Şimdi Ara

2.500-3000 tl maasla scirocco almak beni zorlar mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tabi ilk 1 2 sene biriktirmeyi dusunuyorum. Rocconunda yeni kasasini gormek istiyorum 2009 dan beri makyajli kasa. Ama maas dedigim gibi olur eger atanirsam. Aurisimiz var bazi nedenlerden dolayi surmuyorum. Bu maas alan kisiler ne yapiyor acaba istedikleri arabayi alabiliyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam benim bildiğim scirocco 2009 da satışa başladı ve 2012 de makyajlandı.. Bekarsan yada çok masrafın yoksa 3 bin liralık maaaştan 1,5 bin lira ayırabilirsen 5 sene boyunca,60 65 bin liraya temiz bir scirocco alabilirsin.. Birikmiş paran varsa daha rahat olur tabi. Yalnız şu var bir zaman sonra borç ödemek sıkıcı geliyor,tabi birde faizi var..araç ise her sene değeri düşen birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurr10

Hocam benim bildiğim scirocco 2009 da satışa başladı ve 2012 de makyajlandı.. Bekarsan yada çok masrafın yoksa 3 bin liralık maaaştan 1,5 bin lira ayırabilirsen 5 sene boyunca,60 65 bin liraya temiz bir scirocco alabilirsin.. Birikmiş paran varsa daha rahat olur tabi. Yalnız şu var bir zaman sonra borç ödemek sıkıcı geliyor,tabi birde faizi var..araç ise her sene değeri düşen birşey.

Birikmisim yok hocam 2. Eli cok sikintili birsey cikiyor mutlaka bakalim 1-2 sene birikitirmey calisayim sonra onume bakarim :)

• Anlamıyorum bu insanları.

5 yıl vade ile nasıl araba alabiliyorsunuz, ülkenin durumu malum. Piyasalar durgunlaşmaya başladı. 5 yıl geleceğinizi bir metale yatırabiliyorsunuz hem de scirocco gibi lüks sayılabilecek bir arabaya. Burada lüks aracın kalitesini değil, kullanım amacını tanımlamaktadır.

Bugün en düşük Scirocco 74.160 TL. Hadi 160'ı attım. Etti 74. Tabi siz arabanın %100'üne kredi çekemeyeceksiniz muhtemelen. Ama başka yerden de borçlanacağınızı düşünerek,

5 yıllık vade ile ayda şu anda VDF'den kredi çekerseniz 1697 TL borçlanırsınız.

1697 TL = Aylık kredi borcu
    300 TL = Benzinli araba malum, scirocco da yumuşak sürülmez çok.

2000 TL buraya kadar. Bunun kaskosu (yaşın genç araba üstüne olursa bunun kaskosu ilk sene 1300 TL'nin altında hayatta çıkmaz), vergisi, sigortası bakımı derken bu araba etti mi sana aylık masrafı 2500 TL.

Kısacası sen yaşamak için çalışmayacaksın, Scirocco için çalışacaksın. Ben ki VW fanatiği biriyim, hayatta böyle bir saflık yapmam.

Az aklınızı kullanın ya, herkes vade ile elindeki avcundakini arabaya yatırdığı için fiyatlar uçtu gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Anlamıyorum bu insanları.

5 yıl vade ile nasıl araba alabiliyorsunuz, ülkenin durumu malum. Piyasalar durgunlaşmaya başladı. 5 yıl geleceğinizi bir metale yatırabiliyorsunuz hem de scirocco gibi lüks sayılabilecek bir arabaya. Burada lüks aracın kalitesini değil, kullanım amacını tanımlamaktadır.

Bugün en düşük Scirocco 74.160 TL. Hadi 160'ı attım. Etti 74. Tabi siz arabanın %100'üne kredi çekemeyeceksiniz muhtemelen. Ama başka yerden de borçlanacağınızı düşünerek,

2000 TL buraya kadar. Bunun kaskosu (yaşın genç araba üstüne olursa bunun kaskosu ilk sene 1300 TL'nin altında hayatta çıkmaz), vergisi, sigortası bakımı derken bu araba etti mi sana aylık masrafı 2500 TL.

Kısacası sen yaşamak için çalışmayacaksın, Scirocco için çalışacaksın. Ben ki VW fanatiği biriyim, hayatta böyle bir saflık yapmam.

Az aklınızı kullanın ya, herkes vade ile elindeki avcundakini arabaya yatırdığı için fiyatlar uçtu gitti.

Hocam kesinlikle cok sikintiya dusurceginin farkindayim. 21 yasina gircem ailemde yardim eder mi etmez mi kestiremiyorum 50 bin ne zaman biriktirirsem uzerini kredi cekip almayi dusunuyorum ama ailemin yardim edip etmeyecegi belirleyici olur.

• O arabanın senelik;

860 Lira vergisi
    2000 Lira Kasko ve Sigortası
    500-1000 Lira arası bakımı
    500 Lira yıkama-otopark vs.

Toplamda 4000 lira civarı senelik gideri olur. Bunun benzini gezmesi filanda var. Bence hiç bulaşmayın. Senede bir kaç gün kiralayıp gezersiniz daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

O arabanın senelik;

860 Lira vergisi
    2000 Lira Kasko ve Sigortası
    500-1000 Lira arası bakımı
    500 Lira yıkama-otopark vs.

Toplamda 4000 lira civarı senelik gideri olur. Bunun benzini gezmesi filanda var. Bence hiç bulaşmayın. Senede bir kaç gün kiralayıp gezersiniz daha iyi olur.

Çokmus hocam ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8.500TL ye kadar Araç Tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Anlamıyorum bu insanları.

Bugünün araba hastası toplumuna verilecek en güzel cevap.O paraya gidip arsa alsa 1 yıl sonra ikiye katlar.

• Hocam, Araba sana değil Sen arabaya bin.

Her zaman Paranın yettiği en iyi arabayı al ama Yaşın genç hevesin var tamam da senelerce para biriktir kredi çek pek mantıklı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUNMETAL

Hocam, Araba sana değil Sen arabaya bin.

Her zaman Paranın yettiği en iyi arabayı al ama Yaşın genç hevesin var tamam da senelerce para biriktir kredi çek pek mantıklı değil.

Kesinlikle hocam heves olunca birazda genc olunca akil basta olmuyor. Kendimi zora sokmayi dusunmuyorum en az 1-2 yil erteledim zaten :)

• Kardeşim bende senin gibi düşünüyordum gecen yıla kadar ancak araba ileride de olur şimdi kazandığın parayı sadece arabaya yatırmak ne kadar mantıklı olabilir ki, eğer cok istiyorsan hevesini köreltebilecek bir araç bulmalısın kendine mesela fiesta`nın işini göreceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xerker

Kardeşim bende senin gibi düşünüyordum gecen yıla kadar ancak araba ileride de olur şimdi kazandığın parayı sadece arabaya yatırmak ne kadar mantıklı olabilir ki, eğer cok istiyorsan hevesini köreltebilecek bir araç bulmalısın kendine mesela fiesta`nın işini göreceğini düşünüyorum.

Hocam arada bir kiralamayı düşünüyorum böylelikle belki hevesim geçer. İlerde alırım daha yaşım genc biraz yiyip içmem lazım :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.