Şimdi Ara

2,5 ghz - 4,0 ghz 2500K Oyun testleri. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: multeci

evet yararlı bi çalışma. zaten burada tek bi işlemcinin farklı frekansları karşılaştırılıyor. hani beni rahatsız eden mesela bi fx8150 ile i7 2600k yı yüksek çözünürlüklerde karşılaştırma benzeri kıyaslamalar. "bakın sonuçlar nerdeyse eşit" görüşü oluyorki çok yanlış bi düşünce. yüksek çözünürlüklerde bu iki işlemciyi test etmek hd5450 takılı sistemlerde iki işlemciyi kıyaslamak gibi bişey. sonuçta iyi ekran kartı olsalsa bile yüksek çözünürlüklerde test edildiği zaman ortalama fps yi ekran kartı daha çok belirleyeceği için objektif olmuyor sonuçlar.
    neyse zaten bu testte bu açıdan güzel ve aydınlatıcı bi çalışma. yani biri tutup "çok yüksek çözünlüklerde i7 ile phenomlar aynılar" dese "i5 in 2ghz lik haliylede aynılar" denebilir mesela

Zaten bakarsanız 2,5 - 4 ghz arasında fps farkı olmayan oyunlar Ekran kartını sömüren, dolayısıyla ekran kartı limitine takılmış oyunlar. 2 Adet üst seviye kartla yapılacak CF veya SLI düzeneğinde böyle bir testin çok daha farklı sonuçlar ortaya koyacağını düşünüyorum.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Hocam ellerine sağlık çok faydalı bir test olmuş, oyun için pc toplayacak arkadaşlar bu teste mutlaka göz atmalı.. ve "ekran kartı limitlerine takılmış oyunlar" diye bir söyleyiş çok doğru olmuş. Bir çok kişiye oyun için core i3 2100 çok mantıklı dediğimde bana alay eder bir ifade ile bakmışlardı..

BF3 hiç OC'ye tepki vermediği gibi Stalker COP'da min FPS nerdeyse ikiye katlamış (hata ihtimali?).

genel olarak bana göre bu konu seçilen oyunlarda OC'nin gereksizliğini fazlasıyla ortaya koymuş.

hele ki i5 2500'ün normalde 3,3GHz de çalıştığını göz önünde tutarsak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 26 Ocak 2012; 6:39:09 >
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

eline sağlık Yalçın, çok ilginç sonuçlar çıkmış ortaya.

BF3 hiç OC'ye tepki vermediği gibi Stalker COP'da min FPS nerdeyse ikiye katlamış (hata ihtimali?).

genel olarak bana göre bu konu seçilen oyunlarda OC'nin gereksizliğini fazlasıyla ortaya koymuş.

hele ki i5 2500'ün normalde 3,3GHz de çalıştığını göz önünde tutarsak...

Şahin hocam, hata ihtimali çok çok azdır. Sonuçlar 2 şer kere tekrardan alınmıştır. Yakın sonuçlar çıkınca doğruluğuna güvenerek sonuç listesine almışımdır. Tablolar o şekilde hazırlanmıştır.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Güzel konu eline sağlık
    Stalker Min. FPS dışında diğer oyunlarda pek fark olmamış.

1680*1050 - 1440*900 bu çözünürlüklerde de test alabilirsen çok iyi olur.

1920*1080'e göre daha fazla fark oluşacağını düşünüyorum.

O zaman önemi kalmaz pek ama. FPS ler GPU yüzünden coşar çünki o zaman da 3 ün 5 in lafı olmaz zaten.

Başka konuda gördüm bu olayı ben. Arkadaş ile sistemler aynı. SSD ler bile. Onda işlemci ve anakart farklı. 4,6GHz de İ5 2500K kullanıyor. Bende 3,5GHz Phenom II X4 var.

