Şimdi Ara

2-3-4-8-12. Sınıf Öğrencileri Yüz Yüze Eğitime Geçecek(Yüzyüze Eğitim Haftanın Sadece 2 Günü Olacak) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
3.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2-3-4-8-12. Sınıf Öğrencileri Yüz Yüze Eğitime Geçecek(Yüzyüze Eğitim Haftanın Sadece 2 Günü Olacak)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şaka mısın arkadaşım?

Tüm okulları corona'ya uygun hale getirmek altyapı değişimi ister. Keşke olsada imkansızı neden isteyeyim.

Eba'yı çalıştırmak ise o işin yüzde 1'i kaynakla yapılır.

Ufak gruplarla haftada bir iki gün 3'er saat yüzyüze ders verir ödev ve online derslerle desteklersin. Bunun çözümü bu.

Grip ve corona zaten maske kullanırsan korunabildiğin hastalıklar. Ama Avrupa ile bizi kıyaslama komik oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüz yıllar önceki Nasrettin Hoca ile oğlunun eşeğe binme fıkrası gibi. Ne yaparsan yap etrafta konuşan çok olur.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Bence okulları tam kapasite açmazlar.
    8.sınıfları mevcuda göre 2 ya da 3 gruba ayırırlar.
    Günlük 7 ders saatini 4 veya 5 yaparlar.
    Ders 40 dakikadan 30 dakikaya iner.
    Her grup 2 gün okula gider.
    Çarşamba günü okul tatil olur.
    Eksikler eba veya zoom dan tamamlanır.
    Ben çocuğumu göndermiyeceğim.
    8.sınıf ve sınav öğrencisi olmasına rağmen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversiteler için de genel bir açılış kararını kamuoyu ile paylaşılması üzerinde durduğu, sürecin Bilim Kurulu ile birlikte takip edildiği öğrenildi.

• Ünilerinde açılması yakındır

• olması gereken bu

• freshwind F kullanıcısına yanıt

Bana da öyle geliyor.Olumsuz bir karar çıkacak olsa rte hiç gündeme bile getirmezdi bu durumu.

• Benim gerçekten aklım almıyor. 1 ay önceden ne farkı var vaka sayılarının ? Hepimiz biliyoruz ki şu an x10, x20 neyse vaka sayıları o zaman da öyleydi. Vakalarda azalma yok bir şey yok, üstelik grip dönemi gelirken neden bu okul açma kararı ? Hadi diyelim online eğitimle işler yürümüyor, neden 1 ay önce okulları açmadılar ? Bir de twitterda yüzlerce okulların açılmasına sevinen ve üniversitelerin de açılmasını isteyen insan gördüm. Bu insanların hiç mi yakını yok, endişelenmiyorlar onu da anlamıyorum.

2-3-4-8-12. Sınıf Öğrencileri Yüz Yüze Eğitime Geçecek(Yüzyüze Eğitim Haftanın Sadece 2 Günü Olacak)

• ortalama bir sınıfta 40 çocuk olsa ve bi tanesi pozitif çıksa değil 40 ı bütün okul temaslı sayılmalıdır kaldı ki 1. sınıfa giden çocuk koşar eder oynar yapar yani bilemeden bi şekilde arkadaşına bulaştırır.asıl olay aklı başında ve yetişkin sayılabilecek,sonrasında meslek sahibi olacak üniversitelilerin hala yüz yüze eğitime geçmemesi.hatalarını kabul etmek istemiyolar ve malesef olan özellikle üniversitelilere oluyor yazık ki ne yazık

• 3 gün önce özel bir kursun 20 metre kare bahçesine 20 civarı çocuk tenefüste oyun oynuyordu. Çocuklar 5 8 yaslarindaydi
    .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Proprietor

bence abartıyorsunuz ölen zaten ölüyor Allahın takdiri sizin yapacağınız hiçbir şey 1 saniye fazla yaşamanızı sağlamaz eceliniz geldiyse

Zaten vakalar düşmüş 10bin dediğiniz vaka ne ki 80 milyon mültecilerle 100 milyondan fazla insan var bu ülkede 10bin hiçbir şey

Bakın gelişmiş ülke dediğiniz birleşik krallıkdan örnek verelim oranın nufusu 67 milyon günlük vaka 12-13 bin

https://www.gov.uk/government/publications/actions-for-schools-during-the-coronavirus-outbreak

Buyurun bakın oradaki okulların durumuna

Alıntı

metni:
    It is our plan that all pupils, in all year groups, will return to school full-time from the beginning of the autumn term.

