeyi asla düşünmüyorum..2013 - 2014 yıllarında Yine şişkin fiyatlar olursa İkinci elde SEDAN olmak şartı ile JETTA - SUPERB - PASSAT - OKTAVİA - TOYOTA AVENSİS - SEAT EXEO - HONDA ACCORD- AUDİ A-4 düşünürüm..Şu an bekleme zamanı..Biz araba almaya koştuğumuz sürece bu fiyatlar asla düşmeyecek.. Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 21 Aralık 2011; 21:36:41 >

• olur olur dediklerin olur
  • 2.el fiyatları yüksek diye şu an piyasada sıfıra yakın temiz araçlar var. ama 2.el fiyatları düşerse kimse enayi değil arkadaşlar, o durumda ben 3-4 yaşında satacağım aracıma 10 yıl binerim. gerçekten düşük fiyatına satarım. piyasadada o temiz 2.el araçlar zor bulunur. yanlışsam söyleyin. ben 60 bin tl verip bindiğim sıfır aracımı ortalama türkiyede araç değişme yılı olan 4 yılda değişip üstüne 5-10 bin tl verip yenilerken, %40 fiyat düşünce üstüne 30 bin tl koyacaksam işte onu biraz zor yaparım. yani piyasa düşerse aslında araç sahiplerininde parası cebinde kalır, buda oto firmalarını direk etkileyecektir. sonuçta 2.el alıcıları düşük fiyata alacaklar araçları belki ama alacakları araçlar daha eski sorunlu araçlar olacak, sıfır araç alanlar aracına daha uzun yıllar binecek, daha uzun süre binebilmek için bu insanlar araçlarına kaliteli bakım isteyecek, servisler kazanacak, ancak sıfır km oto piyasası daralacak. sizce ??????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrPinPrick -- 22 Aralık 2011; 0:29:03 >

• Arkadaşlar 2.EL BENZİNLİ ARAÇLARIN, ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN YAYGINLAŞMASIYLA DEĞER YİTİRMESİNDEN SÖZ EDİYORUZ ! Tabi benzinli araçlar elektrikliye dönüştürülemezse!
  • Çok hayalperestçe bir yaklaşım arkadaşım kusura bakma..

Şu konuları kesinlikle kafamıza yazalım;

1-)Türkiyede elektrikli araçların yaygınlaşmasına en iyimser tahminle 8-10 sene var.

2-)Türkiyede ucuza ulaşım diye bir şey sözkonusu olamaz. Benzinli Fluence 40 bine satılırken Elektrikli Fluence 80 bin olacak. Hadi gelde al elektrikliyide kullan..

3-)Türkiyede hiçbir şekilde vatandaşın lehine bir teşvik filan olmaz. Hele çevre için filan geçiniz...

Elektrikli araçlar çıktığında ilk açılacak konu başlıklarını şimdiden söyliyim. Elektrikliye vereceğimiz farkı kaç senede çıkarırız? Yada, senede 20 bin km yapıyorum elektrikliye değer mi?

Yakında mazotla benzin eşitlenecek konusu çok daha mantıklı bence. Dipnot olarak belirteyim :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caissa -- 22 Aralık 2011; 1:47:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dag-Adamı

Arkadaşlar 2.EL BENZİNLİ ARAÇLARIN, ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN YAYGINLAŞMASIYLA DEĞER YİTİRMESİNDEN SÖZ EDİYORUZ ! Tabi benzinli araçlar elektrikliye dönüştürülemezse!

dönüştürme şu an dahi var, geçenlerde internette bir firmaya rastladım. tahminim elektrikli araçlar yaygınlaşınca dönüştürme işide şu anki lpg dönüşümleri gibi yagınlaşacaktır. elbetteki dönüşüm lpgden çok daha pahalı olacaktır, çünkü bildiğim kadarıyla motor ve aktarım sistemi komple değiştirilmekte. ancak insanlar 2.el çok düşük fiyata aracını satmaktansa üstüne para ile elektrikli dönüşümünü seçecektir tabii eğer öngörünüz gibi bir elektrikli oto yaygınlaşması olursa. yada elektrikli araç satan firmalar ikinci ellere takasa kampanya düzenleyip satışlarını artırma yoluna gidecektir. sonrada o aldıkları 2.ellere kendileri dönüşüm yaparak tekrar piyasaya sürecekler. aslında güzel bir hizmette olur hani. :) daha çok tahmin mümkün ilerisi için en iyisi bekleyip görmek.

