Şimdi Ara

2.EL araç alırken HASAR KAYDI varsa REHBERLİK edecek var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şirketim için az hasarlı araç arıyordum
    kapıda 3 araç olacaktı..ancak bizim kayınpederin aracı gibi
    aracın ederi 30bin hasar kaydı 50bin TL çıkan milleti enayi sanan bir çok GALERİCİ mevcut..
    birde burunlarından KIL aldırmıyorlar demek ki ENAYİ çok piyasada..
    baktıgım araç piyasa aracı marka vermiyorum reklam olmasın tamamen tarafsız yazıyorum bu yazıyıda

Araçtan hiç anlamasam atlardım bir çok araca
    5664 ten sorguluyorsunuz 5 kayıt çıkıyor 2 sinin fiyatı yok ne yaparsınız?
    benim kayınpederin aracı gibi kayıtsız ama servisten 30bin TL kaydı var
    sormaz mısınız ne bu diye..
    GALERİCİ diye geçinenlere soruyorsun plaka orada sorgula diyor müşteri ye hemde !!

yani arkdaşlar birde size binbir türlü YALAN dolan ile aracı kakalıyacaklarını düşünmeleri yok mu ancak gülersiniz bu adamlara..

birde şu ilanlardaki ikinci eli 230bin TL olupta az hasarlısı 120bin TL olan araçlar var bazen gülüyorum bunları alanlara çünkü
    bizim bir eleman böyle bir araca girdi 2.ayında ŞANZIMAN İFLAS etti.
    SÜRÜCÜ koltugu kırık çıktı.
    sonuç ARAÇ yine bizim elemana 230bin TL ye geldi diyebiliriz..

CEVABINI aradıgım konu ise hasar kayıtlı araç alırken nelere dikkat etmeliyiz?

• Neyine dikkat etcen adi ustunde hasar kayitli zaten...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şasede direkte tavanda hasar geçmişi bulunmayan araçlara bakın hocam, kaskodan işlem yapılmışsa servise sorun değişen parçasını... airbag açılmış araba almayın

Arabada boya ve değişene göstermeniz gereken hassasiyet arabanın yaşına ve fiyatına göre değişir
    Baktığınız aracın durumunu yaZın herkes düşüncesini belirtir

• quote:

Orijinalden alıntı: he_man

şasede direkte tavanda hasar geçmişi bulunmayan araçlara bakın hocam, kaskodan işlem yapılmışsa servise sorun değişen parçasını... airbag açılmış araba almayın

Arabada boya ve değişene göstermeniz gereken hassasiyet arabanın yaşına ve fiyatına göre değişir

dediginiz gibi servis kayıtlarına bakalım dedik
    SATICI razı olmuyor yani işi yokuşa sürüyor İŞİne gelirse demek istiyor yani bıyık altından.

zaten baktınız 5664 ten örnegin
    KAZA 1 tutarı 4000TL
    kaza1 tutarı SIFIR TL
    çıkıyorsa
    ya bizim Kayınpeder gibi bir kamyon altına alıp sürüklemiştir aracı HAsAR ona işlenmemiştir.
    yada sigortacı bir üçkagıt çevirmiştir
    YANLIŞ MIYIM
    ?

• quote:

Orijinalden alıntı: PORSCHEM

şirketim için az hasarlı araç arıyordum
    aracın ederi 30bin hasar kaydı 50bin TL çıkan milleti enayi sanan bir çok GALERİCİ mevcut..
    baktıgım araç piyasa aracı marka vermiyorum reklam olmasın tamamen tarafsız yazıyorum bu yazıyıda

GALERİCİ diye geçinenlere soruyorsun plaka orada sorgula diyor müşteri ye hemde !!

yani arkdaşlar birde size binbir türlü YALAN dolan ile aracı kakalıyacaklarını düşünmeleri yok mu ancak gülersiniz bu adamlara..

birde şu ilanlardaki ikinci eli 230bin TL olupta az hasarlısı 120bin TL olan araçlar var bazen gülüyorum bunları alanlara çünkü

Galeriden araba alınmaz

• Satici razi olmuyorsa bisey vardir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

şasede direkte tavanda hasar geçmişi bulunmayan araçlara bakın hocam, kaskodan işlem yapılmışsa servise sorun değişen parçasını... airbag açılmış araba almayın

SATICI razı olmuyor yani işi yokuşa sürüyor İŞİne gelirse demek istiyor yani bıyık altından.