Yani hadi bizimkiler beceriksiz bilmiyor diyelim buyurun size ukden örnek veriyorum onlarda da kraliçe mi istemiş

Ciddi ??

Oha, teknoloji forumunda 70lik teyze zihniyeti, ohaaa

2-3-4-8-12. Sınıf Öğrencileri Yüz Yüze Eğitime Geçecek(Yüzyüze Eğitim Haftanın Sadece 2 Günü Olacak)

• Birde şöyle düşünün, parklar dolu, parklardaki basket sahaları dolu, parklardaki oyun alanları dolu, iş yerleri dolu, marketler dolu, pazarlar dolu, toplu taşıma araçları uçaklar dolu, avm açık, sokaklarda çocuklar dolu, meydanlar banklar dolu, meyhaneler restoranlar kahveler cafeler Starbuckslar dolu ve bunlara gelince hiç problem yok okullar açılacak denince virüs var.
    Bu iktidar döneminde çoğu okul yenilendi ama nedense 4 masalı işletmeye havalandırma şartı koyanlar yenilenen okullarda sınıfların hiçbirine bu şartı koymadılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: baltayasap

ortalama bir sınıfta 40 çocuk olsa ve bi tanesi pozitif çıksa değil 40 ı bütün okul temaslı sayılmalıdır kaldı ki 1. sınıfa giden çocuk koşar eder oynar yapar yani bilemeden bi şekilde arkadaşına bulaştırır.asıl olay aklı başında ve yetişkin sayılabilecek,sonrasında meslek sahibi olacak üniversitelilerin hala yüz yüze eğitime geçmemesi.hatalarını kabul etmek istemiyolar ve malesef olan özellikle üniversitelilere oluyor yazık ki ne yazık

ya hocam üniversite öğrencileri de memnun bu durumdan. bütün arkadaşlarım kopyayla alttan 10.kez kaldıkları dersleri geçtikleri için memnunlar. starbucksta sabahtan akşama kadar takılıp dersin tekrarını bile izlemeden ders geçebildikleri için memnunlar. üniversitelerin açılması onların işine gelmiyor çünkü türk milleti tembeldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DA02D78F4

olaya çok duygusal yaklaşıyorsunuz. sanki okulları açan ilk ülke türkiye gibi davranmayın. tedbirler alındıktan sonra eğitim devam etmeli. kardeşim 7.sınıf çocuğa ben bir şey öğretmesem sıfır tamamen sıfır, geçen dönem hiçbir şey öğrenmedi. bu dönemde öğrenmeden devam ediyor.

norveç, çin, danimarka, japonya, tayvan vb birçok ülke okulları açtı. Wuhan Hanyang Lisesi 2000 öğrenciye sahip ve bu okul açıldı. arkadaşlar virüs wuhandan yayıldı haberiniz olsun. bu adamlar bile okulları açtı. yeter artık okulları açmalarına ağlamayı bırakın tedbirleri düzgün almaları için baskı yapın. çocuklar eğitime devam etmeli.

Yav heeee heeeeee duygusalmış

Biraz gündemi takip et duygusal mı mantıksal mı yaklaşıyor insanlara konuya çözersin belki

Ne tedbiri la hangi tedbir?

Bahar ayından beri okullar tatil ama eba çöküyor ama "Bu iyi bir şey çünkü talep fazla" diye tespit yapılıyor

Kalkmış bi de Norveç'de okullar açılıyor yazmış.. Eee yani ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 6 Ekim 2020; 10:36:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

Yav heeee heeeeee duygusalmış

Biraz gündemi takip et duygusal mı mantıksal mı yaklaşıyor insanlara konuya çözersin belki

Ne tedbiri la hangi tedbir?

