< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
2.4GHZ ile 5GHZ ağ bağları arasındaki farklar neler ? (2. sayfa)

-
-
Binada internet ortak mı kullanılıyor?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
3 ayrı yere gidiyor access pointlerle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle ortak internet kullanmanızı tavsiye etmem. Performans kaygılarının yanında yasal sorunlar da oluşabilir.
Meseleye gelirsek. Binadaki Acces Point'lerin 5Ghz yayın yapıp, yapmıyor olması önemli. Eğer 5Ghz yayın yapıyorlarsa sizin de 5Ghz yayın yapabilen bir cihaz almanızda fayda var ama Access Point'ler 5Ghz yayın yapmıyorlarsa şuan bir katkısı olmaz, sadexe geleceğe yatırım olur.
Access Point'lerin 5Ghz yayın yapıp yapmadığını, AP'lerin modelinden ya da WIFI taramasında 5Ghz yayın görünüp görünmediğibe bakarak anlayabilirsiniz.
Apartmanda yabancılar yok. Abilerimden başkaları değiller :D Kontrol ederim o zaman routerleri, access pointleri... -
Tamamdır hocam.
Ha tabii unutmadan, eğer kablo çekme şansınız varsa AP'ler 2.4Ghz dahi olsa 5Ghz işinize epey yarsr.
5ghzlik modem sonuç olarak 2.4ghz olarak çalışabilir bundan yana sıkıntı yok ama cihazı 5ghzlik wifi yaparsam işte o zaman çalışır mı çalışmaz mı o cihazların özelliklerine bağlı :) -
Aynen öyle.
Arkadaşlar benim ADSL 14.4 mbps max altyapı hızım var. Asus ac51u aldım ama eski linksys wag120n hızına bile ulaşamadı bu yüzden iade ettim. Aynı şekilde bozulan airties rt205 modem de 10mbpsyi zor buluyordu. Asus 10 mbpsyi bile bulamazken bu eski modem 13'e yaklaşıyor. Ama bu modemde çekmediği için ve arada takılmalar olduğu için yeni modem almak istiyorum ama kararsızım. Acaba 802.11n ADSL için daha uygun olmasından dolayı mı böyle? Şimdi Asus DSL N17U'yu düşünüyorum. Bu da AC51U gibi hız mı verir acaba?
Modemim mutfakta, salonla mutfağım yan yana arada ortak bir duvar var sadece. Biz salonda oturuyoruz. Salonda yaptığım hız testlerinde 2.4 ghz salonda tam, 5 ghz bir tık eksik çekmesine rağmen 5 ghz daha yüksek hız veriyor. Ancak mutfaktan salon dışındaki kısımlara doğru uzaklaştıkça 2.4 ghz, 5ghz'e göre daha iyi çekip daha fazla hız vermeye başlıyor. Bir noktadan sonra 5ghz tamamen kaybolup sadece 2.4 ghz çekmeye başlıyor ama o da düşük hız veriyor bu sefer. Yatak odasının dip kısmında yattığım yerde ise 2.4 ghz de çekmiyordu. Ben de gidip asus rp-ac53 menzil genişletici aldım, Yatak odasının yanındaki odaya taktım ve yine 5ghz menzil genişletici bağlantısında en iyi hızı alıyorum yatak odasında. Salonda 50-60 mbps civarı 5ghz den hız alıyorum, yatak odasında 5ghz menzil genişleticiden 25-30 mbps arası alıyorum. Modemle menzil genişleticinin arasında çok mesafe olduğu için aldığım hız tatminkar benim için. Bu arada servis sağlayacım da turknet vdsl. Modemim ise asus dsl ac-750. Bağlantılar evin tam köşelerine yapıldığı için menzil genişleticiye ihtiyacım oldu. Yoksa evinin ortasına yakın bir yerlerde bağlantı yapabilecek arkadaşlara sadece modem rahat rahat yeter. (120 metrekare ev için konuşuyorum)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaju waffle -- 31 Ocak 2020; 21:29:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam ben de 5GHz modem almak istiyorum. Sizce Keenetic Extra DSL mi, TP-Link Archer VR300 mü, Asus RT-AC51U mu almalıyım? Keenetic’te hem WPA3 protokolü hem Türkçe arayüz hem de sürekli güncelleme alıyor olması beni Keenetic’e çekiyor. Diğer iki modelde WPA3 yok. Bir de 5GHz performansları nasıl bu modemlerin bilmiyorum. Malum menzil kısalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 10 Ocak 2021; 11:42:17 >
Hocam bu model nasıl peki?
