Şimdi Ara

2 Adet JBL Partybox 100, Tidal, DAC ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, iki adet JBL Partybox 100 müzik sistemim var. Kısaca bilgi vereyim, Bluetooth ile senkronize olup stereo olabiliyorlar. Telefondan Bluetooth ile birine bağlanıyorum.Tidal HIFI üyeliğim ile müzik dinliyorum. Daha kaliteli hale getirmek için bir Bluetooth DAC alıp telefon ile ona bağlanmak, DAC ı da fiziki olarak left, right olarak hoparlörlere yönlendirsem müzik kalitem daha iyi olur mu? Yani digital sesi analoga dönüştürmüş mü olurum?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bence olumlu etkisi olmaz çünkü Bluetooth ile ses sayısal olarak aktarılıyor. Cihazda da çözülerek dijitalden analoğa dönüştürülerek dinletiliyor. Buradaki en büyük iyileştirme cihaza giden kablosuz bağlantının çözünürlüğünü artırmak yada daha yüksek çözünürlüklü bir analog bağlantı girmekle olur.
    Eğer cihazınız varsayıyorum APTX yada LDAC gibi teknolojileri desteklemiyor ama alacağınız dac’in ve ses sisteminizin kablosuz çıkışında bu destek varsa belki bu yolla çözünürlük artabilir.
  • Cihaza giden kablosuz bağlantının ses kalitesi HIFI yada stüdyo kaydı olan Master, Tidal bu şekilde yayın yapıyor.

    Ben bluetooh ile hoparlöre gönderiyorum. JBL Partybox içinde bir DAC var mı? Kalitesi nedir? bu sayısal veriyi analoğa dönüştürüyor mu? diğer hoparlöre o şekilde mi gönderiyor? bilmiyorum. Çok teknik bilgim yok.

    Ama net stereo ses alabiliyorum.

    Amacım en az kayıp ile yayını aktarabilmek DAC ı bunun için düşünmüştüm.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: stheaven

    Cihaza giden kablosuz bağlantının ses kalitesi HIFI yada stüdyo kaydı olan Master, Tidal bu şekilde yayın yapıyor.

    Ben bluetooh ile hoparlöre gönderiyorum. JBL Partybox içinde bir DAC var mı? Kalitesi nedir? bu sayısal veriyi analoğa dönüştürüyor mu? diğer hoparlöre o şekilde mi gönderiyor? bilmiyorum. Çok teknik bilgim yok.

    Ama net stereo ses alabiliyorum.

    Amacım en az kayıp ile yayını aktarabilmek DAC ı bunun için düşünmüştüm.

    Şöyle düşünün duyduğumuz ses hoparlöre yani son adımda analog iletilmek zorunda dolayısıyla en sonunda muhakkak bir analoga çevrim olması lazım. Bunu BT tarafında yapmadıklarına göre cihazın kendisinde bir DAC olmalı. Başka türlü ses alamayız diye düşünüyorum.


    Ama üzerinde diyelim ki üzerinde 3.5 mm jack olsa ve buradan aldığı sesi doğrudan veriyor olsa orada zaten kaynaktan ses analog girdiği için kaynağın DAC'i performansı belirlerdi. O zaman daha iyi bir kaynak bağlasanız belki daha iyi bir ses alma imkanınız olurdu.


    Bu arada cihazın kendisi de kendi içinde BT ile yada başka bir türlü diğer eşiyle kablosuz haberleşiyorsa o da ses kalitesini etkiliyor olabilir.


    Nihayetinde bu türde bir cihazda ses kalitesinin harici bir cihazla iyileştirilebileceğine(analog giriş bulunduran yada usb ile içindeki dac ile ses veren cihazları hariç tutarak) pek inanmıyorum.

  • Selam, cevaplarınız için teşekkür ederim. Konuyla alakalı şöyle bir deneyimimi paylaşayım. Önceden direkt hoparlöre Bluetooth bağlantısı ile bağlanıyordum şimdi ise ilk önce Logitech BT adaptore, onunda fiziki olarak kablo ile hoparlöre bağladım ve ses kalitesi ciddi ölçüde arttı, tizler, zil sesleri daha berrak, baslar ise daha tok, derin.

    Yazdıklarınız ve araştırdığım kadarı ile bir hoparlörün ses vermesi için illaki analog sinyale ihtiyacı var. Dahili yada harici bir şekilde digital sinyaller analoğa dönüştürmüş olmalı. İşte bunu yapan cihazın kalitesi sesin kalitesinide belirliyor.

    Ben hoparlörün dahili DAC ı yerine. Logitech BT adaptörü kullandım ( elimde o vardı). Sonuçta o da bir DAC ve iyi netice aldım. Daha profesyonel bir DAC ile daha iyi netice alacağımı düşünüyorum.

    Düşüncelerim, bilgilerim bu şekilde. Eksiğim varsa duzeltirseniz sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.