Şimdi Ara

2 .5 ay body yaptım 0 gelişme var yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Boyum 180 kilomda 78 vgye başladığımdan beri hiç gelişmedim desem doğrudur.sadece biraz kollarım kaslandı oda gözükmüyor dümdüz yumurta çıkmadı.Omuz çalışmama rağmen omuzum hala düşük ve kassız.Kollar hala patates.Sırt hala kambur herhangi bir gelişim olmadı ve yaptığım hareketlerin doğruluğundan %100 emindim.Acaba gelişememin nedeni ince kemikli,testeron yapımın az olması,kaslarımda uydu hücrelerinin azlığı olabilir mi ? Benimle aynı anda başlayan arkadaşımda hayvan gibi kol kasları omuz ve göğüs çıktı üstelik aynı anda hemen hemen aynı kiloda iken başladık sorun sizce nerede ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkesin genetiği aynı değil diğerleri daha hızlı gelişebilir doğrudur,önemli olan disiplin çalışmaya devam et kalorilerini arttır antreman programını güncelle makinelerde çalışmayı bırak.

az testosteron seviyesinden kastin bunu tahlille gostermekse belki neden olanilir ama testo azligin oldugunu zannetmiyorum yine de endokrine gidip tahlil isteyebilirsin

total ve serbest testosteron olarak

onun disinda beslenme onemli fakat hic gelismemissen beslenmeye de baglamak dogru degil

bence kilit soru su

hareketleri dogru yapiyor musun?

bir anatomik problemin var mi ?

yani sen ornegin triceps egzersizi yaptiginda direk tricepsinde gerilimi aciyi hissedebiliyor musun yoksa sadece agir calisicam diye kendini mi kasiyorsun?

veya biceps harejeti yaparken aciyi bicepsinde mi hissediorsun yoksa ornegin arka omuzda mi yanma oluyor?

bu sorularinin cevabi stabilse o zaman problem beslenme veya hormonal olabilir

Orijinalden alıntı: red alert2

ince yapili(ektomorf) olman gelismene engel degil.

az testosteron seviyesinden kastin bunu tahlille gostermekse belki neden olanilir ama testo azligin oldugunu zannetmiyorum yine de endokrine gidip tahlil isteyebilirsin

total ve serbest testosteron olarak

onun disinda beslenme onemli fakat hic gelismemissen beslenmeye de baglamak dogru degil

bence kilit soru su

hareketleri dogru yapiyor musun?

bir anatomik problemin var mi ?

yani sen ornegin triceps egzersizi yaptiginda direk tricepsinde gerilimi aciyi hissedebiliyor musun yoksa sadece agir calisicam diye kendini mi kasiyorsun?

veya biceps harejeti yaparken aciyi bicepsinde mi hissediorsun yoksa ornegin arka omuzda mi yanma oluyor?

bu sorularinin cevabi stabilse o zaman problem beslenme veya hormonal olabilir

2.5 ay boyunca yanma olmadı ama acı hissetsim.Mesela bench press 30 kilo 4x10 da feci zorlanıyorum ama kaslar yanmıyor.O halde şunu diyebilirmiyim aslında kasların daha ağır kaldırması gerekli ki yanıp gelişebilsinler fakat sıkıntı şu daha ağırını kaldıramıyorum.

• kardeş göğsüm yanmıyor demişsin benim çok bilgim yok prof vs değilim ama biraz yapmıştım. o bench pressi normal formunda yapmıyor olabilir misin ? hareketi biraz kaslara yedirmeye çalış iyice ger ne bileyim benchte yanmasa sıkıştırmada yanar yani :D

Orijinalden alıntı: Rui Costa

kardeş göğsüm yanmıyor demişsin benim çok bilgim yok prof vs değilim ama biraz yapmıştım. o bench pressi normal formunda yapmıyor olabilir misin ? hareketi biraz kaslara yedirmeye çalış iyice ger ne bileyim benchte yanmasa sıkıştırmada yanar yani :D

Göğsüme dik açılı olacak şekilde azıcık değdirip kaldırıyorum kaslarım kesinlikle yanmıyor fakat daha ağırda çalışamıyorum çünkü gücüm yetmiyor.Acaba bileklerimin ince oluşu hareketlerde sıkıntı yaratıyor olabilirmi?

• hocam yanma aci vs artik nasil tarif edersen yani demek istedigim sey agirligi hedef jas kutlesine vurdurabiliuor musun yoksa hata bir sekilde agirlik diger kaslarina veya kemik dokusuna mi kayiyor?

cok agir calismasan bile agirliklar dogru bir sekilde kasa binip gerilim olusturunca gelisme olur.

illa hayvan gibi agirlik basip agirligin altina inlemene gerek yok onlarin bir kismi sov bir kismi da pro isler kendini o tarz dusunme su an

kaslar agir calistiklarinda degil dogru gerildiklerinde gelisirler.

eger ki calistigin hedef kas kutlesine hareketi ve agirliklari dogru birbsekilde bindireniliyorsan

geriye dort ihtimal kalio

ya yavas gelisiosun(genetik yapi)

ya beslenmen zayif uykun bozuk

ya da hormonal problemlerin var(zannetmiyorum)

ya da yanlis peogram uyguluosun(zannetmiyorum)

mesela biceps curl hareketini yaparken arka omzunda filan aci/yanma hissedio musun yoksa direk bicepsin kompld mi yukleniuor agirligi

veya bencp presste omzunda tricepsinde hissetme yasio musun yoksa direk gogus kaslarinla mi itis yaoiosun?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Bateman

quote:

