Şimdi Ara

2 +2 =5 (bakalım kim çözecek)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

X = Y ................................................olsun
    X² = X.Y............................................eşitliğin her iki tarafını 'X' ile çarptık.
    X² - Y² = XY - Y²..............................her iki taraftan 'Y²' çıkardık.
    (X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık.
    ( X + Y ) = Y.....................................( X - Y )'ler sadeleşti.
    X + X = X..........................................X = Y olduğundan,
    2.X = X..............................................'X' leri topladık.
    2 = 1 ................................................'X' ler sadeleşti.
    3 + 2 = 1 + 3....................................her iki tarafa '3' ilâve ettik.
    5 = 4..................................................buradan,
    5 = 2 + 2.......................................'4'ü, '2+2' şeklinde yazdık. (hata nerede)

• ben çözdüm
  • Çözemeyip bize sorup, daha sonra çözümünü mü buldunuz? Yoksa siz çözdünüz "hadi bakalım gençler siz de çözebilecek misiniz?" diye bizi teste mi tabi tutuyorsunuz? (Umarım 2. si değildir )
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalheadjm

Çözemeyip bize sorup, daha sonra çözümünü mü buldunuz? Yoksa siz çözdünüz "hadi bakalım gençler siz de çözebilecek misiniz?" diye bizi teste mi tabi tutuyorsunuz? (Umarım 2. si değildir )

Bunu internetten kopyaladım cevabını sizden öğrenmek istiyordum ama bir kere okuyunca gördüm direk.
  • mağara diyesim geliyor nedense
    0la bölme yapılmaz 0 sadeleştirilmez.
  • 3.adımda film kopuyor zaten x=y idi.
  • gizli parantez içinde bir (-1) koy birde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Son 3 ayda olur mu
    5 yıl önce açıldı
    4 de baslayan mac 6 da mı biter
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnsectboy

mağara diyesim geliyor nedense
    0la bölme yapılmaz 0 sadeleştirilmez.

EVET Doğru cevap
  • (X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y ) . x=y yani x-y=0 bu yüzden 0=0 gerisi de yanlıştan devam edilmiş işte.
  • boşverin, uğraşmayın şu güzel eseri dinleyin:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 19 Ekim 2011; 20:20:14 >
  • 5. adımda kopuyor > ( X + Y ) = Y, dolayısıyla x=0
    tüm sadeleştirmeleri yapmak lazım.
    6. adımda ise +0+0= sıfıra sıfır elde var 0..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

boşverin, uğraşmayın şu güzel eseri dinleyin:

koymak icin gelmistim

• yanlış anlaşılmasın ama orta okulda yapardık bunu. biraz matematik bilen herkes bıkmıştır bu "1=2" tarzı iddialardan.
  • hocama sordum bunun başka versiyonlarıda var dedi anlatmak istedi ama ben bırakmadım.
  • Siri, 2+2=5 nasıl olur?

Bir de iPhone çözsün bakalım.
  • George Orwell'in 1984 adlı romanını okuyanlar eminim ki bu denklemdeki -ya da denklem bozukluğundaki- sırrı çözeceklerdir.
  • Platon burgun kolunda bir ornitorenkler bara girer ' den bir alıntı;

İki + iki nasıl 5 eder
    Bir ipe iki düğüm atarım , baska bir ipe de iki dugum atarım, sonra bu iki ipi birbirine dugumleyip düğümleri sayarım..
  • Yaptığınız bölme işlemi geçersiz.
    Sıfır ile bölme yapamazsınız.
    Bölme yaptığınız sayının sıfır olmadığından emin olmadığınız sürece bile yapamazsınız, geçersizdir. Bunun gibi küçük hatalar yapmamak için, matematikle ilgileniyorsanız eğer, benim tavsiyem her bölme işlemi yapışınızda böldüğünüz sayının sıfır değerini alıp alamayacağını düşünmenizdir. Ve eğer bölmeyi yapıyorsanız, işleminizin yanında bölme yaptığınız ifadenin sıfıra eşit olmadığını belirten bir eşitlik koymalısınız. Ve bulduğunuz sonuçları da buna göre düşünmelisiniz. Diferansiyel denklemler gibi alanlarda böyle küçük sorunlar büyük can sıkıntılarına neden olabiliyor.

X=Y koşulunu verip, denklemin her iki tarafını (X-Y) ile yani sıfır ile bölmüşsünüz, geçersiz olan kısım budur.
    Yani 2+2=5 önermesi yanlıştır.

Ama 2+2'nin dört olduğunu bize zaten ispatlar söylemez, aksiyomlar söyler. Peano aksiyomları örneğin...
    Yani 2+2=5 demeye çalışsanız bile bu türden bir ispatla yapamayacağınız bu işin bir de ayrı konusudur.

• 2+2=? sorusuna, hangi işleme göre? diye karşılık vermek gerekir aslında

(mesela mod 2 ye göre cevap 0 olur)
  • radiohead noktayı koymuş..bu parçayı dinlerken 2+2=7 bile eder.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.