En azından Dirt 3 için konuşuyorum. Skorlarımız aynı. Hatta 8.92 de ben öndeydim ( Tabiki böyle olmasının sebebi CF optimizasyonunun. O sürücü sırasında daha iyi olması. O yüzden arkadaş sağolsun güncellemiş sürücüyü zaten biraz daha adil oldu. )

• quote:

elinize sağlık hocam yalnız işlemci kıyaslarının genelinde beni tatmin etmeyen bişey var ve bu testte de aynı şey sözkonusu. sadece 1080p çözünürlüğünde yüksek detay ve filtre kullanılan oyunlarda alınan değerler aydınlatıcı olmuyor benim için açıkçası. 1080p de 2.5ghz 2600k ile 4.0ghz arasında fark yok diye bu 2.5ghz yi makbul/yeterli yapmaz sonuçta. bi kaç sene sonra battfiled bilmemkaç, metro 2000 küsür felanlar() çıktığında "ekran kartı alacam işlemcim darboğaz yaparmı" diye soranlara 4 ghz ye çek işlemciyi yeter diyecez . veya biri " 6950 kartım var 720p low detay da bile kasıyor" dediğinde gene işlemcini yani 2600k nı 4 ghz ye çek diyecez büyük ihtimal.
    işlemcilerin oyunlardaki gücünü ölçerken en düşük çözünürlüklerde test yapılmalı bence heleki test sistemindeki ekran kartı çok extrem değilse mesela highend sli veya cf düzenek kullanılmamışsa.
    "o çözünürlüklerde oyun oynayanmı var yaa" klişesini bi kenara bırakmak lazım bu çok düz mantık bi düşünce. sonuçta sadece işlemcinin alındığı dönemde çıkan oyunlar oynanmıyor. işlemcilerin ileriye de dönük ne kadar avantajlı olduğunu değerlendirmekte lazım. mesela işlemciyi aldıktan bi kaç sene sonra çıkan bi oyunda grafik detayı kısarsınız, filtreleri kısarsınız, çözünürlüğü belki biraz kısarsınız bu sayede ekran kartından yırtmış olursunuz, ama işlemcinin yapacağı iş düşük grafik detayındaki karede de aynı, yüksek grafik detayındaki karede de aynı. işlemci kullanımını belirleyen konfigürasyon olmuyor oyunlarda pek.. neyse yani o detay kısmalar işlemcinizin sizi ölü fps lere mahkum etmesine engel olamayabilir.. ekran kartı upgrade etmek istediğinizde de gene işlemci başa bela oluyor ki heres ekran kartıyla beraber komple sistem yenileyemeyebikiyor..
    bu yüzden müşavir hocam düşük grafik detaylarında da test etme imkanınız olabilirse benim gibi düşünen arkadaşlar içinde çok faydalı olur.

Gün geçtikçe grafik kartına olan ihtiyaç arttığından bu pek öyle olmaz. Anca yeni nesil kartlar ile GPU gücü ve oyun gereksinimi %90 ın üstünde artacak ki o zaman olsun.

Yani arkadaşların elinde olan kartlar ile gelecekte çıkacak oyunlar ile işlemci sorunu yaşaması zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

