Şimdi Ara

2 basslı grup olurmu? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
2.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet 4 müş az bile görmüşüm vay be ben bu grubu araştırayım biraz sayende öğrenmiş olduk
  • valla gayet de olur niye olmasın.biriniz sadece kök sesleri basar altyapıyı oluşturur diğeride soloya girer yada arada slap falan mesela.sonuçta mantıksız tek kişinin yapabileceği şeyi iki kişiye bölüştürmek ama yapabilrsiniz yinede.
  • ya adam ders esnasında arka sırada grup kuralım demiş sonra buraya 2 bass sormuş. siz de ciddiye almışsınız.

aytaç hiç tasvip etmedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Crabeinmorn

ya adam ders esnasında arka sırada grup kuralım demiş sonra buraya 2 bass sormuş. siz de ciddiye almışsınız.

aytaç hiç tasvip etmedim

valla orası öyle haklısın
    ama bide şöyle bak,eleman sayesinde en azından bu topice girenler birkaç yeni bişey öğrenebilirler.
    mesela;
    iki,üç,belki daha fazla bas gitar birlikte birşeyler çalabilirler ve gayet de eğlencelidir.ülkemizde bunu örneği yokmu var,ankarada tribass adında bir grup var,mesela.

bass:cem tuncer,bass:koray ergünay,bass:emre topak
    nası olabiliyor derseniz,unutmamak lazımki müzik bir groove ve hislerini aktarabilme işidir.yani müziğinizi karşınızdakine vermek isteyin yeter ki,elinizde ne enstrüman olursa olsun onu hissettirirsiniz.
    bu parçayı dinleyin,ne demek istediğimi daha iyianlayacaksınız.
    www.myspace.com/tribass
    iyi forumlar.

• 2 bass'li grup olur da siz isi kivirabilecek misiniz? Bence biriniz klavyeye felan geçin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Umur!

olmazsa seni satıyolar di mi

Yorum çok fena.

• metallica rock n' roll hall of fame 09 da 2 bass takılıyo bu arada o videoları indiriyorum izliycem metallica yaptıysa olur ve herkesn metallicanın iki bass'ına yorumu pozitif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gqhsoon -- 7 Haziran 2009; 12:45:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Full#Throttle

Ben daha görmedim.

avatarın metallica metallica yapıyor görmediğin şeyi
    al burdan indir izlehttp://www.bunalti.com/?p=43544

• quote:

Orjinalden alıntı: gqhsoon

quote:

Ben daha görmedim.

Bu kayıt cidden süper ya.İyi oldu bu link indiririm.
    Mop 2 tane basla çalınınca müthiş oluyor
    Link için gerçekten sağol ya.

• quote:

Orjinalden alıntı: Nymphetaminé

quote:

Orjinalden alıntı: gqhsoon

quote:

Ben daha görmedim.

Bu kayıt cidden süper ya.İyi oldu bu link indiririm.
    Mop 2 tane basla çalınınca müthiş oluyor
    Link için gerçekten sağol ya.

birşey diil her zman

• görüntüde harika o videoda
  • eğer sahnede 6 saatten fazla çalacaksanız 2 baslı grup olur:)) van-istanbul seferi yapan şöför misali.
    çekirdek bir orkestra kurmak istiyorsanız bir davul bir bass bir gitar ve bir klavye olmak üzre 4 kişi denemelisiniz.
    solist isterseniz yada renk solo enstrüman isterseniz onlar adı üstünde renktir.çekirdek için 4 olur ve unutmaki orkestra 120 kişide olsa 2 tane bass olmaz:)))
  • Çok ama çok güzel olur. Bildiğim kadarıyla Iron Maiden'da da birden fazla bass vadı.
  • iron maiden' da sadece bir bass vardır ama steve oyle calar ki 2 sanarsın.

