Şimdi Ara

2.0 2.5 3.0 3.5 V6 Motorlar hakkında. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
10.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Emek verip bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Sayenizde bilgimiz artıyor, bakış açılarımız değişiyor.

Şimdi gelelim ben bu soruyu neden sordum?

Bir arkadaşım ş.içi ve ş.dışı %50-%50 ortak kullanım için bir araç alacak ve alacağı araç kesin Japon+LPG ile kullanılacak bir araç olacak. (Min. D segmenti.)

Ben kendisine 2005 Nissan Maxima 2.0 tavsiye ettim ama arkadaşım 2006-2007 Toyota Camry 3.5 almak istiyor. (ikiside V6)

Şimdi bu araçların hangisi ile daha az yakıt (LPG) tüketir ve hangisi daha konforludur?

Kısacası soruyu sormak bu araçları karşılaştırırken aklıma geldi ve bende sordum.

Saygılarımla ..

Not: Bu konuya detaylı olarak cevap veren arkadaşların sahip olduğu tam manası ile ''gerçek bilgidir'', baklava börek muhabbeti yapanlarınki gerçek bilgi değildir ve aslada olamaz ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantastic Light -- 24 Temmuz 2012; 0:16:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

Tekrar selam,

Emek verip bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Bir arkadaşım ş.içi ve ş.dışı %50-%50 ortak kullanım için bir araç alacak ve alacağı araç kesin Japon+LPG ile kullanılacak bir araç olacak. (Min. D segmenti.)

Ben kendisine 2005 Nissan Maxima 2.0 tavsiye ettim ama arkadaşım 2006-2007 Toyota Camry 3.5 almak istiyor. (ikiside V6)

Şimdi bu araçların hangisi ile daha az yakıt (LPG) tüketir ve hangisi daha konforludur?

Kısacası soruyu sormak bu araçları karşılaştırırken aklıma geldi ve bende sordum.

Saygılarımla ..

Not: Bu konuya detaylı olarak cevap veren arkadaşların sahip olduğu tam manası ile ''gerçek bilgidir'', baklava börek muhabbeti yapanlarınki gerçek bilgi değildir ve aslada olamaz ..

LPG'deki tüketimlerini benzim tüketimini 1.2 ile çarparak (LPG'de %20 oranında daha fazla hacimde yakıt yakılır) bulabiliriz. Bunun için iki araca ait karma yakıt tüketimini bulmalıyız.

Nissan Maxima 2.0L V6

Karma 9,16 litre/100km gibi bir değer buldum. LPG'de 11 litre/100km yapar.

Toyota Camry 3.5 L V6

Karma 10,23 l/100km gibi bir değer buldum. LPG'de 12,3 litre/100km yapar.

Gerisini hesaplayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Tekrar selam,

Saygılarımla ..

LPG'deki tüketimlerini benzim tüketimini 1.2 ile çarparak (LPG'de %20 oranında daha fazla hacimde yakıt yakılır) bulabiliriz. Bunun için iki araca ait karma yakıt tüketimini bulmalıyız.

Nissan Maxima 2.0L V6

Karma 9,16 litre/100km gibi bir değer buldum. LPG'de 11 litre/100km yapar.

Toyota Camry 3.5 L V6

Karma 10,23 l/100km gibi bir değer buldum. LPG'de 12,3 litre/100km yapar.

Gerisini hesaplayabilirsin.

Teşekkürler.

Peki bu araçların ş.içi ve uzun yol yakıt mevzuu nasıl olur?

Ş.içi bildiğiniz İstanbul trafiği, uzun yol ise 100-140km/h arası.

• quote:

Teşekkürler.

Benim yaptığım şekilde internetten yakıt tüketimini bulabilirsin, daha sonra da LPG'ye çevirirsin. Şehiriçi için ''City'', şehirdışı için ''Highway'' değerini bulmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LionTech16 -- 24 Temmuz 2012; 0:43:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Teşekkürler.

Benim yaptığım şekilde internetten yakıt tüketimini bulabilirsin, daha sonra da LPG'ye çevirirsin. Şehiriçi için ''City'', şehirdışı için ''Highway'' değerini bulmalısın.

Dediğinizin ne anlama geldiğini biliyorum ki zaten değerlere bakmaya gerek yok 2.0'ın az yakacağı malum. (ben farklı bir bakış açısı ile sormuştum.)

Tekrar teşekkürler ..

• quote:

Dediğinizin ne anlama geldiğini biliyorum ki zaten değerlere bakmaya gerek yok 2.0'ın az yakacağı malum. (ben farklı bir bakış açısı ile sormuştum.)

Tekrar teşekkürler ..

Rica ederim.
  • Yakıt olarak 3.5 Camry çok problem olmaz ancak aradaki vergi farkı feci. Bence 2.0 motor üstü düşünmesin pek. O kadar vergi ödenirmi ya. 4 sene kullansa arabayı +20.000 TL felan eder diye düşünüyorum onu zaten 2007 Camry parasının üstüne koysa dizel motorlu bir araç alır. 60.000'e 3.20d'ler var. Kaça alıyor ki 2007 Camry'yi? Çok ucuz değildir herhalde. Sıfırı 100.000'in üstündeydi çünkü onların. Vergi problemi olmasa süper arabadırda işte...Avensis 1.8 Cvt bile çok iyiydi, 3.5 Camry'i düşünemiyorum bile ama ahhh işte ülkemiz.
  • LionTech16 ve Karbon 12 verdiğiniz değerli bilgileri olabildiğince takip ediyorum.Teşekkürler.

Fantastic Light eğer arkadaşınız Camry 3.5 yada geniş motor hacimli bir araç alıcaksa "Araç MTVsinde Kasko değer İndirimi" nden yararlanabileceğini unutmasın.

2006 model 3.5 Camry'nin yıllık vergisi bu sayede 3676 Tl den 2421 Tl'ye iniyor.
  • Eğer soru 2,0 litre 200 hp bir araç 300 hp 3,0 litre bir araçtan ne zaman fazla yakar gibi olsaydı eğer , otoban performansında sabit 200 km ile yüklü ve klimali gidildiği takdirde 3 litre araç daha az tuketebilir derdim.

Kısaca Büyük hacim zorlanmadığı icin az yakar mı konusunun cevabı evet olabilir ama bunun icin küçük hacımın olağan dışı zorlanacağı şartları oluşturmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridleyscott -- 24 Temmuz 2012; 6:39:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda benimde ekleyeceğim bir bilgi var
    1.6 litre 2005 model elantra aracım memlekete giderken uzun yol olmasına rağmen
    2.0 litre avensis aracımdan daha fazla yakıyordu her iki araçtada bagaj dolu yolcu 3 artı 1 cocuk
    zorlanan 1.6 2.0 dan faha fazla yakıyor. Bu nedenle ben 2.0 litre araç tercih ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

LionTech16 ve Karbon 12 verdiğiniz değerli bilgileri olabildiğince takip ediyorum.Teşekkürler.

Fantastic Light eğer arkadaşınız Camry 3.5 yada geniş motor hacimli bir araç alıcaksa "Araç MTVsinde Kasko değer İndirimi" nden yararlanabileceğini unutmasın.

2006 model 3.5 Camry'nin yıllık vergisi bu sayede 3676 Tl den 2421 Tl'ye iniyor.

Ben teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.