Bahar ayından beri okullar tatil ama eba çöküyor ama "Bu iyi bir şey çünkü talep fazla" diye tespit yapılıyor

Kalkmış bi de Norveç'de okullar açılıyor yazmış.. Eee yani ?

Alıntıları Göster

öbtö'culardan ciddi anlamda sıkıldım. aynen hocam türkiye çok kötü ülke bitti yanıyor şuan her yer hastaneler doldu taştı sağlık sistemi çöktü nüfusun %50si eridi üüüüüüü.

vaka sayıları arttıkça ölüm oranları düşüyor. akşama kadar ağlayacağınıza verilere bakın. tedbirli olun eğitiminize devam edin. he senin bu durumdan çıkarların oluşuyor ve o yüzden bu kadar bağnazsan onu bilemem.

COVID-19 Infection Fatality Rate (IFR)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA02D78F4 -- 6 Ekim 2020; 10:43:56 >

• Yüz yüze eğitimdeki ilk aşamada süreci planladığımız şekilde yönettiğimiz, iyi sonuçlar aldığımız için ikinci aşamaya geçmeye hazırız.

Aşamalı geçiş planlamamız sorunsuz olarak ilerliyor.

Yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık. Haftanın 2 günü okulda olacaklar. Yüz yüze eğitim için gruplara ayrılacak.

12 Ekim itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz için yüz yüze ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık. İsteyen velilerimiz çocuklarını okula gönderecek, istemeyenlere esneklik tanınacak. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak.

• Üniversiteden geçinen şehirler ve esnaflar için, unilerde yakında hibrit sisteme geçebilir, kendi görüşüm.

• arkadaşlar ben devlet destekli özel bir meslek lisesinde öğretmenim.

Okulumuza gelen öğrenci profili inanılmaz eğitimsiz.

İki hafta önce okula kitap almaya gelen öğrenciler maske takan arkadaşlarını tartaklıyordu resmen.

Okul zaten hiçbir hijyen kuralına uygun değil.

Biz öğretmenler ağustos ayından beri okula gidiyoruz uzaktan eğitim için ve yaklaşık olarak 120 öğretmen var.

Okulda öğretmenler iç içe oturtuluyor çünkü alan sağlanmıyor.

Günde 2 saat canlı ders vermek için okula servisle tıklım tıkış bir şekilde 45 km yol gidiyoruz.( Okulumuz şehir dışında organize sanayi bölgesinde)

Anlayacağınız okulların çoğunda hiçbir önlem yok.

Önlem aldık diyen okullar ise göstermelik önlemler alıyorlar.

Şimdi meslek liseleri yüz yüze eğitimi açılıyor.

2000 tane öğrencimiz belirli günlerde okula gelerek yüz yüze eğitim alacaklar küçücük atölyelerde.

Burda korona vakaları patlamaya başlayacak.(Kendi okulum için söylüyorum.Zira okula gideip geldiğimiz bu dönem içerisinde yaklaşık olarak 14 öğretmen pozitif çıktı)

Soruyorum şimdi, bu denetimsizlik ve hazırlıklar yapılmadan açılan okullarda nasıl korunacak öğretmen ve öğrenciler?

Siz sanıyormusunuz okullar sürekli olarak denetime tabi tutuluyorlar.

Yaklaşık 2 aydır kontrol için okula gelen tek bir birim olmadı .

Çok uzatmayım fakat bizi yurt dışındaki o ülkeler ile kıyaslamayın lütfen.

Burası Türkiye ve burda herşey lafta kalır...

• Bu isten ekmek yiyen okullarla ilgili yan sektörlerde çalışan akpli guruh serviscidir zartir zurttur magdur oldugu için açılıyor.

Tabi bir de Aciz devlet insanlarına İnternet ve tablet bilgisayar da sağlayamıyor.

Saraya gunde 10 milyon harcayınca zor oluyor tabi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.