elinize sağlık hocam yalnız işlemci kıyaslarının genelinde beni tatmin etmeyen bişey var ve bu testte de aynı şey sözkonusu. sadece 1080p çözünürlüğünde yüksek detay ve filtre kullanılan oyunlarda alınan değerler aydınlatıcı olmuyor benim için açıkçası. 1080p de 2.5ghz 2600k ile 4.0ghz arasında fark yok diye bu 2.5ghz yi makbul/yeterli yapmaz sonuçta. bi kaç sene sonra battfiled bilmemkaç, metro 2000 küsür felanlar() çıktığında "ekran kartı alacam işlemcim darboğaz yaparmı" diye soranlara 4 ghz ye çek işlemciyi yeter diyecez . veya biri " 6950 kartım var 720p low detay da bile kasıyor" dediğinde gene işlemcini yani 2600k nı 4 ghz ye çek diyecez büyük ihtimal.
    işlemcilerin oyunlardaki gücünü ölçerken en düşük çözünürlüklerde test yapılmalı bence heleki test sistemindeki ekran kartı çok extrem değilse mesela highend sli veya cf düzenek kullanılmamışsa.
    "o çözünürlüklerde oyun oynayanmı var yaa" klişesini bi kenara bırakmak lazım bu çok düz mantık bi düşünce. sonuçta sadece işlemcinin alındığı dönemde çıkan oyunlar oynanmıyor. işlemcilerin ileriye de dönük ne kadar avantajlı olduğunu değerlendirmekte lazım. mesela işlemciyi aldıktan bi kaç sene sonra çıkan bi oyunda grafik detayı kısarsınız, filtreleri kısarsınız, çözünürlüğü belki biraz kısarsınız bu sayede ekran kartından yırtmış olursunuz, ama işlemcinin yapacağı iş düşük grafik detayındaki karede de aynı, yüksek grafik detayındaki karede de aynı. işlemci kullanımını belirleyen konfigürasyon olmuyor oyunlarda pek.. neyse yani o detay kısmalar işlemcinizin sizi ölü fps lere mahkum etmesine engel olamayabilir.. ekran kartı upgrade etmek istediğinizde de gene işlemci başa bela oluyor ki heres ekran kartıyla beraber komple sistem yenileyemeyebikiyor..
    bu yüzden müşavir hocam düşük grafik detaylarında da test etme imkanınız olabilirse benim gibi düşünen arkadaşlar içinde çok faydalı olur.

Gün geçtikçe grafik kartına olan ihtiyaç arttığından bu pek öyle olmaz. Anca yeni nesil kartlar ile GPU gücü ve oyun gereksinimi %90 ın üstünde artacak ki o zaman olsun.

Yani arkadaşların elinde olan kartlar ile gelecekte çıkacak oyunlar ile işlemci sorunu yaşaması zor.

işte o düşünce tek başına yanlış. böyle düşünmene en büyük sebep olan bf 3 ten yola çıkalım istersen.

ilk sebep şu.. testte bf 3 ultra detay + 4xaa + 16xaf de.. yani full hd çözünürlük ultra grafik detayı ve fitreler full. peki fps ler ne alemde? fps ler min 35 ortalama ise 40 iki sistemde de. yani oynanabilir seviye ancak yakalnamış durumda hemde 6950 gibi bi kartla. peki ileride bf 4 çıktığında heralde aynı ekran kartıyla oynanabilir seviyede kalmak çok zor olacak değilmi? 20 lere düşecek belki min fps. bu durumda illaki filtreler kısılacak, grafik detayı azaltılacak, belki çözünürlükte düşürülecek yani tekrar oynanabilir seviyeye ulaşılabilecek. oyunun grafiğe yüklenişi arttığı gibi işlemciye yüklenişide artacak ve sen in işlemcin o oyunu min 25fps lere düşürüyorsa grafik detayı kısmak asla işe yaramayacak çünkü o 25fps nin sebebi işlemci.. veya ben gene filtrelerden vazgeçmem detaydan vazgeçmem diyorsun ve ekran kartını değiştiriyorsun oda ne fps yine yerlerde hele min fps katlanılmaz olmuş..
    diğer oyunları incelersen bi kaç oyunda avg ve max fps değişmediği halde min fps ler arasında 1.5 kat fark var. herhangi bi oyunda ekran kartının yüksek olması sebebiyle max ve avg değerlerin yüksek olabilir ama işlemcin zayıfsa en önemli nokta olan min fps azalıyor çünkü işlemciye abanan sahnelere geldiğinde ekran kartının etkisi azalıyor. işlemcide zayıf kaldığından hop kasılıyor pc. bu testlerde gözüküyor ama daha önemlisi bunu tecrübe etmek. ve bu tecrübeye fazlasıyla sahibim hep ekran kartı ön planda oldu çünkü sistemlerimde...

