Şimdi Ara

2.0.1 e geçtim.şarjım su gibi bitiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ekran parlaklık ayarım sonuna kadar kısık.wifi,edge,ssh,bluetooth ayarları kapalı.10-15 dakika enigmo,bejeweled gibi oyunları oynadım.şarjım %30 azaldı.2.0 oyunlarının fazla pil tükettiğini duymyuştum fakat birkaç gündür bakıyorum,hiçbirşey yapmasamda 1gün dayanmıyor sanki.sanki arkaplanda çalışan programlar var.accelerometer sensörü kullanan dynolicious(araba hızını ölçen) bir program var.programı kullanmama rağmen bu sensörmü bitiriyor acaba.pilin çabuk bitmemesi için ne yapmalıyım?

• dostum bende de tam tersi 2.0.1 de şarzım süperdi dün gece 1.1.4 e döndüm şarz su gibi akıyor wifi açıktı ama ayar filan yaptım ondan olabilir, ben 2.0.1 den çok memnundum ekranda takılma oluyor diye 1.1.4 e döndüm

Orjinalden alıntı: mbbatu

dostum bende de tam tersi 2.0.1 de şarzım süperdi dün gece 1.1.4 e döndüm şarz su gibi akıyor wifi açıktı ama ayar filan yaptım ondan olabilir, ben 2.0.1 den çok memnundum ekranda takılma oluyor diye 1.1.4 e döndüm

arka planda çalışan programları nasıl görüp kapatabiliriz bir bilgin varmı?

Orjinalden alıntı: snek1

arka planda çalışan programları nasıl görüp kapatabiliriz bir bilgin varmı?

SSH ile bağlanıp veya MobileTerminal ile konsol açıp "ps -ax" komutunu girerseniz çalışan programların listesini görebilirsiniz. Kapatmak istediğiniz bir program varsa yine komut satirindan "kill <pid>" komutunu girebilirsiniz. "<pid>" yazan yere programın PID numarasını girmeniz lazım, bu da "ps -ax" yazdığınızda çıkan listede, en solda kalan sütunda yazan numaralara tekabül ediyor ("kill 1075" gibi kullanıyorsunuz yani, tabi tırnak işaretleri olmadan)

Tabi "kill" komutunu kullanırken dikkat etmek lazım, yanlış bir pid girip bazı işlevleri geçici de olsa devre dışı bırakabilirsiniz, maazallah :)

Bu arada, ayrı bir başlık açacaktım asılnda ama arka plan uygulamaları lafı geçti madem burada sorayım. MxTube uygulamasına ait MxT2d diye bir servis MxTube kapalı olsa da arkaplanda çalışmaya devam ediyor hatta galiba bu servisi açıp kapatmak için bir BossPrefs eklentisi de çıkmış. Peki bu servisin ne işe yaradığını bilen var mı?

Ekleme:
    Japonca bir siteden bir şeyler yazıyor gibi :) Google ile çevirttim iyi kötü ve MxTube'un internete bağlanabilmesi için bir arayüz sağlıyormuş yazının devamından anladığım kadarıyla. Cydia'da var mı bilmiyorum ama bir bossprefs eklentisi de çıkarmışlar, isterseniz onu kullanarak servisi kapatabiliyormuşsunuz

adres:http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=ja&u=http://www.ipoday.com/ipodtouch_applications/item_2478.html&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3DMxTube%2Bservice%2BMxT2d%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-GB:official%26sa%3DG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GomerciN -- 21 Ağustos 2008; 13:23:43 >

• Arkadaşlar konusu açılmışken bende söylüyim yaklaşık 15 günlük 2.0 üyesiyim 5-6 gün önce telefonu restore ettim ama ne olduysa 2 gün önce oldu telefon şarj a taktım şarj oluyor diye gösterdi 3-4 saat sonra baktım pil yine aynı yerinde ama telefon prize bağlı şarj göstergeside bağlı olduğunu gösteriyo sonra pc ye taktım denedim bağlı gösterdş 2 saat sonra yine aynı sonra telefonumu açıp kapadım pil tam full gösterdi taa o gün bugündür pilimde azalma olmuyor pilim 2,5 gündür aynı şekilde gidiyor desemki pil göstergesinde yanlışlık var pil gidiyo bana göstermiyo ama benim telefonum hiçbir şekilde 2,5 gün dayanmadı hayret ettim vallahi telefon stabil bir şekilde çalışıyo pil takıldı
  • Arka planda çalışan işlemleri gerçek zamanlı takip etmenize yarayan "top" uygulaması da Cydia'da mevcutmuş. Paketi indirip kurduktan sonra komut satırına "top" yazarsanız Windows'taki görev yöneticisine benzer bir şekilde çalışan işlemlerin ne kadar işlemci, ne kadar hafıza kullandığı gibi bilgileri gerçek zamanlı olarak takip edebilirsiniz.

