Şimdi Ara

2.Dünya savaşı ile ilgili Film ve Kitap önerin.!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
5.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ikinci dünya savaşı ile ilgili şimdiye kadar izlediğiniz beğendiğiniz filmleri önerirmisiniz.Ve okuduğunuz kitap varsa anı tarzında roman tarzında buraya yazarsanır sevinirim.Böylece meraklı olan çoğu arkadaşta faydalanmış olur.

Ben kitap olarak şunu öneriyorum tek kitap okudum 2. dünya savaşı ile ilgili alman bir asker ama nazi yanlısı değil,anıları ve savaşta yaşadıklarını anlatıyo yazar.

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok
     2.Dünya savaşı ile ilgili Film ve Kitap önerin.!

Corsair Obsidian 650D - Corsair AX860i - BenQ XL2420T 3D 120hz Monitor
    Razer Blackwidow Ultimate 2013 Elite Klavye - Razer Deathadder 2013 Mouse - Razer Goliathus Extended XL Speed Mousepad

• İnce Kırmızı Hat
    Er Ryan'ı Kurtarmak
    Kapıdaki Düşman

Özellikle Kapıdaki Düşman filmini izlemediyseniz izleyin derim.

rus keskin nişancısı kahraman vassili zaitsevi anlatıyor

enemy at the gates diye arattırın çıkar
    nasıl yazılıyorsa

Atalarımızın Bayrakları(Siyasi)
    Iwo Jima'dan Mektuplar
    Çöküş
    Savaşım(Galiba böyleydi, Hitler'in hayatı gibi bir şey)
    Operasyon Valkyre

bunları da ekleyeyim yazılanlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantaxy -- 4 Eylül 2009; 22:28:13 >

Red Hot Chili Peppers | Eluveitie
    Muse | Dream Theater | Opeth | Rush
    South Park | Game of Thrones | Blade Runner | Star Wars

• quote:

Orijinalden alıntı: reKLizMa

Kavgam almancası der undergang okudum ağır bir kitaptır ama çok şey anlatır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaraDeluq

quote:

Orijinalden alıntı: reKLizMa

Kavgam almancası der undergang okudum ağır bir kitaptır ama çok şey anlatır.

Benziyor ama.

Ben bulamadım bulsam alacağım.

Red Hot Chili Peppers | Eluveitie
    Muse | Dream Theater | Opeth | Rush
    South Park | Game of Thrones | Blade Runner | Star Wars

• Mein Kampf degil miydi Almancası Kavgam'ın?Der Untergang Çöküş sanırım.

Adolf Hitler’in son 10 gününü ve 2. Dünya Savaşı’nın Avrupa’da sona ermesini farklı karakterlerin gözünden anlatan bu film, benim gözümde gelmiş geçmiş en başarılı 2. Dünya Savaşı filmi. Film, Traudl Junge’nin anı kitabı Bis zur letzen Stunde ve Alman tarihçi Joachim Fest’in Der Untergang: Hitler und das Ende des Drittes Reiches isimli eserini temel almakta.

Berlin dört bir yandan kuşatılmış ve savunma pozisyonları bir bir düşmektedir. Bu sırada Hitler’in Şansölyelik Binası altındaki sığınak kompleksinde Nazi Almanyası’nın liderleri kaçınılmaz sonu beklemektedirler. Ancak Adolf Hitler hala savaşı kazanacaklarını iddia etmektedir. O’na göre, eğer kaybedecklerse de, Alman halkı da Almanya ile birlikte yokolmalıdır. Çünkü zayıflara acıma O’nun kitabında yoktur.

Sığınağın içinde yaşanan tüm olayları Traudl Junge’nin gözünden görüyoruz. Sığınağın dışında, Berlin’de yaşananları ise küçük bir Hitlerjugend (Hitler Gençliği) mensubu Peter Kranz’ın gözünden görüyoruz.

Film, yüzyılımızın hatta dünya tarihinin en büyük olaylarından biri olan Nazi Almanyası’nın o kıyameti andıran yıkılışını ve hüküm süren çılgınlığı o kadar etkileyici bir şekilde resmediyor ki, kendinizi adeta 1945 Berlini’nde hissediyorsunuz. Führerbunker içerisindeki o karamsar ve klostrofobik atmosfer de aynı şekilde içinizi bunaltıyor. Film, özellikle üniformalar ve belli teknik konulardaki tarihi gerçekçiliğiyle çığır açmış.

Karakterlere gelirsek, hepsi birbirinden kaliteli oyuncular tarafından başarıyla canlandırılmış. Ama özellikle Bruno Ganz’dan ayrıca söz etmek lazım. Zira kendisi hem görüntüsüyle, hem sesiyle, hem de mimikleriyle inanılmaz gerçeklikte bir Adolf Hitler imajı yaratmış. Önceden Alec Guinness’in ve Anthony Hopkins’in İngilizce konuşan Hitler canlandırmalarını izlemiş ve şapka çıkarmıştık. Ama büyük usta Bruno Ganz, adeta kendinden önceki tüm Hitler canlandırmalarını silip süpürmüş.