ikinci sebep ileride ekran kartına oyunlar daha fazla yüklense de gene çözümü kolay ekran kartını değiştirirsin, elindekini de rahatça satarsın ne bi uyum derdi var ne başka bişey, ama işlemci almak veya eskisini satmak çok çok zor. sebeplerine gelelim,
    ekran kartında pci-ex standadı yıllardır var ve platform sıkıntısı yaşanmıyor almak ve satmak çok basit. ama işlemci öyle değil. günümüzden örnek verelim çok somut.. zamanında E8xxx gibi bi işlemci aldın ve Q9xxx e geçmek istiyorsun.. elindeki e8 i satman zor çünkü çoğü kişide benzer performansta işlemciler var ama sen q9 almaya çalıştığında o platfomun en güçlü işlemcisi olduğu için çok rağbet görüyor ve pahalı. elindekini satıp q9 alsan birsürü zarar ediyorsun, zamanında q9 alsan edeceğin zararı önceden vermiş oluyorsun zaten ve uzun süre q9 kullanarak kara bile geçmiş oluyorsun, min fps sıkıntın da hiç yok. yok ben q9 almayım direk platformu yenileyim desen anakart felan gene masraf çoğalıyor... o q9 ları satanlarda zaten yeni platforma geçmek için satıyor ve işlemcilerini pahalı satsalar bile yeni platformda anakart + ram masrafları çıktığından gene onlar bile zarar ediyor.
    günümüzde mesela i7 yerine i3 aldığınızda ileride o i3 ü satamayacaksınız çünkü zaten s1155 in en zayıf işlemcisi kim alır? mesela değiştirip ikinci el veya sıfır i7 almaya kalktığınızda size yıllar sonra bile en az 300-400 tl fiyat çekecekler.. yani o 300-400 extrayı önden verip hiç i3 almamak daha mantıklı. ama ekran kartı öyle değil.. sen 7970 alıp max fps leri uçurturacağım demek yerine 6950 + iyi işlemci alsan epey gidiyorsun, oyunlara yetiyor ve oyun performansını artırman daha kolay oluyor ileride. ve elindekini satıp yenisini alman çok zarar ettirmiyor. yani üst seviye kartların yanına zayıf işlemci almak gerçekten zarar.
    Rotax Pro Wireless Ergo Mekanik Gaming Mouse
    Finesse XDDR12 64GB RAM

• güzel inceleme olmuş hocam
    eline sağlık
    @multeci nin de dediği gibi bu pc ile düşük çözünürlülük ya da imkanın varsa 6950 cf ve cf siz testler ile 2500k nın 2500mhz -4000mhz testleri bize cpu nun sınırlarını gösterebilir
    AMD Ryzen 7 5800x3d - Arctic Liquid Freezer II 420 aio - Asus x570 ROG Crosshair VIII Hero - Gskill 2 x 16gb 3200CL14 Ram(3800CL16) - Asus Rtx4090 TUF OC - Samsung 990 PRO 2tb m2 SSD, Samsung 980 PRO 1tb m2 SSD, 3 x Samsung 870 QVO 8tb SSD - Samsung G8 OLED Monitor - Phanteks Enthoo Pro 2 Case - Corsair AX1000 Platinum Psu - Creative Sound Blaster AE-9 Sound Card - Noctua NF-A12x25 PWM Chromax, Arctic P14 PWM PST fans, Corsair Icue Commander Core XT - Logitech G815 Tactile Keyboard - Logitech G PRO X SUPERLIGHT Mouse - ARTISAN FX HAYATEOTSU X-SOFT X-LARGE Mousepad - Sennheiser HD 800s hi fi Headphone
  • quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

güzel inceleme olmuş hocam
    eline sağlık
    @multeci nin de dediği gibi bu pc ile düşük çözünürlülük ya da imkanın varsa 6950 cf ve cf siz testler ile 2500k nın 2500mhz -4000mhz testleri bize cpu nun sınırlarını gösterebilir

Ben cf kurana kadar, işlemci eskir. Bu dediğinizi yapabilecek donanıma sahip çok üye var forumda ama ya vakitleri yok ya da yapmak istemiyorlar bu tür testleri.

