Şimdi Ara

2 bilgisayarı nasıl birbirine baglarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sormak istedigim 2bilgisayar birbirine sadece ag akblosu ile baglanabilir mi?
    baglanabilir ise nasıl?

• merhaba arkadaşım. eğer iki bilgisayarı sadece birbirine bağlamak ise amacım bir kablo alırsın bir usunu bir bilgisyara diğerini diğer Pc ye takarsın birbirini görür.

Amacım adsl vb.. bir şeyi paylaştırmak ise ya routerli (çok kullnıcılı) bir modem alırsın yada hub. ama router tercihin olsun ..

Bilginize ..
  • 2 bilgisayarda da ethernat kartı olması lazım.

bir bilgisayarcıya gidip cross kablo yaptır.

2 bilgisayarada cross kabloyu tak.
    2 pc nin network ayarlarına girip alt maske yi 255.255.255.0 yap
    ip adresinide otomatikten 10.0.0.5 (biriniz için) diğeri içinde 10.0.0.10 yap.
    bağlantıyı yeniden başlatın.

hepsi bu kadar.
  • ya arkadaşlar bi yerde okumuştum belki burda bi forumda tam olarak hatırlamıyorum nerde okuduğumu ama LPT kablosuylada 2 bilgisayar birbirine bağlanabiliyodu....

bide ben bi soru soracam: routersız yada hub olmadan sadece ağ kablosu yardımıyla iki bilgisayarada internet bağlayabilrmiyim...
    modemim birine bağlanabilyo ancak...
  • evet LPT kablosu ile bağlayabilirsin uygun protokollerle.
    ikinci sorunun cevabı da evet bağlıyabilirsin iki bilgisayarın ethernetleri arasında cross kablo kullarak.tabii modeminde etherneti kullanıyosa birisinde 2 ethernet lazım xp geri kalanını halleder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrNo -- 10 Aralık 2004, 8:19:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.