• İletişime geçersen benimle daha iyi filmler önerebilirim.Burdaki verilen filmlerin %90'ı kişisel olarak anlatılıyor sadece 2.Dünya Savaşı aksiyonunu anımsatıyor..Örneğin Kapıdaki Düşman Vassili Zaitsev'i anlatıyor.Bunun gibi.Asıl savaşı anlatan filmler elimde almanca olarak piyasalarda bulunan filmlerdir..

cephedeki kardeşler serisi
    kapımdaki düşman
    er rayn
    rüzgarla konusanlar
    bir zamanlar askerdik
    atalarımızın bayrakları (bunun aynısının japonlar tarafından çekileni)
    çöküş
    kalpazanlar
    operasyon valkyre
    pearl harbor
    azizler ve askerler

bunların hepsini izledim :) oyunları oynadım.belki benim bilmediğim bişeyler varsa güzel bi kitap roman tarzı anı tarzında,izlemediğim bi film varsa paylaşınca görürüm diye açtım konuyu .
    önerileriniz için çok teşekkür ederim herkes güzel şeyler yazmış tamamını şimdi okuycam.

ÖNERiLERİNİZİN DEVAMINI BEKLİYORUM. ne kadar izlesemde yazdıklarınızı bir daha toplayıp arşiv yapıcam

bu arada en çok eğendiğimde cephedeki kardeşler serisidir.baştan sona tüm seriyi 6-7 kez izlemişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Sambora -- 5 Eylül 2009; 1:06:33 >
    Razer Blackwidow Ultimate 2013 Elite Klavye - Razer Deathadder 2013 Mouse - Razer Goliathus Extended XL Speed Mousepad

• STALINGRAD filmi süper...

AMD Phenom II 920 2.8 GHz @ 3.4 GHz 8MB / Thermaltake Duo Orb CPU Fanı / Asus ENGTS250 DK 512 MB 256 Bit GDDR3 / [Yeni] Kingston HyperX 1066 MHz DDR2 / Asus TA9A1 / HighPower 650 PSU / Logitech G25 Yarış Direksiyonu :D
  • Kardesler takımını izle.10 bölümlük dizi seklinde. Yada hitler in yükselişi filmini.(rise of hitler)

Türkler öldürülebilir, lakin mağlup edilemezler. Napoléon Bonaparte
  • İyide bu kitap 2.dünya savası ile ilgili değilki.1.dünya savası ile ilgili.Yanlısın var....

Türkler öldürülebilir, lakin mağlup edilemezler. Napoléon Bonaparte
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkrhapsody

İyide bu kitap 2.dünya savası ile ilgili değilki.1.dünya savası ile ilgili.Yanlısın var....

doğru diyosun unutmuşum ben lisede okumuştum sağol düzelttiğin için.
  • Eğer Farklı Bir Bakış Açısıyla Okumak ve Öğrenmek İstersen Yani Bilgileri Çeşitlendirmek İstersen Bunlarada Bakabilirsin;

** Hitler'in Generalleri Konuşuyor-Alman Generallerinin Gözüyle Zaferlerin ve Yenilgilerin Nedenleri (2 Kitap) - Liddell Hart
    ** Hitler'in Sekreteri/Führer'le İkibuçuk Yıl (Melissa Müller'in İşbirliğiyle) - Traudl Junge
    ** Hitler'in Sığınağında Son Günleri (Bir Çocuk Askerin Tanıklığında Führer'in Son Günleri) - Armin D. Lehmann, Tim Carroll
    ** Bilinmeyen Hitler (Aytunç ALTINDAL)
    ** 2. Dünya Savaşı Tarihi 2 Cilt Takım - Liddell Hart

Nazi Hayranı Olduğum Düşünülmesin,Biraz Almanya Gözüyle Tavsiye Eder Gibi Oldu Bu Kitaplar Ama Savaşın Nedenlerini Perde Arkasında Yaşananları Kavramanda Fikir Verebilir,Olaylara Almanya Cephesinden Bakmakta da Fayda Var,En Azından Tek Bir Anlayışa Bağımlı Olmamak Adına Önemli.İsmini Kırmızı Renkle Belirttiğim Kitap II. Dünya Savaşından Ziyade Adolf Hitler'in Hayatını İrdeler Biraz Ağırdır Ama Keyiflidir,Sondaki II. Dünya Savaşı Tarihi Adeta Ansiklopedidir İçinde Ayrıca Haritası Falan Vardır Ama Şu An İçin Piyasada Bulamayabilirsin,Sanırım Ekim-Kasım Gibi Yeni Baskısı Çıkacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 5 Eylül 2009; 17:51:27 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.