• quote:

quote:

quote:

işte o düşünce tek başına yanlış. böyle düşünmene en büyük sebep olan bf 3 ten yola çıkalım istersen.

ilk sebep şu.. testte bf 3 ultra detay + 4xaa + 16xaf de.. yani full hd çözünürlük ultra grafik detayı ve fitreler full. peki fps ler ne alemde? fps ler min 35 ortalama ise 40 iki sistemde de. yani oynanabilir seviye ancak yakalnamış durumda hemde 6950 gibi bi kartla. peki ileride bf 4 çıktığında heralde aynı ekran kartıyla oynanabilir seviyede kalmak çok zor olacak değilmi? 20 lere düşecek belki min fps. bu durumda illaki filtreler kısılacak, grafik detayı azaltılacak, belki çözünürlükte düşürülecek yani tekrar oynanabilir seviyeye ulaşılabilecek. oyunun grafiğe yüklenişi arttığı gibi işlemciye yüklenişide artacak ve sen in işlemcin o oyunu min 25fps lere düşürüyorsa grafik detayı kısmak asla işe yaramayacak çünkü o 25fps nin sebebi işlemci.. veya ben gene filtrelerden vazgeçmem detaydan vazgeçmem diyorsun ve ekran kartını değiştiriyorsun oda ne fps yine yerlerde hele min fps katlanılmaz olmuş..
    diğer oyunları incelersen bi kaç oyunda avg ve max fps değişmediği halde min fps ler arasında 1.5 kat fark var. herhangi bi oyunda ekran kartının yüksek olması sebebiyle max ve avg değerlerin yüksek olabilir ama işlemcin zayıfsa en önemli nokta olan min fps azalıyor çünkü işlemciye abanan sahnelere geldiğinde ekran kartının etkisi azalıyor. işlemcide zayıf kaldığından hop kasılıyor pc. bu testlerde gözüküyor ama daha önemlisi bunu tecrübe etmek. ve bu tecrübeye fazlasıyla sahibim hep ekran kartı ön planda oldu çünkü sistemlerimde...

ikinci sebep ileride ekran kartına oyunlar daha fazla yüklense de gene çözümü kolay ekran kartını değiştirirsin, elindekini de rahatça satarsın ne bi uyum derdi var ne başka bişey, ama işlemci almak veya eskisini satmak çok çok zor. sebeplerine gelelim,
    ekran kartında pci-ex standadı yıllardır var ve platform sıkıntısı yaşanmıyor almak ve satmak çok basit. ama işlemci öyle değil. günümüzden örnek verelim çok somut.. zamanında E8xxx gibi bi işlemci aldın ve Q9xxx e geçmek istiyorsun.. elindeki e8 i satman zor çünkü çoğü kişide benzer performansta işlemciler var ama sen q9 almaya çalıştığında o platfomun en güçlü işlemcisi olduğu için çok rağbet görüyor ve pahalı. elindekini satıp q9 alsan birsürü zarar ediyorsun, zamanında q9 alsan edeceğin zararı önceden vermiş oluyorsun zaten ve uzun süre q9 kullanarak kara bile geçmiş oluyorsun, min fps sıkıntın da hiç yok. yok ben q9 almayım direk platformu yenileyim desen anakart felan gene masraf çoğalıyor... o q9 ları satanlarda zaten yeni platforma geçmek için satıyor ve işlemcilerini pahalı satsalar bile yeni platformda anakart + ram masrafları çıktığından gene onlar bile zarar ediyor.
    günümüzde mesela i7 yerine i3 aldığınızda ileride o i3 ü satamayacaksınız çünkü zaten s1155 in en zayıf işlemcisi kim alır? mesela değiştirip ikinci el veya sıfır i7 almaya kalktığınızda size yıllar sonra bile en az 300-400 tl fiyat çekecekler.. yani o 300-400 extrayı önden verip hiç i3 almamak daha mantıklı. ama ekran kartı öyle değil.. sen 7970 alıp max fps leri uçurturacağım demek yerine 6950 + iyi işlemci alsan epey gidiyorsun, oyunlara yetiyor ve oyun performansını artırman daha kolay oluyor ileride. ve elindekini satıp yenisini alman çok zarar ettirmiyor. yani üst seviye kartların yanına zayıf işlemci almak gerçekten zarar.

