Şimdi Ara

2 eksenli güneş takip sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bitirme ödevi olarak 2 eksenli güneş takip sistemi yapmaktayım projede pic16f877a denetleyici ve l293d dc motor sürücü kullanıyorum kodlarını yazdım proteusta yazmış olduğum yazılımla sorunsuz çalışmakta ama kurmuş olduğum devrede çalışmıyor ve yaklaşık 1 aydır sorunun nerde olduğunu bulamıyorum sizlerin yardımını bekliyorum :)

kodları ve proteus çizimini attım

2 eksenli güneş takip sistemi 2 eksenli güneş takip sistemi 2 eksenli güneş takip sistemi 2 eksenli güneş takip sistemi

• Pic devresi ne alemde. Dahili harici osilatör felan. Bi de girişte 20 000 000 yazmışsın. Bi sıfır fazla mı?
    Diğer taraftann pic ve ya stratejik bir eleman bozuk da olabilir.
    Başarılar..
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    osilatör 20MHz acaba devreyi kurarken mi hata yaptım diye 2. bir devrede yaptım ama aynı karttı ölçüyorum pic işlemciye 5 v giriyor ama motor çıkıslarının hepsinden 12v alıyorum acaba sürücü mü ağrızalı
  • Kodları Wordpad 'de mi yazıyorsun?

Notepad++ programında tekrar yaz, derle. Kopyala yapıştır yapma. Elle yaz.

Wordpad 'de kod ku yazılır?
  • sorunu çözdüm devreyi çalıştırdım ama regülatör devresine elimi yaklaştırdığımda pic kafayı yiyor motorlar sürekli sağ sol hareket ediyor güç devresi ni attım yardımcı oalabilirmisiniz
    Bu mesaja eklenen görseller:

2 eksenli güneş takip sistemi
  • Sorun nası çözüldü? Bu da forumların sorunu oluyor hep..

Ac den kaynaklı çok sorun olurdu pic lerde. Şebeke düzensizlikleri felan. Regülatör 220 ye mi bağlı? ufak bi kompanzasyon fena olmasa gerek
  • pic işlemcinin güç ve gnd girişlerini yanlış bağlamıştım onu düzelttim :) ama bu seferde toprak sonunu çıktı bakalım bir boşlukta onuda çözeceğim inşallah

bu arada arduino ile servo ve step motorlu devrelerde kuruyorum yedek te dursun bitirme ödevinden kalmayalım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PIC 1. bacaginin baglantisini bi kontrol edin. Breadboard ise kabalo tam temas ediyor mu, lehim ise catlak var mi diye bir bakin.
  • ya kontrol ettim ama düzelmedi ben 1 nolu bacağa 220nf kapasitör taktım herkes 10k direnç kullanıyor sanırım olmadı 10k koydum olmadı reset butonu koydum yine olmadı ya ne sıkıntılı bu pic arduino nun gözünü seveyim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.