Şimdi Ara

2+1 bilgisayarın hoparlörünü arabaya nasıl bağlarım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
37.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben de bı ara arabama 7+1 baglamayı dusunuyordum vazgectım sende vazgec !!..
  • blkide taktı o hopler bozuldu bi daha taksam mı die düşünüo bnce sn ona cwp at
  • bendeki creative sbs370 e benzer bir 2+1 in warsa işin çok kolay. bu sistem 12Volt ile çalışıyor. adaptörün çıkışı 11.5V 1.6A Her 2.1 sistem 220V ile çalışır die bişi yok. arkadaşa fazla yüklenmişsiniz
  • bende bu konuyu araştırıyorum. çıkış gücü olarak iş görecek 2+1 yada 5+1 hoparlör sistemleri 100le 200 lira arası bulunabiliyo ama arabaya ucuz markaları kullanarak tesisat kursak bile 600 liradan aşağı olmuyo. ha para konusu pek sorun değil benim için ama diyorumki böyle ucuza olabiliyosa neden o kadar fazla para verelim.
    olmaz diyen arkadaşlara cevabım: tabiki olur. piyasada 12 voltu 220 volta çeviren aletler var. yada arkadaşların dediği gibi arabanın 12 voltu kullanılabilir frekansında falan uyumsuzluk olmucaksa. araştırmak gerek.
    arabada performans vermez diyen arkadaşlar. neden performans vermez? aydınlatırsanız sevinirim, sarsıntıdanmı etkilenir, hoparlörün karakteristiğimi farklıdır.
    bakalım konu 2 ay sonrada hortlamış olarak devam edecekmi:)))
  • gayette performans veriyor hatta oto hoparlörlerinden çok daha temiz ses veriyor. yapılmaya çalışılmasının nedeni oto teybine tesisatına falan tonla para vermeden elde olan malzemelerle kaliteli bişeyler çıkarmak ortaya. 100 liralık bi creative ve artık hepimizde olan bi mp3 player taş gibi sistem yaratıyo arabada.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tural.i

    bende bu konuyu araştırıyorum. çıkış gücü olarak iş görecek 2+1 yada 5+1 hoparlör sistemleri 100le 200 lira arası bulunabiliyo ama arabaya ucuz markaları kullanarak tesisat kursak bile 600 liradan aşağı olmuyo. ha para konusu pek sorun değil benim için ama diyorumki böyle ucuza olabiliyosa neden o kadar fazla para verelim.
    olmaz diyen arkadaşlara cevabım: tabiki olur. piyasada 12 voltu 220 volta çeviren aletler var. yada arkadaşların dediği gibi arabanın 12 voltu kullanılabilir frekansında falan uyumsuzluk olmucaksa. araştırmak gerek.
    arabada performans vermez diyen arkadaşlar. neden performans vermez? aydınlatırsanız sevinirim, sarsıntıdanmı etkilenir, hoparlörün karakteristiğimi farklıdır.
    bakalım konu 2 ay sonrada hortlamış olarak devam edecekmi:)))

    Evde kullanılan sistemlerde arabalarda kullanılan sistemler çok farklıdır. Sen evde gümbür gümbür dinlerken arabada aynı performası alamayacağına garanti veririm. Sen tutup 20watt rmslik sub koyucan bagaja sana ne faydası olcak?. Arabalardaki basslar 150 watt rmsden aşağısı kurtarmaz. Ayrıca evde kullanılan hoparlörlerin ebadı koç küçük onu nasıl 13 yada 16 cmlik yerlere sığdırıcaksınız?. Hadi sığdırdınız diyelim yüzey alanlarındaki farkı hesaba katmadınız mı?. 35 watt rmslik bir pc hoparlörü ile gene 35 watt rmslik bir oto hoparlörünü karşılaştıralım. Evdekiler küçük arabadakiler 13 cm diyelim. 13cm olanı daha fazla ses vericektir. Dolayısıyla ev hoparlörleri arabada kullanılır ancak performanslı olmaz...




