Şimdi Ara

2 Aydan beri Çözüm Bulamadım. harici usb dvd-rom dan laptopa format atamıyorum!! yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
13.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • laptopun dvd-rom u bozuldu. ne cd ne dvd okuyor..
    philips in usb den bağlanabilen harici dvd-rom undan aldım. bu cihaz ile format atmak istiyorum bilgisayara fakat bilgisayarın açılışında boot ederken bunu tanımıyor. nasıl format atabilirim bu cihazla bilgisayara?
    boot seçenekleri aşağıdaki gibi;
    -diskette driver
    -internal hdd
    -usb storage device
    -cd/dvd/cd-rw drive
    -cardbus NIC
    -onboard NIC
    bunların hepsini denedim fakat cihaz bulunamadı gibisinden bir uyarı veriyor.
    nasıl format atabilirim bu philips harici dvd-rom ile bilgisayara?
    mutlaka bir yolu olmalı bunun. yoksa anakat usb cihazları tanımıyor mu?

laptop: dell inspiron 6000.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reactor1111 -- 23 Ekim 2009; 13:32:10 >

• bios'tan usb devices'ların hepsini enable yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtlln

bios'tan usb devices'ların hepsini enable yap

bios ta öyle bir seçenek yok..
    sorunu çözemedim hala..
    güncel
  • Güncel
  • usb flashdiskten windows kurulumunu deneyin....
  • Konuyla alakalı değil ama harici dvd romu kaça aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmavı

Konuyla alakalı değil ama harici dvd romu kaça aldınız?

dvd rom u alalı 2 sene oluyor. teknosadan 100tl ye almıştım. tavsiye ederim şimdiye kadar hiçbir sorun çıkarmadı. modeli philips spd3400cc.

quote:

usb flashdiskten windows kurulumunu deneyin....

elimde hazır böyle bir cihaz varken; programlarla usb bellek ile uğraşmak istemiyorum. daha öncede usb diskten xp yüklemeye çalıştım zaten ama sonuç alamadım. usb belleğe boot yapan program benim data traveler 2GB lık cihazımı tanımadı..
    Aşağıdaki resimdeki gibi sorun ile karşılaştım.
     2 Aydan beri Çözüm Bulamadım. harici usb dvd-rom dan laptopa format atamıyorum!! yardım lütfen.

• 100 Tl ye biraz pahalıymış ama iki sene önce şimdi biraz fiyatı düşmüştür.Bende laptop kullanıyorum.Cd-yazıcısı bozulmasın diye almak istiyorum bir tane.
  • Güncel
  • güncel
  • Güncel
  • reactor1111 bende de aynı marka laptop var ve sorunum da seninle aynı! :( bi çözüme ulaşabildin mi? Yardımcı olabilirseniz sevinirim..
  • usb dvd rom daha önceden kullanıyordunuz sanırm sorunsuz. iyi olduğunu söylemişsiniz yukarıda. dvd rom çalıştığına göre anakartınızın usb boot seçeneklerinden kaynaklanan bi problem olabilir.anakartınızı default ayarlara çekin.sonra bi gözat'ın. bu arada daha önce kullanırken bilgisayar açılırken usb dvd rom bios ekranında gözüküyormuydu markası ile beraber ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: acbold

usb dvd rom daha önceden kullanıyordunuz sanırm sorunsuz. iyi olduğunu söylemişsiniz yukarıda. dvd rom çalıştığına göre anakartınızın usb boot seçeneklerinden kaynaklanan bi problem olabilir.anakartınızı default ayarlara çekin.sonra bi gözat'ın. bu arada daha önce kullanırken bilgisayar açılırken usb dvd rom bios ekranında gözüküyormuydu markası ile beraber ?

daha önce dvd rom u hiç boot ekranda çalıştıramadım. sanırım dvd rom la ilgili birşey. sadece windows ta çalışan bir cihaz olabilir.

@unforgiveenn
    usb bellek kullanarak format atıyorum bilgisayara. Hiren boot 10 kullanıyorum bunun içinde. aşağıda verdiğim linkteki konuda nasıl yapılacağı ayrıntılı olarak yazıyor(konuda ''blue_life'' ın ve benim yazdığım mesajları okursan sorunsuz çalıştırırsın programları). kolay gelsin.
    http://resim.donanimhaber.com/m_35104863/mpage_1/f_/key_//tm.htm#35104863

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reactor1111 -- 21 Ağustos 2010; 2:45:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

quote:

usb dvd rom daha önceden kullanıyordunuz sanırm sorunsuz. iyi olduğunu söylemişsiniz yukarıda. dvd rom çalıştığına göre anakartınızın usb boot seçeneklerinden kaynaklanan bi problem olabilir.anakartınızı default ayarlara çekin.sonra bi gözat'ın. bu arada daha önce kullanırken bilgisayar açılırken usb dvd rom bios ekranında gözüküyormuydu markası ile beraber ?

daha önce dvd rom u hiç boot ekranda çalıştıramadım. sanırım dvd rom la ilgili birşey. sadece windows ta çalışan bir cihaz olabilir.

@unforgiveenn
    usb bellek kullanarak format atıyorum bilgisayara. Hiren boot 10 kullanıyorum bunun içinde. aşağıda verdiğim linkteki konuda nasıl yapılacağı ayrıntılı olarak yazıyor.

dvd rom dan ziyade , anakart uyumluluğu ile alakalı da olabilir.boot fonksiyonu olmayabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

quote:

@unforgiveenn
    usb bellek kullanarak format atıyorum bilgisayara. Hiren boot 10 kullanıyorum bunun içinde. aşağıda verdiğim linkteki konuda nasıl yapılacağı ayrıntılı olarak yazıyor.

dvd rom dan ziyade , anakart uyumluluğu ile alakalı da olabilir.boot fonksiyonu olmayabilir.

anakartla ilgili sorun olduğunu sanmıyorum. boot ekranında -cd/dvd/cd-rw drive seçeneği çıkıyor çünkü.

• usb-cdrom cikiyor mu?
  • biosta boot seçeneğine usb storage device getirin. Bu sınıflama tüm usb veri saklama cihazlarını kapsar. yani usb dvd için de bunu kullanacaksınız.

Ayrıca biosunuzun başka bir bölümünde varsa usb support ile ilgili seçenekleri de açmanız gerekiyor.
  • Benim eski Laptop'da (Dell 1300) şu adımları izlemek lazım Bios Setup>Power Management>USB wake support>Enable sonrasında açılışta usb üzerinde açmak için flash diskinizin takılı olması önemli aksii halde görmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.