• iyide otogaz var onuda bitirirmiyiz seneye kadar?
  • Biz millet olarak aldığımız mala tapıyoruz ve gözmüzde çok büyütüyoruz. Hal böyle olunca 2.el mallar acayip pahalı oluyor. Ev, araba gibi büyük meblalı ürünlerde durum daha da vahim. O yüzden 2. elde düşüş beklemek hayal olur. Çin arabaları mıhabbeti dönmeye başladığı zaman da aynısı oldu. Geldi çinliler değişen birşey yok. Elektrikli de gelir başka bir kılıf bulunur. Fiyatlar düşmez..
  • Umut fakirin ekmeği Beklemekten kimseye zarar gelmez ki... Ancak geçen ömür bir daha geri gelmiyor...
  • ne zaman 0 km'lerin fiyatı yüzde 40 azalır, işte o gün 2. eller de %40 azalır
  • Elektrikten once cng gelir ve bu sayede benzinli arac sahipleri cok rahat satis yaparlar.Elektrigin en az 5 senesi var.
  • quote:

Birkaç aydır çevremde 2. el araç alan tanıdıklarımın genel olarak yüksek fiyatlardan çok şikayetçi olduklarını duyuyorum ve bende aynı kanaatteyim. Bu nedenle bu konuyu açma gereği duydum. Bunlar tamamen kendi fikrimdir. Öncelikle ülkede insanlar zor sahip oldukları aracı, malesef değerini düşünmeden piyasa fiyatı budur diyerek piyasanın en pahalı aracından bir miktar düşüp satışa çıkarıyorlar. Örneğin 2004 model bir ford focus araca 20000tl ile 40000tl arasında degisen fiyat istenwbiliyor. ’’8 yasında bir araba 150000km üzeri!’’ Bu aracın şu anki yani 3 kasa sonraki sıfırının fiyatı 40000tl den başlıyor. Balon ödemeli taksit imkanı ve birkaç bin tl indirim fırsatı ile birlikte. Yani bu aracın 2004 modelinin değeri 14000tl 25000tl aralığında olmalı. Birçok avrupa ülkesinde bu arac 2500euro ile 4000euro aralığında (ordaki aylık kazançları düşünün 2 asgari ücretli maaşa denk gelir) Bu 2. el fiyatlar düşermi konusu için 2012 yılının ilk çeyreğinde otomobil firmaları elektrikli modellerini turkiye pazarına sunacak. Henüz farkında olmadan aracım nasılsa satılır diye düşünen araç sahipleri önümuzdeki 2 yıl içerisinde elektrikli araç piyasasının çeşitlenmesi ve hükümetin elektrikli araçlara teşvik amaçlı vergi indirimi sunmasıyla, benzinli araclarını satacak alıcı bulmakta çok zorlanacaklar ve bu gördüğünüz suni 2. el piyasası tamamen bir devrim yaşayacak fiyatlar yarı yarıya yakın düşecek. Bu 10 yıl önceki cep telefonu teknolojisini kullanırmısınız sorusuyla aynı cavaba haiz bir durum. 2. el alacaklar birkaç ay sabır gösterirlerse çok uygun koşullarda araç bulacaklardır. Bunlar tamamen kendi fikirlerimdir. Yorumlarınızı eklerseniz daha geniş değerlendirme ve insanlara geniş bakma fırsatı sunmuş oluruz.

Dostum 2012'nin sonuna geldik.

Senin teori tutmadı; fiyatlar %40 düşeceğine %40 yükseldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: insideman

quote:

Birkaç aydır çevremde 2. el araç alan tanıdıklarımın genel olarak yüksek fiyatlardan çok şikayetçi olduklarını duyuyorum ve bende aynı kanaatteyim. Bu nedenle bu konuyu açma gereği duydum. Bunlar tamamen kendi fikrimdir. Öncelikle ülkede insanlar zor sahip oldukları aracı, malesef değerini düşünmeden piyasa fiyatı budur diyerek piyasanın en pahalı aracından bir miktar düşüp satışa çıkarıyorlar. Örneğin 2004 model bir ford focus araca 20000tl ile 40000tl arasında degisen fiyat istenwbiliyor. ’’8 yasında bir araba 150000km üzeri!’’ Bu aracın şu anki yani 3 kasa sonraki sıfırının fiyatı 40000tl den başlıyor. Balon ödemeli taksit imkanı ve birkaç bin tl indirim fırsatı ile birlikte. Yani bu aracın 2004 modelinin değeri 14000tl 25000tl aralığında olmalı. Birçok avrupa ülkesinde bu arac 2500euro ile 4000euro aralığında (ordaki aylık kazançları düşünün 2 asgari ücretli maaşa denk gelir) Bu 2. el fiyatlar düşermi konusu için 2012 yılının ilk çeyreğinde otomobil firmaları elektrikli modellerini turkiye pazarına sunacak. Henüz farkında olmadan aracım nasılsa satılır diye düşünen araç sahipleri önümuzdeki 2 yıl içerisinde elektrikli araç piyasasının çeşitlenmesi ve hükümetin elektrikli araçlara teşvik amaçlı vergi indirimi sunmasıyla, benzinli araclarını satacak alıcı bulmakta çok zorlanacaklar ve bu gördüğünüz suni 2. el piyasası tamamen bir devrim yaşayacak fiyatlar yarı yarıya yakın düşecek. Bu 10 yıl önceki cep telefonu teknolojisini kullanırmısınız sorusuyla aynı cavaba haiz bir durum. 2. el alacaklar birkaç ay sabır gösterirlerse çok uygun koşullarda araç bulacaklardır. Bunlar tamamen kendi fikirlerimdir. Yorumlarınızı eklerseniz daha geniş değerlendirme ve insanlara geniş bakma fırsatı sunmuş oluruz.

Dostum 2012'nin sonuna geldik.

Senin teori tutmadı; fiyatlar %40 düşeceğine %40 yükseldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.