  • 150 watt rmsden aşağı kurtarmaz diyosunuz ama o 150 watt rmsli wooferı yarıya kadar bile açıp dinleyebiliyomusunuz. geçenlerde bi arkadaşın arabasına bindim jblin 250 watt rmsli subı vardı, teybin sesini %10 açtığında bile çok yüksek ses oluyodu, ben sesi yarıya kadar bile açamayacaksam neden 250 wattlık hoparlör kullanıyorum.
    ha kapıya hoparlörü uydurma meselesinde haklısın, ona diyecek lafım yok. bende o konuyu düşünüyodum zaten.
    şu an araba için adam gibi amfili wooferlı componentlı sistem bakıyorum o da ayrı konu. ama olurmu diye merak ediyorum çünkü evdeki hoparlörüm arabaya uyarsa nerdeyse 10da1 fiyata işi halletmiş oluruz:)))
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muzy16

    2+1 veya 5+1 sistemler arabaya takılamaz diyen arkadaşlar, elektronik veya elektrikten ne kadar anladığınızı çok merak ettim doğrusu.nasıl imkansız der, geçer gidersiniz anlamıyorum.

    imkansız değil.yapılabilir.biraz teknik bilgi gerekiyor.2+1 veya 5+1 sistemler; biz onları 220V AC gerilime (şehir şebekesi) bağlasak bile, sonuçta kendi amplifikatörü içinde bulunanan besleme devresi vasıtasıyla daha düşük gerilim değerlerine düşürülürler.genelde 12,24,30,48V gibi.

    arabada bu sistemleri çalıştırmak için devrenin beslemesini sağlamak gerekiyor. aküden alınanan 12 V DC gerilimin 2+1 sistemin beslemesi için uygun hale getirecek devre yapmak gerekiyor.bu işlemden sonrası zaten hoparlörlerin teyp çıkışına bağlanması.başka da birşey yok....





    12 V DC gerilim veriyor araba. Ama hoparlör 12V AC ile çalışıyor yanlış anlamadıysam. Doğru akıma dönüştürecek devreyi nereden bulabiliriz ya da nasıl yapabiliriz?

    Ben de ciddi düşünüyorum. 100 YTL civarına kaliteli ses veren 2.1 bilgisayar hoparlörleri var. Ek masraf olmayacaksa neden olmasın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilg_ogr -- 26 Ekim 2008; 16:37:41 >




  • Tabiki bağlanabilir ancak pek kolay bir iş değil elektronik bilgisi lazım, bir de anfinin yüksek voltajlarda çalışması hendikap. Birkaç ay önce logitech x230 u arabaya bağladım mp3 player ile kullanıyorum ve çok şahane performansı var. Eğer elindeki sistemin trafosu 12V AC ye yakın bir değere dönüşüm yapıyorsa köprü diyottan sonra direkt arabanın dc 12V unu bağlayıp çalıştırabilirsin.

    Ha bir de 12VDC / 220VAC dönüştürücülerin pek performans vermediğini duymuştum.

    x230 un parçalanmış hali

     2+1  bilgisayarın hoparlörünü arabaya nasıl bağlarım?


    Bu da teyp yuvasına takılacak şekilde hacklenmiş hali

     2+1  bilgisayarın hoparlörünü arabaya nasıl bağlarım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedmiller -- 26 Ekim 2008; 17:08:31 >




  • İyi iş çıkarmışsın gerçekten. Arabaya nasıl monte ettiğini görmek isterdim. Hoparlörler çok güzel duruyor. Subwofer ı nereye nasıl koydun?
    Ben de x230 düşünüyorum. Elimde x230 var.
  • teşekkürler uyduları sağ ve sol köşelere macun yapıştırıcı ile yapıştırdım, woofer da hiç bir yere sığmadığından arka koltuğun tam ortasına iki kişinin arasına öylece koydum.Arabada herhangi bir işlem yok yani.