Uygulamadan çıkmak için q tuşuna basmanız yeterli.

Bu arada geniş bri çıktı verdiği için telefon üzerinden kullanırsanız çıktının tamamını göremeyebilirsiniz. Bu yüzden dışarıdan SSH'la bağlanıp kullanmak daha iyi olacaktır. Ayrıca bu şekilde oyunların ne kadar işlemci harcadığı gibi bilgileri de görebilirsiniz
  • cydia'da ''top'' diye bir uygulama bulamadım.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

cydia'da ''top'' diye bir uygulama bulamadım.

apt.saurik.com deposunun altında çıkıyor aslında, özellikle kaldırmadıysanız çıkması lazım. Emin değilim ama Cydia'yı "User" olarak kullanıyorsanız çıkmıyor olabilir, Cydia'da Manage kısmında Settings tuşuna basıp Developer veya Hacker'ı seçerek yeniden deneyin isterseniz. Yine çıkmazsa Developer'ı seçip Cydia'yı kapatıp açmayı deneyin bir.
  • uygulamayı kudum,kapatıp açtım ama ikon çıkmadı

uygulamayı kudum,kapatıp açtım ama ikon çıkmadı

simge çıkmayacak zaten, MobileTerminal ile girip veya telefona SSH ile bağlanıp komut satırına "top" yazacaksınız (tırnak işaretleri olmadan). Çalışan programlar listesi, işlemci ve hafıza kullanımı gibi bilgilerle beraber yine konsolda gösterilecek. Çıkmak için de q tuşuna basacaksınız.
  • bash diye bi program var 4 adet bu herkezdede bolemi?
    en cok top diye bi uygulama kulanıyor oda bunun için yukledigim program %9 oda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aggressor19 -- 21 Ağustos 2008; 16:34:37 >

Orjinalden alıntı: aggressor19

bash diye bi program var 4 adet bu herkezdede bolemi?

Bash, konsolla beraber calisir, 4 tane ise muhtemelen MobileTerminal uzerinde denemissinizdir, bildigim kadariyla ssh ile baglanirsaniz tek bir bash cikmali. Top, dedigin gibi, islemciyi %5-10 civarinda kullaniyor fakat q tusu ile ciktiginiz zaman kapaniyor zaten, endiseniz olmasin
  • quote:

Orjinalden alıntı: GomerciN

quote:

Orjinalden alıntı: aggressor19

bash diye bi program var 4 adet bu herkezdede bolemi?

Bash, konsolla beraber calisir, 4 tane ise muhtemelen MobileTerminal uzerinde denemissinizdir, bildigim kadariyla ssh ile baglanirsaniz tek bir bash cikmali. Top, dedigin gibi, islemciyi %5-10 civarinda kullaniyor fakat q tusu ile ciktiginiz zaman kapaniyor zaten, endiseniz olmasin

@gomercin,winscp ile bağlanıyorum.komut satırını bulamadım?
    bu arada General-Location Services modunu OFF yaptım sanki şarj ömrü arttı gibi oldu.etkisi olurmu bunun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crabflickr -- 22 Ağustos 2008; 12:35:41 >

@gomercin,winscp ile bağlanıyorum.komut satırını bulamadım?
    bu arada General-Location Services modunu OFF yaptım sanki şarj ömrü arttı gibi oldu.etkisi olurmu bunun?

winscp'de aslında bir komut satırı var ama işinizi görmez. Onun yerine putty'yi indirin, ücretsiz, basit ve kullanışlı bir program. aynı winSCP ile bağlanır gibi telefonun ip'sini falan girip kullanabilirsiniz.
    (Eğer ZiR0 tarafından hazırlanmış çevrimdışı çalışan winSCP'yi kullanıyorsanız önce winSCP ile bağlanın, daha sonra putty'i açıp ip olarak 127.0.0.1 yazın)

Şarj ömrünü arttırır mutlaka fakat öyle farkedilecek kadar da arttıracağını sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla o servis, konumunuzun muhtelif programlar tarafından kullanılmasından başka bir işe yaramıyor (fotoğraflara fotoğrafın çekildiği yeri ekleme gibi özelliklerde kullanılıyor).

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.