sana katılıyorum hocam
    benim emektar q6600 tam tamına 3 yeni nesil kart gördü hatta bir jenerasyonu da pas geçtim(gtx 2xx)
    bu kartlar 8800gt, gtx460 ve gtx570 ki bakıldığında hepsinde neredeyse 2 kat fark var
    o yüzden ben de cpu nun iyi alınmasından yanayım ki iyi ki zamanında gidip daha çok önerilen e8400 ü değil de q6600 ü almışım diyorum
    iyi cpu üstüne sadece ekran kartı değiştirmek hem daha az zarar etmenizi sağlıyor hem de cpu-anakart-ram üçlüsü satmak zorunda kalmıyorsunuz
    AMD Ryzen 7 5800x3d - Arctic Liquid Freezer II 420 aio - Asus x570 ROG Crosshair VIII Hero - Gskill 2 x 16gb 3200CL14 Ram(3800CL16) - Asus Rtx4090 TUF OC - Samsung 990 PRO 2tb m2 SSD, Samsung 980 PRO 1tb m2 SSD, 3 x Samsung 870 QVO 8tb SSD - Samsung G8 OLED Monitor - Phanteks Enthoo Pro 2 Case - Corsair AX1000 Platinum Psu - Creative Sound Blaster AE-9 Sound Card - Noctua NF-A12x25 PWM Chromax, Arctic P14 PWM PST fans, Corsair Icue Commander Core XT - Logitech G815 Tactile Keyboard - Logitech G PRO X SUPERLIGHT Mouse - ARTISAN FX HAYATEOTSU X-SOFT X-LARGE Mousepad - Sennheiser HD 800s hi fi Headphone

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

güzel inceleme olmuş hocam
    eline sağlık

Ben cf kurana kadar, işlemci eskir. Bu dediğinizi yapabilecek donanıma sahip çok üye var forumda ama ya vakitleri yok ya da yapmak istemiyorlar bu tür testleri.

gidip unigine heaven da cf ya da sli la 2 kat iyi puan aldıkları testleri yapmayı seviyorlar benim dediğim yararlı testleri yapmıyorlar ne yazık ki

• quote:

quote:

quote:

quote:

sana katılıyorum hocam
    benim emektar q6600 tam tamına 3 yeni nesil kart gördü hatta bir jenerasyonu da pas geçtim(gtx 2xx)
    bu kartlar 8800gt, gtx460 ve gtx570 ki bakıldığında hepsinde neredeyse 2 kat fark var
    o yüzden ben de cpu nun iyi alınmasından yanayım ki iyi ki zamanında gidip daha çok önerilen e8400 ü değil de q6600 ü almışım diyorum
    iyi cpu üstüne sadece ekran kartı değiştirmek hem daha az zarar etmenizi sağlıyor hem de cpu-anakart-ram üçlüsü satmak zorunda kalmıyorsunuz

Ben OC den bahsediyoruz sanıyordum yanlız. İşlemciyi yüksek almaktan değil?

Ayrıca o değişim konusunda da çok şanslıyım sanırım.

Kendi paramla ilk Pc mi aldığımda Q6600 alabilecek nakitle gittim. Ama E2160 aldım. Artan parayı ayırdım. Zira bilirsiniz o zamanı. 4 çekirdek desteği 0. Dedim ohoooo o destek gelince elimdekini satar daha ucuza Q6600 alırım. Sonuç olarak biliyorsunuz Q6600 e acayip indirim gelmişti.

Almadım tabi E5300 le değiştirdim işlemciyi. Pek fark yaşamadım açıkçası Oc performansı arttı. Ama zaten E2160 ı çok iyi fiyata verdiğimden sorun olmadı.

Sonra bir vakit geldi baktım Q6600 ler hala 200TL. Garantisiz kutusuz işlemciler. Pehh.

