Şimdi Ara

2. Dünya Savaşı ile İlgilenenler Klübü [Resimler ve Bilgiler]-[63 Kişi] (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.161
Cevap
25
Favori
297.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

büyük hayranlıkla yıllarca kitaplarnı okudum halende okuyorum bütün belgesellerini de izlerim...
  • Arkadaşlar konu güzel olmuş tebrik ediyorum sizleri , bir de bana ödevim için 1920-1922 yılları arasından :

- Son Osmanlı Mebusan Meclisi
    - Misak- Milli
    - İstanbul'un Resmen İşgali
    - TBMM'nin açılması
    - TBMM
    - İlk Anayasa ( Teşkilat-I Esasiye Kanunu )
    - TBMM'ye karşı ayaklanmalar
    - Azınlıklar , Ermeniler
    - Sevr Barış Antlaşması
    - Düzenli ordunun kurulması
    - Kurtuluş Savaşı'nda cepheler ( Doğu - Batı - Güney )
    - Şahin Bey
    - Gümrü Antlaşması
    - Birinci İnönü Savaşı
    - Londra Konferansı
    - Afganistan ile Dostluk Antlaşması
    - Moskova Antlaşması
    - İlk Anayasanın kabulü
    - İstiklal Marşının kabulü
    - 23 Nisan Ulusal Bayram
    - 2.İnönü Savaşı

resimler lazım bunlarla ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.dRe` -- 12 Aralık 2008; 13:33:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Çöl Tilkisi

nazi marşlarını birisi bana pm ile yollayabilir mi?

marşları torrent ağlarından bulabilirsiniz. nazi military marches, german military marches şeklinde aratabilirsiniz. rahatlıkla bütün marşlara ulaşırsınız aksi takdirde pm den zor olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fata1ty

Beyler 2. dünya savaşını başından sonuna kadar en ince ayrıntısıyla saptırmadan sadece gerçeklerin anlatıldığı bir kitap var mı?Varsa adı nedir nereden bulabilirim?

eğer sadece savaşın tarihi ise ilgilendiğin Liddell Hart ın 2 ciltlik 2. Dünya Savaşı Tarihi ni öneririm. cephe cephe anlatır savaşı. yapı kredi yayınlarından çıkmıştı ve hala rahatlıkla bulabilirsin.
  • 2. dünya savasını anlatan tavsiye edebileceginiz güzel filmler var mı? bir çogunu izlediğim için bulamıyorum artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: hildor

2. dünya savasını anlatan tavsiye edebileceginiz güzel filmler var mı? bir çogunu izlediğim için bulamıyorum artık

kapıdaki düşmanı kesilikle izle

come and see diye bi rus filmi var 80 yılların filmi onu izle....

er ryanı kurtarmak,ince kırmızı hatı felan zaten izlemişsindir...
  • stalingrad
    navaronun topları
    tora tora tora
    remagen köprüsü
    kwai köprüsü(ıslığı meşhur)
    pazaryeri harekatı
    general patton
    er ryanı kurtarmak
    ince kırmızı hat
    ıwo jima dan mektuplar
    büyük baskın(the great raid)
    band of brothers(10 bölümlük dizi)
    dass boot
    u-571
    enigma
    schindlerin listesi
    kapıdaki düşman
    pearl harbor
    rüzgarla konuşanlar
    hedef burma
    savaş köprüleri
    şeref ve cesaret
    stalag 17
    The Great Escape
    Escape to Victory (Zafere kaçış-pele,sylvester stallone gibi yıldızlar oynamıştı)
    çöküş
    piyanist
    hitler: the rise of the evil
    Nurnberg
    En Uzun Gün
    güneş imparatorluğu
    atalarımızın bayrakları
    operasyon valkyrie
    a bridge too far
    cross of ıron
    corellinin mandolini
    battle of britain
    Zwartboek (Black Book)
    indiana jones 1 ve 3(2.dünya savaşı başlamamış ama nazilere karşı)

şimdilik aklıma gelenler

• Güzel konu.İlgi alanım.Benide eklersen sevinirim meta5
  • Güzel konu tam bakamadım şimdilik benide ekle
  • beni de ekleyin
  • Benide eklermisin
  • 2. dünya savaşında önemli bir noktada japon telsiz harekat şifrelerinin amerikalılar tarafından kırılmış olmasıdır, yoksa japonlar için hezimet olan midway harekatı amerikan donanması için felaket olacak, dünyanın en ünlü uçak gemileriolan AKAGİ, KAGA, SORYU VE HİRYU İLE en iyi yetişmiş pilotları yokolmamış olacak, amerikan doğu sahili japon saldırılarına açık hale gelmiş olacaktı.
  • Eklersen sevinirim
  • Bende şu sıralar ilgilenmeye başladım eklersen sevinirim.
    Vassili Zaitsev
  • Benimde cok ilgim var arastirma cok yapmistim istersen benide yazabilirsin
  • MG-42

Maschinengewehr (Makinalı Tüfek) 42 Alman yapımı makinalı tüfek. Çoğu savaş tarihçisine göre en iyi tüfek tasarımlarından biridir. 7,92mm'lik mermi kullanır. Atış hızı bakımından hafif bir makinalı tüfeğin ulaşabileceği en yüksek (1200/dak veya 1800/dak) hıza ulaşmıştır. Güvenilirlik, sağlamlık isabetlilik ve kulanım kolaylığının bir arada bulunduğu nadir silahlardandır. Savaş sırasında 400.000'den fazla MG42 üretilmiştir. Düşman askerleri ona Hitler'in testeresi adını takmıştır. Bugünkü M60'lar bu tüfek örnek alınarak yapılmıştır. Tüfek paslanmaz demirden yapılmıştır. Su, çamur, topraktan etkilenmez

Tasarım Özellikleri
    Almanların elindeki MG34'ler üretim zorluğu ve atış hızının yavaş olması nedeniyle ihtiyacı karşılamıyordu ve bunu için MG42'ler tasarlanmaya başlandı. Genelde tasarım olarak MG34'le benzerlik gösterir ama sürgü tasarımını Edward Stecke(Edvırd Şiteke) yapmıştır. MG42'nin tasarımı ne kadar çok mermi atarsa o kadar çok düşmanı vurma şansı olur teorisine göre yapılmıştır.