KAZA 1 tutarı 4000TL
    kaza1 tutarı SIFIR TL
    çıkıyorsa
    ya bizim Kayınpeder gibi bir kamyon altına alıp sürüklemiştir aracı HAsAR ona işlenmemiştir.
    YANLIŞ MIYIM
    ?

Ben prensip olarak galeriden araba almam, ama almak zorunda kalırsanız herşeyini 4 4 lük araştırmadan almayın, herşeyini öğrenin içinize sinerse alın.
    Msjdaki miktar belirtmeyen kaza çok yüksek olsaydı araç perte çıkardı. Pert olmasada canınızı sıkacak bi hasarı olabilir... Tanıdık eksper bulursanız aracın kaza sonrasında tuttulan raporunu ve değişenini görebilirsiniz. Yada servisle kendiniz görüşün durumu anlatıp araç hakkında yapılan işlemler konusunda bilgi isteyin...
    Computeste sokarsanız kaput ve tamponda değişeni gösterebilir ama motor içinde ve yürüyeninde değişen olmuşsa göstermezler..

Unutmayın galerici uygun fiyata araç satmaz.. Uygun fiyata sattığını düşündüğünüz aracı sahibinden daha da düşük bi fiyat vererek alıp size satıyo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

KAZA 1 tutarı 4000TL
    kaza1 tutarı SIFIR TL
    çıkıyorsa
    YANLIŞ MIYIM
    ?

Ben prensip olarak galeriden araba almam, ama almak zorunda kalırsanız herşeyini 4 4 lük araştırmadan almayın, herşeyini öğrenin içinize sinerse alın.
    Msjdaki miktar belirtmeyen kaza çok yüksek olsaydı araç perte çıkardı. Pert olmasada canınızı sıkacak bi hasarı olabilir... Tanıdık eksper bulursanız aracın kaza sonrasında tuttulan raporunu ve değişenini görebilirsiniz. Yada servisle kendiniz görüşün durumu anlatıp araç hakkında yapılan işlemler konusunda bilgi isteyin...
    Computeste sokarsanız kaput ve tamponda değişeni gösterebilir ama motor içinde ve yürüyeninde değişen olmuşsa göstermezler..

Unutmayın galerici uygun fiyata araç satmaz.. Uygun fiyata sattığını düşündüğünüz aracı sahibinden daha da düşük bi fiyat vererek alıp size satıyo

Alıntıları Göster
    Aynen GALERİ ye zaten kimse kolay KOLAY araç satmaz SATIYORSA vardır bir problem..

MESELA citroen in bir modeli için konuşuyorum sahibinden üzerinde dikkat ederseniz tüm SATICILARI GALERİ
    araçtan herkes BIKMIŞ ki galericilere verip kurtulmuşlar..uygun fiyata..
    galericide bakmış araç uygun zıplamış ancak satabiliyr mu ellerinde mi kalıyor orası ayrı konu..

ikincisi volvo nun s80 leri çogu satan galericiydi eskiden..şimdi hep sahibinden olmuş demekki GALERİCİlerin zamanın da AGIZLARI yandı artık girmiyorlar..

Bakalım kardeşim şimdi bakıyor bir kaç kişiyi arıyor. az önce yine bir ilanı aradım adam GALERİ

son fiyatım x0500TL diyor zannediyor ki ben o 500 TL yi indirim için ugraşacam..
    verdigim fiyat y7000 oldu adam ne diyorsun demeye kalmadan bak "kardeş dedim 30 kişiyi aradım istersen SANA ses kayıtlarını ve ilan numaralarını vereyim sende ARA dedim.."

KENDİNİ akıllı zanneden GALERİCİLER mevcut maalesef..

kimisi de "AGBİ bak kimseye söyleme ama deyip dedgim kada yani %10 %15 ilk fiyatının altına vermeye RAZI"

demekki aldıkları fiyatlar ilk söylediklerinin %20-25 aşagısı ki böyle uyanıklık yapıyorlar.