Ben de 200TL eski işlemciye vereceğime. Elimdekileri sattım üstüne de 200TL yi ekledim AMD 4 çekirdek sistem aldım.

Gerçi benimki biraz da stratejiydi. 5870 i 350 den aldım. 1 yıl kullandım 375 e sattım mesela. Zaten 8800GTS320 den beri ekran kartına para vermiyorum.

• Forumda son zamanlarda gördüğüm en güzel test sanırım, bilinçli adamın yaptığı iş kendini belli ediyor Elinize, emeğinize sağlık.
    Yukarıda bir arkadaş yazmış sanırım ama bence de test stok hız, 4 ghz, 4.5 ghz gibi üç aşamada yapılsa çok güzel olurdu. Bu haliyle de gerekeni anlatıyor tabi.

Bu tarz testleri yapabilecek, ara ara nadir de olsa kendim için yapan adamlardan biriyim ama bu tip insanlar adına bir iki kelam edeyim. Gerçekten vakit alan ve emek isteyen, çok takdir edilmesi gereken bir iş ve çoğu crossfire-sli tabanlı high-end sistem sahibi insan belli bir yaşın üzerinde, çalışıyorlar hatta benim gibi evli barklı insanlar Dolayısıyla böyle işlere vakit ayırmak belli bir yaş, seviyeden sonra zorlaşıyor. Yapılamaz mı, tabi ki yapılır ama o emeğin karşılığını bugune kadar hiç almadığımı düşünmüşümdür, bundan sonra gelen Pm yağmuru ise apayrı bir mevzu. Zaten son çıkan ekran kartları testlerine olan ilgiyle böyle faydalı, güzelim konuya gösterilmiş olan ilgiyi karşılaştırınca ne demek istediğim anlaşılır. Uğraşırken harcadığınız çaba bir yana, gençlerin gözünde, fikrinde üstad damgasını yediğiniz an forumda kaybolmak içten bile değil O yüzden bu işlerden imtina ile kaçınıyor bunun içinde kendi adıma özür diliyorum.

İşin içine özellikle orta-üst segment ekran kartlarının ve üstünün (6850, 6870+, Gtx560+ gibi özetleyeyim) crossfire-sli kullanımı girince overclock 1920x1080 ve altı çözünürlüklerde tek karta nazaran önem kazanır. Phenom kullanıyorsanız yuvarlak hesap 3.5+ olmasında fayda var diyebilirim, 4 şahsi fikrime göre nefis olur Silmediysem ve bilgisayarda bulabilirsem bir ara aldığım eski Phenom 9850be 2.5ghz, 3ghz, 3.2ghz ve 5770 crossfire farklarını yollamaya çalışırım.

Şuraya birkaç örnek bırakıp, kaçayım. Zaten forumda onlarca vardır ama en azından tuzumuz olsun

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i7-2600k-990x_9.html#sect2
    http://www.legionhardware.com/articles_pages/radeon_hd_5870_crossfire_cpu_scaling_performance_part_1,3.html
    http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-7970-cpu-scaling-performance-review/9
    http://benchmarkextreme.com/Articles/Phenom%20II%20X6%201100T/P12.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 8 Şubat 2012; 1:45:44 >

• sandy bridge serisini bilemem ama kendi sistemim üzerinden konuşmam gerekirse Q serisi için overclock kesinlikle şart

1680x1050 monitör kullanıyorum.Ekran kartı olarak HD5850 işlemci olarak ise Q6600 kullanıyorum.İşlemciyi 2.4ghz-3.2 ghz-3.6ghz olarak ayrı ayrı

test etmiştim ve bende gerçekten dikkate değer farklar oluşmuştu.Özellikle bazı oyunlarda 2.4ghzde minimum fps olarak 60fps altına inerken ve akıcılık

kaybolurken 3.6ghz hızında 60fps sabit kaldığına şahit oldum. (Örn. NFS SHIFT)

Sentetik benchmark testlerinde ise yüzde 50'ye varan farklar oluşuyor.(Örn 3d mark 2006)