Orijinalden alıntı: Rui Costa

kardeş göğsüm yanmıyor demişsin benim çok bilgim yok prof vs değilim ama biraz yapmıştım. o bench pressi normal formunda yapmıyor olabilir misin ? hareketi biraz kaslara yedirmeye çalış iyice ger ne bileyim benchte yanmasa sıkıştırmada yanar yani :D

Göğsüme dik açılı olacak şekilde azıcık değdirip kaldırıyorum kaslarım kesinlikle yanmıyor fakat daha ağırda çalışamıyorum çünkü gücüm yetmiyor.Acaba bileklerimin ince oluşu hareketlerde sıkıntı yaratıyor olabilirmi?

bench presste ön omuz ve arka kol kasları da çok çalışıyor diye biliyorum ben de yaparken daha ağır kiloyu göğsümün kaldırdıgını ama kolumun yetersiz kaldıgını hissetmiştim . yani diğer kaslarının kuvvetiyle de çok bağlantılı ama dumbell benchpress yapsan göğsün kesinlikle yanar diye düşünüyorum. programı da değiştirebilirsin ordaki arkadaşa sorabilirsin beslenmeni gözden geçirebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: red alert2

hocam yanma aci vs artik nasil tarif edersen yani demek istedigim sey agirligi hedef jas kutlesine vurdurabiliuor musun yoksa hata bir sekilde agirlik diger kaslarina veya kemik dokusuna mi kayiyor?

cok agir calismasan bile agirliklar dogru bir sekilde kasa binip gerilim olusturunca gelisme olur.

illa hayvan gibi agirlik basip agirligin altina inlemene gerek yok onlarin bir kismi sov bir kismi da pro isler kendini o tarz dusunme su an

kaslar agir calistiklarinda degil dogru gerildiklerinde gelisirler.

eger ki calistigin hedef kas kutlesine hareketi ve agirliklari dogru birbsekilde bindireniliyorsan

geriye dort ihtimal kalio

ya yavas gelisiosun(genetik yapi)

ya beslenmen zayif uykun bozuk

ya da hormonal problemlerin var(zannetmiyorum)

ya da yanlis peogram uyguluosun(zannetmiyorum)

mesela biceps curl hareketini yaparken arka omzunda filan aci/yanma hissedio musun yoksa direk bicepsin kompld mi yukleniuor agirligi

veya bencp presste omzunda tricepsinde hissetme yasio musun yoksa direk gogus kaslarinla mi itis yaoiosun?

Beslenmemde sıkıntı yok hocam.Biceps curl en sevdiğim hareketlerden biri ama çok sorun yaşıyorum onda.Normal dumbellda 10kgx2 iken curlde 15 kg yapabiliyorum dolayısıyla kaslarım azıcık ağrıyor.Bunu yaparken 4x10 kaldırıp yavaş yavaş indirerek yapıyorum ağırlığı hissederek.Yani bilemiyorum aslında o hareketi 20 kg da yapmalıyımki gelişebileyim ama özellikle bilekler beni gebertiyor ince oldukları için dengeyi ve gücümü doğru şekilde sağlayamıyorlar.

• beslenme ile ilgili olabilir hocam. sırf o yüzden bodye gitmiyorum çünkü et ağırlıklı beslenebilecek birisi değilim.

O arkadaslarinda kure mi giriyor sorgula ben 1 senedir bi isteyim fotomdan belli gelisimi, mart ayina kadar degisimi hisedemedim aralikta baslamistim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

2)Hareketleri yavaş yap.

3)1 saatten fazla spor yapma.

4)Her gün full body girme asla.

5)Spor yaptığın günler ayriyetten enerji harcamamaya çalış.

1- Günde kaç kalori tüketiyorsunuz? Tükettiğiniz kaloriler kaliteli mi?

2-Ne kadar süre çalışıyorsunuz?

3-Esnekliğiniz ne durumda?

4-Kaç saat uyku uyuyorsunuz?

5-Split mi fullbody mi uyguluyorsunuz?

Ayrıca daha 2.5 ay olmuş başlayalı;şu ana kadar spor yapmamış biri olduğunuzu tahmin ederek vücudunuzdan fazla beklentiye giriyorsunuz.

Son olarak sanırım izolasyon ağırlıklı çalışıyorsunuz,tavsiyem hiç izolasyon ile uğraşmayıp compound hareketler üzerinde yoğunlaşmanız. Güç ağırlıklı powerlifting programı.

Edit: Eklemeyi unuttum;bir kasın çok fazla şişmesi garanti olarak güçlendiği anlamına gelmez,bu CNS adaptaayonuna bağlıdır. Güç programı,powerlifting > Vücut geliştirme programı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7581748F8 -- 11 Aralık 2017; 22:58:36 >

kaslar dogru gerikdiklerinde gelisirler kendinizi parcalamaniza gerek yok hele ki daha basindasiniz

siz bir iki bucuk ay daha iyi idman iyi beslenmeule devam edin

bes aya tamamlandiginda hala netice sifirsa sonra dusunun bence su an sorun yok givi

olcu alimi veya tanita olcumu yaptiriyor musuniz

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.