• neden hasar kaydını bukadar önemsiyorsunuz,sanayide merdivenaltı yerlerde kayıtsız yaptırınca dahamı iyi

• Galeri den araba alırken daha fazla dikkat lazım bazıları işini cidden iyi düzgün yaparken bazıları işi çakallığına vuruyor

• Hasar kaydı olan arabadan değil olmayandan korkun. Araba 7-8 yaşında 150.000 km de hatasız boyasız orijinal. Hadi ordan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 26 Aralık 2015; 13:37:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baba0392

Hasar kaydı olan arabadan değil olmayandan korkun. Araba 7-8 yaşında 150.000 km de hatasız boyasız orijinal. Hadi ordan.
    yok HASAR KAYITSIZ istiyor degilim AKSİNE hazarlı olsun 10bin 15bin EYWALLAH ama
    bir bakıyorsun
    11 tane kayıt var.topluyorsun 10bin TL ama sonuncusu KAYITSIZ yani SIFIR TL
    başımıza geldi ORADAN biliyorum kamyon altına alıp 300metre sürükledi kayınpederi..kamyona işlediler kayıt tutarını
    sonuç araçta 30bin TL agır hasar var ama sorguluyorsunuz SIFIR çıkıyor ..
    işte sormak istedigim bunu nasıl öğrenecez?
    yoksa hasarlı araç daha uygun benim bu iş için evde otoparkta kayınpeder ile birlikte 3 araç var zaten..
    bunu dükkana alıyorum o yüzden ucuz ve AZ hasarlıya Eywallah..
    GALERİCİLER ile ugraşmak HELE ki sizi SALAK zanneden ile uğraşmaya taktım imkanım olsa buradan
    numarasını verecem 100 kişi arayıp araca yarı FİYAT teklif etsin ki adam ın psi kolojisi bozulsun.

• quote:

yok HASAR KAYITSIZ istiyor degilim AKSİNE hazarlı olsun 10bin 15bin EYWALLAH ama
    bir bakıyorsun
    başımıza geldi ORADAN biliyorum kamyon altına alıp 300metre sürükledi kayınpederi..kamyona işlediler kayıt tutarını
    yoksa hasarlı araç daha uygun benim bu iş için evde otoparkta kayınpeder ile birlikte 3 araç var zaten..
    GALERİCİLER ile ugraşmak HELE ki sizi SALAK zanneden ile uğraşmaya taktım imkanım olsa buradan
    numarasını verecem 100 kişi arayıp araca yarı FİYAT teklif etsin ki adam ın psi kolojisi bozulsun.

Alıntıları Göster
    hasarlı aracın yetkili serviste orijinal parçalar kullanılarak tamir edilmişini bulmaya çalışın. benim aracın ön taraf komple değişti sayılır (airbagler açılmadı, alttan yedik darbeyi) orijinal servisinde yaptırdık. 20.000 km'ye yakındır biniyorum kazadan sonra. ne bir ses, ne de başka bir sorun çıktı kaza ile alakalı. 16bin civarı da hasar kaydı var. tabiki mide bulandırıyor ama düzgün bir yerde yapılmışsa sorun etme bence. ha ben bu aracı satacağım zaman ölücüler bunu kullanmak istemeyecek mi isteyecek. o zaman da gel kardeşim gidelim servise diyeceğiz gönül rahatlığıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur!..

hasarlı aracın yetkili serviste orijinal parçalar kullanılarak tamir edilmişini bulmaya çalışın. benim aracın ön taraf komple değişti sayılır (airbagler açılmadı, alttan yedik darbeyi) orijinal servisinde yaptırdık. 20.000 km'ye yakındır biniyorum kazadan sonra. ne bir ses, ne de başka bir sorun çıktı kaza ile alakalı. 16bin civarı da hasar kaydı var. tabiki mide bulandırıyor ama düzgün bir yerde yapılmışsa sorun etme bence. ha ben bu aracı satacağım zaman ölücüler bunu kullanmak istemeyecek mi isteyecek. o zaman da gel kardeşim gidelim servise diyeceğiz gönül rahatlığıyla.

en iyi Açıklayıcı Yanıttı teşekkürler..
    Bazen yetkili sevislerde 3 kağıtçı çıkabiliyor o zamanda aldıgımız belge ile yetkili servisi dava etsek ne etmesek ne şemsiye girdikten sonra degil mi

• Hasar kayıtlı bir aracı alırken aklınızda bu bulunsun. Değişeni özellikle de önden var ise. Kendi ve ailenizin canının tehlikeye atmayın. Bu videoları ve bu örnek siteyi inceleyin. Sonra içinize sinerse alabilirsiniz. 2-3 parça değişen 3-5 parça boya ne demek gözünüzde canlansın.

