Şimdi Ara

2.5V ve 2600 farad lik bir kondensatör öldürür mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet cok düsük bir voltaj var ama akimi sinirlayacak dahili bir direc olmadigindan yüzlerce amper akim gecirebiliyor . Bu soruyu sormama vesile olan youtube izledigim bir video:

https://www.youtube.com/watch?v=EoWMF3VkI6U

videoda evet kücük cisimlere ciddi hasarlar verebiliyor ancak bana kalirsa bu gücün isi enerjisi olarak cok kücük alanda aciga cikmasiyla alakali, bunun yaninda düsük bir direnc üzerinden cok akim gecirir güc akimin karesiyle dogru orantili oldugundan birim zamanda cok yüksek miktarda enerji aciga cikar ancak kapasitörün iki ucunu iki elimizle tuttugumuzda ohm yasasina göre vücudumuzun direnci cok büyük oldugundan sifira yakin akim gececek ve herhangi bir tehlikesi yok diyebiliriz. Bunun yaninda düsük direncli kücük cisimlerden akim gecerken aciga cikan isi enerjisinden nasibimizi almamak icin:) pek yakin durmamali gibi:)

Baska türlü düsünunce cok düsük enerjiye sahip cakmak devresi onbinlerce voltu üzerimizden cok kisa bir zamanda gecirerek carpilma hissine sebep oluyor bu da vücudumuzun direnci ne kadar büyük de olsa birim zamanda üzerimizden cok fazla yük gecmesine bagli.

Kendi soruma bu sekilde yanit buldum ancak yine de gördüklerimden sonra cok da inandirici geldigi soylenemez:D buraya birkac mühendisten görüs alma umuduyla yazdim:)

• İnsanı çarpmaya başlaması için 60-70 voltun üstü lazım,zaten daha azı çarpacak olsa12v 200 ah akünün de çarpması lazım ama demekki vücut direnci zener diyot gibi küçük voltajlarda akıma direniyor,kaynak makinası da öyle yoksa çoğu işçi ölürdü, hesap kitap bilen arkadaşlar daha detaylı anlatabilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

İnsanı çarpmaya başlaması için 60-70 voltun üstü lazım,zaten daha azı çarpacak olsa12v 200 ah akünün de çarpması lazım ama demekki vücut direnci zener diyot gibi küçük voltajlarda akıma direniyor,kaynak makinası da öyle yoksa çoğu işçi ölürdü, hesap kitap bilen arkadaşlar daha detaylı anlatabilirler.

Beni bi kere arabanin akusu carpmisti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.5 voltta insan vucudundan şok etkisi yaratacak kadar akım geçemez o nedenle zaralı değil yada etkisini hissedemezsiniz. Ancak dil gibi ıslak ve sinirler açısından yoğun bir organda his oluşabilir o da öldürmez tabi.
  • İnsan vücudunun direnci yüksektir.
    Öldürmeyi bırakın, azıcık hissedilir bir çarpma olması bile zor. Kondansatörün uçları dile değdirilirse belki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekim ayında bu konularla ilgili birşeyler karalamıştım. Çarpılmak için gereken koşulları da o yazıda bulabilirsiniz;

http://www.teknomani.com/2014/10/elektrik-ile-saka-olmaz.html

2.5 V çarpmak için çok düşük bir gerilim ama o kapasitede bir kondansatör kısa devre edilince içindeki yüksek miktarda enerji aniden düşük direncin üzerinden boşalıp bu hasarları verebilir.

Kaynak makinaları da böyle çalışır. Düşük voltajlı (40V gibi) gerilimin bir ucu kaynak yaptığınız metale, diğer ucu da kaynak elektroduna bağlanır. Elektrodu kaynak yapılacak malzemeye dokundurduğunuzda akan çok yüksek miktarda akım ark oluşturarak metalleri eritir ve kaynak yapılmasını sağlar. O yüzden ark kaynağı da denir.

O kadar yüksek ısıda kaynak yapılan materyal anında paslanabilir. Bu yüzden modern kaynak makinalarında (ya da robotlarda) kaynak yapılan yere soygazlardan biri (argon gibi) püskürterek kaynak noktasının hava ile temas edip oksitlenmesi önlenir. Buna da gazaltı kaynak denir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.