3 bateri ile sahneye cıkan gruplar bile var, deneyselligin sonu yoktur.
  • 2 davulla çıkanlar vardır ama bunun normali 1 davuldur.şov yapmak ayrı.fazladan ritm olması lazımsa perkisyoncu yada perkisyoncular eklenir.müzikte her yapılan şeyinde bir özelliği,mantığı yoktur ve her yapılanda güzel olmak zorunda değildir değilmi ünlü bi gurup yapmış olması oldu anlamınada gelmez sonuçta.bir arabaya bir direksiyon olması gibi bişey bu.klavye ve gitarda aynı şeyler söylenmez onlar fazladan olabilir.bas ve davul orkestranın temel direğidir ve görevleri farklıdır.2 taneyle çıkılıp aynı anda çalınması uygun değildir

• müzigi boyle sınırlandırmak en son orta cagda falan goruldu herhalde. seytanın notasını denilen eksik 5' li sesleri kullanmak yasaktı o zaman, senin düşüncende buna benzer.

müzik mekanik aletlere benzetilmez, bir araba ile bir sarkı bir degildir. o zaman neden 2 gitar yeterken neden 3 gitar kullanılıyor ? bunun nedeni cok sesliliktir. ornek olarak the fallen angel sarkısını dinle maiden' dan 3 gitarın nasıl fark yarattıgını gor. tabi burdaki cok seslilik ortaokul korolarında oldugu cinsten degil. misal bir gitar tonunu bir gitar daha basslı ayarlarken biri bir iki perde asagıdan calıyor bu sayede müzikal zenginlik elde ediliyor. bunun aynısının bass' a yapılması ise zenginligi daha da artıracaktır süphesiz. bir bassın ritm tutması diger bassında sürekli solo vari yürüyüşler yapması kotu mu olur ? 3 bateri olayı ise tamamiyle süper bir iştir. birde hepsinin çift kros yaptıgını düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TroopeR -- 10 Haziran 2009; 20:04:09 >
  • yani işte 2 bass olayında bende trooper arkadaşın söylediği şeylere benzer şeyler söylemiştim.üstüste 3 bas bile olur.ama 3ü birden aynı şeyi çalmazlar.birisi normal bas gibi altyapıyı oluşturur.bi diğeri slap falan çalar perküsyon etkisi yaratır.bir diğeri de melodi falan çalar.bu sadece bir örnek.
  • olur. bizim eski grupta bi ara yapmıştır. lead bass ve ritm bas.
  • valla kardeş olmaz demek değil benimkisi,ama bu olaz bişi herşey yapılabilir.biri bas çalarken kulağıyla trompette çalabilir.biri sakız çiğnerken 3 kros birden çalabilir kol bacak kafa göz,hatta saniyede 1500 kros vurur.ama kros vurmak müzik yapmak anlamına gelmez..müzik ahenktir.ahenk oluşturmak için herkezin görevi vardır.gitarın biri bişi yaperken biri aşağıdan bişi yapabilir eyvallah!!!ama bascı adam hem ritm takip edip hemde yürüyüş yapmak zorundadır.bunun içinde 2 bascıya gerek yoktur.bunlar yapılırken bi bascınında slep atması anca gürültü yapmak olur.pastanın kreması fazla olursa o psta olmaz.pastanın şeklini şemalini tadını zevkini bozmamak lazımdır.nasıl bir ordunun başında bir lider bulunması lazımsa bir orkestra başındada bir bascı bulunmak zorundadır.müziği yönetecek armoniyi yönetecek ve ritm atacaktır o şahıs..sorun yok 3 bascıda çıkar ama bir insan bas görevini yapmak için yeterlidir.bir eser çalınırken bir bascı yani bir insan herşeyi yapabilecek kapasitededir.şov yapmak ayrıdır bunu tekrar ekliyorum...!!!!eğer işin teknik boyutuna girersen armoniye falan bas ordada tektir..yürüyüşü bascının zevkine kalmıştır..şunu ısrarla söylüyorumki kros kullanan baterist ve bascı tek olmalıdır.20 tane baterist sahneye çıksa içlerinde sadece 1 tanesi kros kullanmalı ve bascıyla uyum içinde temeli oluşturmalıdır.müzikte kros ve bas tek olmak zorundadır..bu kaba bi fikir değil tek direksiyonlu araba olmak zorunda gibi bişidir..kimin ne yaptığı önemli değiğldir bunun için.her insan bişiler yapmak ister ama her yapılanda doğru değildir....

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.