Şimdi Ara

2 boyutlu oyun yapımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

fazla uzatmadan direkt söyleyeyim, acaba en kolay örnek olarak Transformice tarzı 2 boyutlu grafiklere sahip oyunlar yapmak için hangi programlama dilini öğrenmeliyim?

Elimde "Kim Korkar Java'dan" kitabı var, sadece Java kullanarak yapmam mümkün mü?

Java olmazsa hangi programlama diliyle yapmamı önerirsiniz. /Unity istemiyorum bu arada /

• Fujita kullanıcısına yanıt
    Eğer amacınız oyunu yapmak ise, oyun motoru kullanmak hem zamandan tasarruf sağlar hem de ürününüzün daha kaliteli olup, çeşitli platformlara kolayca uyarlanabilir.
    Amacınız öğrenmek ise size şahsımın da oyun programlamaya ilk adımımı attığım tutorial sitesini önereceğim. Kitapları vs. bırakın, bu tutoriallere başlayın. (Java (Eclipse'den) ile oyun geliştiriliyor.)
    Buyrun link :
    kilobolt
    Android Game Development Tutorial
    http://www.kilobolt.com/game-development-tutorial.html

• furkant1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler fakat bolca zamanım var, 0'dan yazmak bana daha iyi geliyor. Bana direkt olarak programlama dili/kütüphane önerirseniz daha severim.

Mobil düşünmüyorum şuanlık, tekrardan teşekkürler.
    Attığım linkte oyun motorsuz Java ile (java da bilmediğinizi var sayarak) sıfırdan oyun geliştiriliyor.
    Teşekkürler, bakıyorum. ben Android'i görünce paralı eğitim seti falan sandım.
  • Yok tamamen ücretsiz Attığım linkte en aşağıda üniteler var 1'den başlayarak 4'e kadar bitirmelisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim size tavsiyem Unity olur hem bedava hemde gayet başarılı bir oyun motoru gerek 2D olsun gerek 3D. Ben şu an 2D olarak çalışıyorum ve gayet kolay Spritesheetlerin animasyonlarınıda Unity ile yapıyorum. Daha önceden XNA ile çalışıyordum o yüzden C# ile geliştiriyorum oyunları ben :) ama Java ile başlarsanız sizin için daha sağlıklı olur bence hem gerektiğinde Eclipse'e geçebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Soğansız Dürüm kullanıcısına yanıt
    Unity ile Java mı yazılıyor acaba?
    Unity'de mesela bir kutu oluşturursunuz ve kutuya script yazarsınız yani bütün kodlar normal programlamadaki gibi bir alanda yazılmıyor cisimlere yazılıyor. Bu scriptler ise Javascript, C# ve Boo dillerini kullanır fakat dillerin bir önemi yoktur. (Tabi bazı kodların belli diller ile yazılması işinizi kolaylastirabilir.) Sizin amacınız script yazmaktir yani asil olan C# veya Java yazmak değil oyun scripti yazmaktir.

Anladım, teşekkürler.

Ben YouTube'dan Unity 2D Game Tutorial'lara bakayım o zaman.
  • Ben pek sevmedim Unity i, acaba attığınız eğitim seti Android e mi oyun yazıyor?

Yani Unity şu anda bulabileceğiniz en iyi oyun motorudur ve gayette kolaydır şahsen C# ve XNA dan geçerken hiç tutorial izlemedim sadece kendi sitesindeki referanslara baktım ve gayet kolay. Animasyon yapmak olsun veya ne biliyim Scriptlemek olsun her şeyiyle çok kaliteli bir motordur. Kendimden örnek ;

2 boyutlu oyun yapımı?
  • unity kullan bro. Unity ile daha kolay yaparsın
  • peki arkadaşlar, sırf sizin hatırınız için Unity indiriyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.