https://www.youtube.com/user/iihs
    http://www.pertdunyasi.com/ihaledeki-tum-araclar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhalif13 -- 27 Aralık 2015; 11:41:53 >

• PORSCHEM P kullanıcısına yanıt
    Yetkili servislerin cogu belge vermezler. Expertiz bile yapmiyorlar. Verilen belge de zaten gormedigimiz hasarları kapsamaz diye yazar. Hukuki olarak kendilerini korurlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

Yetkili servislerin cogu belge vermezler. Expertiz bile yapmiyorlar. Verilen belge de zaten gormedigimiz hasarları kapsamaz diye yazar. Hukuki olarak kendilerini korurlar.
    eyvallah bunu bilmiyordum işte ..
    demek ki servis e bir kez güvendim bu hayatta bir daha asla güvenmemem gerektigini öğrendim..
    volvo s80 de servis raporu ile almıştım 2009 da Satan kişi de SERVİS tutarını düşmüştü ve aracı 16bin E almıştım..
    2ay sonra 13bin TL faturası KOL gibi ödemiştim..taksitle servise ..aracın herşey sıfırlanmıştı araçta elimde patlamıştı..sonra sattım 20bin e..
    servis in raporu falan hikaye olduguunu o zaman tam anlamamıştım çünkü uğraşmak istemedim..
    bir aile dostumuzda XC90 almıştı ..30bin TL fatura girmişti adam a ..halen kullanıyor..istedigi tutarıda kimse vermiyor tabii..
    şuan bizim kayınpeder,biz (eşimde),bacanakta 3tane Astra h var 2011 sonu indiriminde almıştık..iyi ki de almışız..

Görseniz kayınpder in arac SIFIR gibi ama FULL boyalı toplamda 50bin TL (2 ayrı kaza) hasar kaydı var :) sorguluyorsunuz SIFIR TL çıkıyor..
    ama tüm evrakları FOTO ları mevcut maglum kimsenin ahını almak istemeyiz..

anlamadıgım bu GALERİciler nasıl bu kadar rahat ya? adam biliyor aracın icini DIŞINI
    Yalan ın 1000i bir para hesabı Soylemiyor veya yalan a devam...

• quote:

şirketim için az hasarlı araç arıyordum

Hocam bu tramerdeki hasar kayıtları güvenilmez hale geldi artık. Bir araç vardı arkadaşımda Kia Cerato.(Piyasa değeri 27-28 bin tl lik bir araç)
    Arabayı sorgulattığımızda 18 tane hasar kaydı geliyor. Kaza tarihleri çok yakın. Kayıtlara göre Araba dün kazaya karışmış 18 bin tl hasar işlemişler. Bugün bir kazaya daha karışmış 24 bin tl hasar işlemişler. böyle böyle irili ufaklı 18 kayıt var. Sigorta şirketini aradık kardeşim bu mümkün değil 18 bin tl lik hasar almış araba ertesi gün yine trafiğe çıkıp 24 bin tl lik nasıl hasar alır diye sorduk. Kem küm ettiler. Savcılığa gideceğiz deyince 3 gün içinde kayıtları düzelttiler. Şirketin diğer araçlarının kaydını bu araca yazdırmışlar.

Uzun lafın kısası tramerdeki kayıtlara çok güvenmemek gerek. Experler ustalarla anlaşıp Bin tl lik hasarı 4 bin yazabiliyorlar. Baktığım araçların birinde 3 parça boya var 18 bin tl hasar kaydı var :D Böyle çok örnek var.

Burada servisler sütten çıkma ak kaşık değil. Dışarıda 2 bin tlye yapılacak şeyi servis 7-8 bin tl ye yapıyor. Tamam orijinal parça filan ama yine de okadar fark etmemeli. Mesela Toyan servisi bir kapının değişim işçiliğine 1200 tl yazmıştı gözlerimle gördüm.

• quote:

bir bakıyorsun

Aracın sigorta poliçesini veya kaskosunu hangi firma yaptı ise o firmadan bir tanıdık bulup dosyadan detaylı bilgi alabilirsiniz. Aracın kazalı fotoğraflarına da ulaşabilirsiniz

• a.gnl A kullanıcısına yanıt
    neler neler ne tür sahtekarlıklar varmış demekki..
    bizde bir sinyali sigortadan almak için 10gün ter atıyoruz..
    demek ki KASKO beş para etmez miş artık..
    trafik sigortasınında içine ettiler..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.