Bu zamana kadar Q serisinden İ serisine geçmeyi gereksiz görmüştüm ama şu sonuçlardan gördüğüm kadarıyla geçmem gerekiyor sanırım

• arkadaşlar bilinen en net bilgi, 1024*768 den 1080p ye doğru gidildikce işlemci kısıtlamasından ekran kartı kısıtlamasına doğru giden bir performans gafiği vardır.yani yüksek çözünürlükte ekran kartının kaliteli olması daha mantıklıdır.
    arkadaşımız güzel ve temiz acıklamalı testler yapmıs, sonucun bu olması gereken de bu tabi.mutlaka yeni aldığınız bir bilgisayarda yahu fazla performans alamadım gibi duyguya kapılırız hep ama aslında olayın ic yüzü yukardaki testlerdir.
    bilinclenmek böyle zaman lan bir durum ama eğer ego tatmini değilse amacımız gereken oyun icin gereken sistem cok cok ucuza toplanabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAGILE -- 8 Şubat 2012; 18:09:54 >
    MSI X470 Gaming Plus - AMD Ryzen 3600 - Msi 1660 Ti Gaming X - Samsung 970 Evo Nvme 500GB - Kingston Hyperx Predator DDR4 3000mhz CL15 @3466mhz CL16 - Zalman H1 - Razer BlackWidow Ultimate - Razer Deathadder Elite - Viewsonic XG2401 - Logitech G933
  • test guzel olmus.ıslemcı mımarısıyle kuvvetlı oldugundan dolayı ghz fazla etkılememıs.bad company 2 ve bf3 de test etme ımkanınız varmıdır acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

test guzel olmus.ıslemcı mımarısıyle kuvvetlı oldugundan dolayı ghz fazla etkılememıs.bad company 2 ve bf3 de test etme ımkanınız varmıdır acaba?

Hafta sonu fırsat bulursam 2 oyun içinde güncelleme yaparım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

test guzel olmus.ıslemcı mımarısıyle kuvvetlı oldugundan dolayı ghz fazla etkılememıs.bad company 2 ve bf3 de test etme ımkanınız varmıdır acaba?

Hafta sonu fırsat bulursam 2 oyun içinde güncelleme yaparım.

ellerinize sağlık hocam. Bu testin özeti yani işlemciye oc yapmanın bir anlamı yok değil mi ? 3.3 ghz çok rahat yetiyor yani ?

bide sormak istediğim başka bir soruda 2.5 ghz ve 6950 ile 4.0 ve 6950 aldığınız sonuçlar nerdeyse aynı. Bu demek oluyorki işlemcinin mhz'si darboğazda etkili olmuyor önemli olan mimarimidir yani ? Hani darboğazı kaldırmak için oc yapanlar falan oluyor ya.

Bu 2 soruya güzelce vereceğiniz cevaptan herkesin yararlanacağını düşünüyorum
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS

• Teşekkürler. Güzel bir test ve bilgilendirme olmuş

1881-193∞
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06
    ellerinize sağlık hocam. Bu testin özeti yani işlemciye oc yapmanın bir anlamı yok değil mi ? 3.3 ghz çok rahat yetiyor yani ?

bide sormak istediğim başka bir soruda 2.5 ghz ve 6950 ile 4.0 ve 6950 aldığınız sonuçlar nerdeyse aynı. Bu demek oluyorki işlemcinin mhz'si darboğazda etkili olmuyor önemli olan mimarimidir yani ? Hani darboğazı kaldırmak için oc yapanlar falan oluyor ya.

Bu 2 soruya güzelce vereceğiniz cevaptan herkesin yararlanacağını düşünüyorum

Bu sorduğunuz soruları objektif ve herkesin faydalanabileceği şekilde cevaplayabilmek için, yukarıdaki testlerin 775 soketli bir c2q işlemci ve AMD işlemcilerle de tekrarlanması lazım. Sadece sb mimarili bir işlemci ile yapılan test sonuçlarına bakarak cevaplandırmak hatalı sonuçlara varmamıza neden olur.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.