Şimdi Ara

2 ağda aynı anda çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kurumdaki bilgisayarımda normal networkten bağlanarak işte kullandığım proğramlarda çalışıyorum, aynı zamanda kablosuz bağlantım var , ben aynı anda hem işyeri ağında çalışmak aynı zamandada kablosuz ağda çalışmak istiyorum. Ancak ikisini birlikte bağlandığımda ikiside aynı anda çalışmıyor. İki bağlantıyıda köprüledim ancak yine ikisinide aynı anda çalıştırmadı. Bu konu ile ilgili proğram veya başka bir yöntem varmı. ?Qos ayarları vs çok şey denedim ama çözüm bulamadım.yani maksat aynı anda internete girebilmek.işin ilginç tarafı i.explorer çalışmazken herhangi bir program mesela Ares,utorrent çalışıyor ama browser çalışmıyor.

• yanı solemek ıstedıgın ıkı bılgısayarda da aynı anda ınternete gırmek ıstıyorsun degılmı?
  • hayır tek pc var 2 adet ağ bağlantısı var.birisi internet amaçlı diğeri farklı bir iş ağı.ama iki ağ ayrı IP almasına rağmen aynı anda çalışmıyorlar.birini deaktif etmek gerekiyor.
  • bende laptop var laptopun kendi wireless ından bir ağa ayrıca taktığım wireless adaptorden farklı bir ağa aynı anda bağlanıyor bugünlerde :D adoptoru ilk aldığım sıra denemiştim bağlanmamıştı .. vista kullanıyorum iki ağa aynı anda bağlanmam internet hızını etkiler mi ?
  • aslında bir şey yapmanıza gerek yok
    bilgisayar aynı anda iki farklı ağda çalışabilir, ben aylarca kullandım
    nete girmek istediğiniz modemin ip sini proxy olarak girmeniz yeterli olacaktır
  • dostum iki ağa aynı anda bağlanamazsın. mutlak şekilde birini kesmen gerekiyor sağlıklı bağlantı olmaz özellikle şirketinde proxy server varsa
  • cevapları okumadan mı yorum yapıyorsunuz
    yoksa okudunuz da benim cevabıma yalan mı diyorsunuz
    aylarca kullandım diye yazdım
    çift ethernet takılı
    biri şirket içi bilgisayarlar arası bağlantı
    diğeri başka bir switch vasıtası ile modeme bağlı

böyle bir bağlantı şekli olağandır
    bazı model anakartlarda orjinal çift ethernet girişi olur
    sizce neden koyarlar?
    biri bozulunca diğeri kullanılsın diye mi?

quote:

Orjinalden alıntı: cybermg

dostum iki ağa aynı anda bağlanamazsın. mutlak şekilde birini kesmen gerekiyor sağlıklı bağlantı olmaz özellikle şirketinde proxy server varsa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KArdeş 2 ağa da manuel ip vermen gerekiyor . Ayrıca alt ağ maskesi değişik olmak zorunda.Onu da modemden ayarlamak gerekiyor.Yine Dns adreslerini de manuel olarak ayarlaman gerekiyor.Bu şekilde ayarladığımız şirketler var sorunsuz iki ağ da çalışıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: imsety

KArdeş 2 ağa da manuel ip vermen gerekiyor . Ayrıca alt ağ maskesi değişik olmak zorunda.Onu da modemden ayarlamak gerekiyor.Yine Dns adreslerini de manuel olarak ayarlaman gerekiyor.Bu şekilde ayarladığımız şirketler var sorunsuz iki ağ da çalışıyor

bunu denedim.fakat modeme müdahale edemiyorum.sanırım 2 ağın çalışmaması için özel olarak engelleme yapılmış.nedenini sordum dışarıdan windows açıklarından yararlanarak kurum sistemine müdaleyi engellemek içinmiş.bilmiyorum bu halde bile aşlabilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.