    X230 kullanacaksanız bu kadar işe girmenizi tavsiye etmem benim ses çıkışı berbat olan eski bir radyom vardı, yeni teyp almak istemediğimdem bu şekle soktum. sizin teybiniz varsa direkt onun çıkışını bunun girişine bağlayarak kullanmanızı öneriririm.
  • evdeki akustik ile arabadaki çok farklı, istenilen performans arabada yakalanamayabilir
  • tedmiller kardeş sen ciddi ciddi çalışmışsın ve işten anlıyosun. helal olsun
    bendede 5.1 hoparlör var şu an bi tane
    ama benimkinin wooferı yatık duran cinsten. bagaja atsam bassları arabanın içine yeterince iletebilirmi bilmiyorum.
    direk 12 voltu aletin içinden bağlama meselesi benimde aklımdaydı ama tam olarak neresinden bağlamam gerekir bilemiyodum.
    hoş şimdide biliyo sayılmam ya köprü diyot hangisi önce onu bi bulmam gerekir aletin içinden
  • Bagajda bassları alamayız. Bu yüzden iki koltuk arasına koymayı düşündüm ben de. Önde oturanlar için iyi bir ses sağlayabilir ama arkada oturanlar yüksek bas düşük tiz duyacaklar. Bu yüzden arkada oturanlar rahatsız olacaklar. Arkaya başka araba hoparlör bağlasam ses bozulacak. Bu yüzden neredeyse vazgeçtim.

    Evdeki Logitech x230 kalitesini arabada yakalamam için neler alamam gerekli?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilg_ogr -- 3 Kasım 2008; 10:36:44 >
  • bende altec lansing vs3251 5.1 hoparlör var. bassları yeterince güçlü ve şöyle bir özelliği var; basslar hoparlörün bulunduğu odadan çok diğer odalarda kendini hissettiriyor ve bunu sesi kısıkken yapıyor çok açmama bile gerek kalmıyor. özelliklerinde uzun atımlı sub woofer yazıyor, uzun atımdan kastı bu olabilir. bu yüzden bagaja koysam verim alabilirim belki diye düşünüyorum.

    tedmiller arkadaşımız hoparlörün elektrik bağlantısını tam olarak neresinden yapacağımızı ayrıntılı ve benimde anlayabileceğim gibi açıklasa çok sevinirdim.
  • bence bu kadar ayrıntılı elektroniğe girmeye gerek yok. bir adet 100~200 wattlık ups alınır için deki akü çıkarılıp o akü yerine aracın aküsü cihaza girilir.Bu şekilde 4+1,5+1 inizin orjinalliğiyle oynamamış olursunuz. Daha güçlü 5+1 ler içinde çok uygun olur bu yöntem. Ancak çok önemli bir nokta var upsler 220 volt çıkışından kare dalga sinyali verirler dolayısıla 5+1 ses çıkışında parazitler olabilir diye düşünüyorum.
  • kare dalga yüzünden seste bi cızırtı olabilyor doğrudur. UPS lerin sinis dalga ile çalışanlarıda var sanırım.. onlardan alınırsa eminimki bi sorun olmayacaktır. bide araç içi 220 volt üreten converter ler var. çakmak yuvasına takılıyo bir nevi UPS in aküsüz olanı işte. oda tercih edilebilir
  • Aynen katılıyorum. Ben kullanıyorum ups den bozma bir 12/220 volt converter ile 4+1 kamasonic ses sistemimi kullanıyorum. Ama ben hiç hissetmedim şu kare dalga sirüs dalga problemini. Derin, temiz ve berrak ses. Aracım stationwagon olduğundan bası duyamama problemimde yok. Kısık seste bile derin ve tatlı bir bas var. Yani rahatsız edici derecede uğultu problemi yok.

    Hatta şurada resimli anlatımım mevcut Araca 4+1 nasıl takılır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07 Osman -- 6 Kasım 2008; 11:50:21 >
  • ben buldan aliyorum dostlar

    http://www.hepsiburada.com/koselli-1500-w-12-v-220-v-donusturucu-660005/productDetails.aspx?categoryid=252871&productid=otm660005#tablnk

    bunu logtech z 2300
    e baglayacam ipodan muzik dinleyecegim



    bu aldigim biraz fazla mi ama baslari almak


    iyi gunler dileyen visor
  • e dostum sen buna bu kadar para verdikten sonra normal set kurmaya ne para kalıyo ki. hatta daha pahalıya bile gelebilir!
    800 liraya mp3 çalar teybiyle adam gibi amfisiyle compenentıyla wooferıyla set kuruluyo. her parçası da adam gibi markalar oluyo. hem bunun büyüklüğü araba amfisi kadar var sanırım.
    daha küçük ve ucuz bişey olsa daha mantıklı bence senin için. ben arabaya bağlarsam evdeki hoparlörü arabanın 12 voltunu hoparlörün içine direk bağlamak, yanarsa yansın diyerekten
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.