ASUS DSL-AC750 DualBand-Ebeveyn Kontrol Destekli-DLNA-VPN-ADSL-VDSL-FiBER-Modem Routeramazon
ASUS DSL-AC750 DualBand-Ebeveyn Kontrol Destekli-DLNA-VPN-ADSL-VDSL-FiBER-Modem Routerhttps://www.amazon.com.tr/dp/B07BHS87JR/ref=cm_sw_r_cp_api_fabc_ZhS-FbPFN3YPX?_encoding=UTF8&psc=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 10 Ocak 2021; 12:8:24 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bir de buna rakip Tp-Link Vr300 var. Wıfı tarafında biraz daha iyi, artı olarak 4 tane Fast Ethernet portu var, 17a modülasyonunu destekliyor, 30a, 35a/b, G.fast yok bildiğim kadarıyla. Asus ise 2 adet ethernet portuna sahip ancak fast mi gigabit mi bilgim yok maalesef. Modülasyon tarafında da 17a ve 30a desteği var sanırım. İki cihaz da alınabilir kısacası ama eğer Telekom abonesiyseniz tavsiyem Telekom'un verdiği TP Link 11AC vc220 modemden alın derim, hem piyasadan daha uyguna gelir hem de daha özellikli bir cihaz, hiç yoksa 4*GE portu var. ZTE olan modem de fena değil.
Telekom abonesi değilseniz, servis sağlayıcınızın verdiği modemlere bir bakın derim, daha iyi ve uygun fiyatlı olabiliyorlar genelde.
-
Önceki mesajıma ek olarak, Keenetic güzel cihaz ama portları fast ethernet. 30a destekliyor iyi. Asus 51U, AC750'inin öncekği modeli, port sayısı daha fazla olduğu için en ac750U yerine bunu tercih ederdim şahsen. Ek olarak Asus'larda SNR ile oynayabiliyorsunuz, artı özellik. 5Ghz kapsamasında gelince, eğer devasa bir evde ya da dubleks bir evde yaşamıyorsanız rajat rajat işinizi görecektir bu cihazlar.
-
Hocam ilk kez internet bağlatacağım. Ben düz kullanıcıyım. SNR ne demek bilmiyorum. Muhtemelen siz anlatsanız bile SNR’ye nasıl müdahale edeceğimi bile öğrenemem. O derece uzağım bu konulara. Altyapım TT’de 81 mbps, Türknet’te 35 mbps görünüyor. Her ikisi de VDSL. Ama taahhüt istemediğim için Türknet’te karar kıldım. Gerek alışveriş sitelerinde gerekse forumda en çok Keenetic Extra DSL tavsiye ediliyor. Kullanıcı sayısına göre memnuniyet oranı çok yüksek. Araştırıyorum hala ama ağırlık Keenetic’te şimdilik. Yarın siparişi vereceğim. Bakalım hangisi olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 10 Ocak 2021; 22:22:53 >
Hocam açıkçası benim portla işim yok. Sadece kendi telefonum için alıyorum. Bilgisayar tablet hiçbir şey yok. Tek bir cihaz bağlanacak.
Yani hocam bu durumda herhangi birini, hangisi hoşunuza giderse onu alabilirsiniz. Zaten ileride daha detaylı bir kullanım yapacak olursanız daha güzel cihazlar alabilirsiniz. Bu 4 cihaz da temel olarak işinizi çok rahat görecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 11 Ocak 2021; 2:40:44 > -
hocam merhaba ınternete sadece kablolu bi şekilde masaüstü pcden bağlantı sağlıcam 5 ghz destekli bi modem alsam faydasını görür müyüm?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X