Şimdi Ara

2.el 4790k mı? İ5 6600 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar yazın sistem toplayacagim başlıkta gördüğünüz gibi 2 işlemci arasında kaldım. Ekran kartı olarak gtx 1070 dusunuyorum bi akıl verin bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eğer bahsettiğiniz i7 4790k ise düşünülücek bir yanı yok. Elimde olsa skylake yerine o işlemciyi alırdım. Mükemmel bir oc kapasitesi ve performansı var..
  • ribatturan kullanıcısına yanıt
    kesinlikle 2.el 4790k, şuanda satılan 6700k dan %5-6 felan daha düşük performanslı o kadar,intel her seride üstüne %5-6-7 gibi koyarak ilerliyor zaten
    i5 6500de hem hyper threading yok hemde overclock olmuyor,4790k overclok oluyor ama çok ısınan bi işlemci öyle çok oc yapamazsın onada -ki zaten gerek yok 4 ghz de çalışıyor
    http://www.anandtech.com/bench/product/1260?vs=1646
    testin nerdeyse hepsinde intel i5 6600 ü geçmiş,6500 olmadıgı için bi üst modeli seçtim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 7 Ekim 2016; 23:03:17 >
  • 4790k nın boarduna yeni çıkacak işlemciler olmaz.

Belki ilerde i7 7700k alırsın.

ddr4 e geçersin.

Eski platforma aynı parayı verecekken performansta nerdeyse aynı olacakken eskinin tavsiye edilmesini anlamıyorum gerçekten...

ama fiyatı uygun bulursan 6600 e göre olablir derim.
  • 4790K

• quote:

Orijinalden alıntı: Nemesis-cpa

4790k nın boarduna yeni çıkacak işlemciler olmaz.

Belki ilerde i7 7700k alırsın.

ddr4 e geçersin.

Eski platforma aynı parayı verecekken performansta nerdeyse aynı olacakken eskinin tavsiye edilmesini anlamıyorum gerçekten...

ama fiyatı uygun bulursan 6600 e göre olablir derim.

i7 4790K i5 6600'den çok daha iyi bir işlemci, anakart olayına gelince bedavadan sallamayınız. bahsettiğiniz i7 7700K işlemciyide LGA 1151 sokete takamassın onun içinde yeni nesil anakart alman lazım, yani dediğin tek doğru ise DDR4 ram avantajı oda öyle oyunlar filan fark yok denecek kadar az...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • https://www.youtube.com/watch?v=hYwPwQq3LS8

4790k 6600k dan işte burdaki kadar iyi

6600k nın yavaş geldiğini hissedersende ilerde board ram değiştirmeden alacağın 170 çipli board a i7 7700 takarsın.i7 7700 ün çipsetide 1151 olacak biraz bak foruma görürsün.

ddr4 ede geçmiş oluyorsun zaten

yani yanlış bir şey dediğimi düşünmüyorum 6600k varken onun çipsetine geçip bir sonraki nesil işlemciyede geçme imkanına sahip olmak varken

bu fiyatlarla 4790k almanın pek bir esprisi yok bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemesis-cpa -- 8 Ekim 2016; 1:46:02 >
  • 4790K...

• Nemesis-cpa N kullanıcısına yanıt
    evet tam olarak dediğin gibi 6600k alınır 170 çipsetle yetmeyeceği zaman gelincede 7700 takılır ddr 4 artısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

evet tam olarak dediğin gibi 6600k alınır 170 çipsetle yetmeyeceği zaman gelincede 7700 takılır ddr 4 artısı

yani ileriye dönük daha iyi bir değişim olur gibi geldi banada
  • Ya 4790k çok iyi bir işlemci ama 2017 yazına doğru kabby lake falan çıkar 4790k birazda eski kalıyor. İleriye dönük uyumluluk sorunu falan olmaz di mi?

• güncel teknolojileri öneririm ben.

kabylake bekle bence yaza düşünüyorsan i5 7600k al.
  • 4790K daha iyi tabii ki, ama sistem genel olarak eski kalacak. Ben aceleniz varsa Skylake yoksa Kabylake öneririm.
  • ribatturan kullanıcısına yanıt
    ben olsam hiç düşünmeden 4790k alırdım ileri dönük diye i5 e yöneldin büyük ihtimal ama sorun olacagını sanmıyorum ama arkadaşların dedigi gibi kabylake serisinide bekleyebilirsin
  • Uygun fiyat olması şartı ile 4790k daha iyidir oc performansı ve ikinci el ram ile f/p kralı oluşturabilirsiniz

• Cevaplarıniz için sagolun arkadaslar kabby lake'i beklemeye karar verdim

• 2.el 4790k
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.