Şimdi Ara

2 ayt kimya sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk soruda 2. öncül nasıl en hızlı olabiliyor? ordaki 2n Y molekülünden n mol artmaz mi? artan mol nasıl etkiliyor tepkimeyi
    ikinci soruda ise p.v nasıl değişmiyor?
    eklenen CH4 gazi hacmi yükseltir, basınç zaten sabit olduğundan p.v değeri , artan v miktarından dolayı değişmez mi?
    2 ayt kimya sorusu
    2 ayt kimya sorusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk soru A değil mi?

İkinci soru hareketli piston olduğu için Hacim artar, P.V=nRT yapıp incelersen V artarsa P azalır.
  • İkinci sorunun en başında hareketli pistonlu kaptan bahsediyor bu demek oluyor ki sen kaba madde eklediğinde piston yukarı çıkar hacmi arttırır ve basınç sabit kalır. tüm hareketli pistonlu kaplarda basınç sabit olur. ama soruda sana sorduğu şey kabın toplam basıncı değil. sadece helyum gazındaki değişimi sormuş. he gazı ch4 ile tepkime vermez dolayısıyla madde miktarını değiştirmez. ama ch4 eklendiği kabın hacmini arttırdığı için helyumun da hacmi artmış olur. sıcaklığı, madde miktarı sabit olan he gazının hacmi arttığında basınç azalır.(pv=nrt) bu durumda birinci öncül doğru olur. 2.öncülde d.V=m formülünden kütlesi sabit olan gaz hacmi artarsa özkütle azalır bu yüzden 2.öncül doğrudur. 3.öncülde kap genişlediği için basınç azalır hacim artar PV sabit kalır
    ilk soruda tepkime denge tepkimesi anladığım kadarıyla ama soruda bunu belirtmeliydi. artan madde tekrar geri tepkimeye girmek isteyeceği için tepkime hızı en fazla olur.

• Dostum ilk soruda yapman gereken yorumlama öyle değil , öncelikle hız denklemini düşün tek basamakta dediği için k.(x).(y) dir ikinci kapta y nin hacmi aynı fakat mol sayısı fazla demek oluyor ki derisimi fazla derisim fazlaysa tepkime hızlıdır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SirDanielDD kullanıcısına yanıt
    Ilk soru c hocam , orda V leri unutmussun .

• witch06_20 kullanıcısına yanıt
    Haa hocam , ikinci soruda ben kabin basinc degerini goz onune almisim , aslinda bizden istedigi sey He nin kismi basinciymis oyle degil mi? Hacim artar p azalir yani pv degismez. Anlasildi.

• OmerGn7 O kullanıcısına yanıt
    Hocam tepkimeye giren her madde tepkime hizini arttirir mi?
    Etkin carrpisma olasiligini arttirdigi icin mi kabul edioruz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ayt matematik ilk sorular
    5 yıl önce açıldı
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    kimya ve geometri
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fasdsasdas kullanıcısına yanıt
    Hayir dostum giren her madde tepkime hızını arttirmaz , mesela h2o yani su eklerse ortam seyrelir bu yüzden derisim azalır tepkime hizi yavaşlar veya mesela buradaki tepkime atıyorum x+y ->z tepkimesi olsun sen buraya x maddesi eklersen tepkime hız denklemine gore girenlerdeki maddenin derisimini artirmis olursun tepkime hızlanır ama sen gelip Z maddesini eklersen girenlerde bir degisiklik yapmadigin için tepkime hizlanmaz insAllah kafanı karistirmamisimdir güzel anlamissindir , bu konuda kafana yatmayan yerler.varsa youtubeda görkem sahinden dinleyebilirsin benimde kafam karisiyodu adam iyi anlatıyor oturdu konu kafama

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OmerGn7 O kullanıcısına yanıt
    yok hocam anladim çok güzel anlattınız sagolun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.