Yüksek atış hızı sayesinde büyük düşman gruplarını sabit tutmayı başarabilir. Bipod ile 11.57 kg ağırlığı sayesinde 2 kişilik ekiple taşınıp kullanılan bir hafif makineli, 20.5 kg'lık tripodlu konfigürasyonunda ise 3 mürettebatlı ağır makineli olarak kullanılır. Uzaktan veya periskopla ateşlenebilir. 3 ila 7 saniye arasında namlusu, 25 ila 30 sn arasında namlu ve kilit düzeneği değiştirilebilir. Savaşta Müttefik askerleri MG-42 pozisyonlarına saldırabilmek için namlu değişim anlarını kollamışlardır.

Bugün TSK tarafından kullanılan MG3'ler de bu tüfeğin 7,62'mmlik NATO mermisi kullanan halidir.

• quote:

Orjinalden alıntı: mexec

MG-42

Maschinengewehr (Makinalı Tüfek) 42 Alman yapımı makinalı tüfek. Çoğu savaş tarihçisine göre en iyi tüfek tasarımlarından biridir. 7,92mm'lik mermi kullanır. Atış hızı bakımından hafif bir makinalı tüfeğin ulaşabileceği en yüksek (1200/dak veya 1800/dak) hıza ulaşmıştır. Güvenilirlik, sağlamlık isabetlilik ve kulanım kolaylığının bir arada bulunduğu nadir silahlardandır. Savaş sırasında 400.000'den fazla MG42 üretilmiştir. Düşman askerleri ona Hitler'in testeresi adını takmıştır. Bugünkü M60'lar bu tüfek örnek alınarak yapılmıştır. Tüfek paslanmaz demirden yapılmıştır. Su, çamur, topraktan etkilenmez

Tasarım Özellikleri
    Almanların elindeki MG34'ler üretim zorluğu ve atış hızının yavaş olması nedeniyle ihtiyacı karşılamıyordu ve bunu için MG42'ler tasarlanmaya başlandı. Genelde tasarım olarak MG34'le benzerlik gösterir ama sürgü tasarımını Edward Stecke(Edvırd Şiteke) yapmıştır. MG42'nin tasarımı ne kadar çok mermi atarsa o kadar çok düşmanı vurma şansı olur teorisine göre yapılmıştır.

Yüksek atış hızı sayesinde büyük düşman gruplarını sabit tutmayı başarabilir. Bipod ile 11.57 kg ağırlığı sayesinde 2 kişilik ekiple taşınıp kullanılan bir hafif makineli, 20.5 kg'lık tripodlu konfigürasyonunda ise 3 mürettebatlı ağır makineli olarak kullanılır. Uzaktan veya periskopla ateşlenebilir. 3 ila 7 saniye arasında namlusu, 25 ila 30 sn arasında namlu ve kilit düzeneği değiştirilebilir. Savaşta Müttefik askerleri MG-42 pozisyonlarına saldırabilmek için namlu değişim anlarını kollamışlardır.

Bugün TSK tarafından kullanılan MG3'ler de bu tüfeğin 7,62'mmlik NATO mermisi kullanan halidir.

Hitlerin testeresi

2. Dünya Savaşı ile İlgilenenler Klübü [Resimler ve Bilgiler]-[63 Kişi]

2. Dünya Savaşı ile İlgilenenler Klübü [Resimler ve Bilgiler]-[63 Kişi]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synaX:Lecter -- 23 Şubat 2009; 21:07:12 >

• M1 Garand'ın havalı ya da kuru sıkı versiyonunu bulabileceğimiz bir yer var mı acaba?
  • Zor dostum ben Turkıye'de aradım bıraz ama bulamadım,Japonlar fılan replikası ve gercegını yapıyorlar replikası ateş etmıyor;gercegini getirtemezsın,sadece MKE getirebilir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tjedrea

Zor dostum ben Turkıye'de aradım bıraz ama bulamadım,Japonlar fılan replikası ve gercegını yapıyorlar replikası ateş etmıyor;gercegini getirtemezsın,sadece MKE getirebilir..

Bir tane buldum ama nasıl bir şeydir bilmiyorum.

Açıklaması,

Made in Japan
    Operating principle: Gas blowback
    Ammunition: 8mm BB
    Availability: In stock, new

This new 2007 Limited Edition release features more realistic walnut wood stock furniture. Like before, M1 Garand gas blowback airsoft rifle features changeable supersonic barrel, all metal construction, wooden made stock and gas blowback recoil mechanism.

M1 Garand is first blowback model of Marushin's hard-hitting 8mm BB series. User can enjoy recoil and mechanism sound when the iron bolt operates in back and forth in blowback motion. Loading is done by inserting 8mm BBs into clip-type magazine and inserting clip into to the rifle like in real M1 Garand. After shooting the last bullet clip-shape magazine ejects like the real thing!

Full metal and wood construction. The clip ejection system works brilliantly and with it this excellent airsoft rifle brings alive the legendary M1 Garand rifle from World War II. Even the unique M1 Garand clip ejection sound has been replicated to this mechanism!

Lenght: 1103mm
    Weight: 3430g
    Magazine capacity: 8 BBs

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.