Şimdi Ara

2 Aylık Sultan Papağanı Yavrusu (Tırnakları Çıkmadı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.

    2 Ay önce doğan sultan papağanı yavrumuzun tüyleri çok geç çıktı. Tüyleri sırtını yeni yeni kapatmaya başladı Ondan 1 Ay Sonra doğan kardeşinin tırnakları 15 günlükken çıkmaya başlamıştı. Onun elleri ve tırnaklarında sorun yok ancak Afacanımızın Tırnakları henüz yok. 2 Aylık olduğu için Yem kırmayı öğrendi kafes tabanında rahatlıkla dolaşabiliyor Yemek yiyebiliyor. Tüneğe tutunma dışında herhangi bir sorunu yok. Çok Sağlıklı Yavrumuzun tırnaklarının çıkması için ne gibi bir yol izlemeliyiz. Konu Hakkında bilgisi olan arkadaşların Yardımlarını Rica ediyorum.

    Saygılar.

    2 Aylık Sultan Papağanı Yavrusu (Tırnakları Çıkmadı)2 Aylık Sultan Papağanı Yavrusu (Tırnakları Çıkmadı)







  • Selamlar,
    Bu cancağızın bu hale gelmesinin bir den çok nedeni var. Fakat üzülerek söylüyorum ki tırnakları çıkmaz. Eğer erkek ise çiftleşemez ama dişi ise eşe gelir.
  • ByMotsan B kullanıcısına yanıt
    Yavrumuz yumurtadan çıktığından beri evebeynleri tarafından yumurta maması ile beslendi. Temiz bir yuvada büyüdü. Ancak ayakları nedense gelişmedi. Yavrumuz dişi kuyruk tüyleri ve ötüşü ile dişi olduğunu belli ediyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk ağız yavru aldıysanız bu tip hasarlarla karşılaşabiliyoruz. Yok ilk ağız değil ise anne ve bana kardeş olabilir. Oda değil ise annesi de yemiş olabilir. Bunların hiç biri değil ise yavru özürlü doğmuştur bir sonraki yavrulara bakmak lazım eğer 1 yavru daha özürlü doğar ise çift leri değiştirmenizi tavsiye ederim.
  • ByMotsan B kullanıcısına yanıt
    Evet hocam. Fotoğraftaki yavru Çiftin ilk yavrusu. Diğer kardeşi 2. Çiftleşmeden sonra oldular. Anne ve baba kardeş değil baba normal tam grey anne tam lutino cins anne ve babanın cinsi ve tüyü gayet sağlıklı. Dogduktan sonra babası annesinden daha fazla ilgilendi bende süreci takip ettim. Diğer yavruda böyle bir sorun yok. O her yönden düzgün ve sağlıklı aynı zamanda aynı erkek ile pearl dişisi çiftleşti o yavruda yumurtada bugün yarın çıkacak ilerleyen günlerde gözlemlerimi ileteceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • evet ilk yavruda bu tip sıkıntılar çıkabiliyor. Desteğinize muhtaç bir yavrudur hayatını bu şekilde devam ettirmeye çalışırken sizde ona göre kafes seçimi yapın. Kafes altında tel olmasın. Normal üretim kafesi gibi tavalı olsun. Tünekleri biraz daha yere yakın yapın. Sulukları aşağı takın pek üste çıkmasın.
    Sultan papağanında yuvayı erkek kuş yapar ve erkek yavrulara bakar. O nedenle dişi erkeğin zorlaması ile iş yapar.
  • ByMotsan B kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz, Desteğiniz, Bilgi ve önerileriniz için teşekkürler. Bunları göz önünde bulundurarak afacanımıza yardımcı olacağım.

    Saygılar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayırlısı olsun. Gelmiş geçmiş olsun. İnşallah yeni yavrularda sorun çıkmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.