Şimdi Ara

195/55/16 yerine 205/55/16 takılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
16.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Peugeot 207 aracımda eski sahibinden kalma 4 mevsim Michelin 195/55/16 lastikler mevcut. Bu ebat çok pahalı olduğu için 205/55/16 lastik almayı düşünüyorum. %1.74 değişiyor endeks. Araçta yay falan yok tamamen orijinal, öyle de kalacak.

İzmirdeyim Continental CPC5 düşündüm ıslak zemin performansı A gözüküyor. Yakıt çok az artar ama performans baya artar yönünde yorumlar. Yanak çok az yükseltiyor. Yazın bagaj yolcu vs. olduğunda sürtme yaşar mıyım ?

• i20 de aynı lastik ölcüsünü kullanıyor 205 55 16 oluyor sizin aracada olur ama muayenede sıkıntı olurmu bilinmez konfor yanak yükseldiğin az miktar artar ( bilmeyenler için 55 tabana olan orandır) bununla beraber az miktarda konfor artışı olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam orijinal ebatın dışına çıkmam.

Fiyat çok geliyorsa farklı ebat yerine Falken, Dunlop, vs. tarzı daha uygun fiyatlı orijinal ebat tercih ederim.
  • 195/55/16 yerine 205/55/16 takılır mı ?

Tuzde 1,7 degisim nirmal sinirlarda, oluyor yani. Ebatlari kontrol ediniz yanlis girmediysem.

• Orijinal olanı 185/65/15 bizim araçlarda. 16 jant muadili direkt olarak 195/55/16. Tabanı büyütmek ciddi sıkıntı yaratır çekişte eğer 1.4 HDI ise. Çünkü performansı kısır bir araç.
  • Kapıda 195/55R16 yazmıyorsa kapıda yazan ebat 15" ise TüvTürk'ten sıkıntı çıkar.

Tüvtürk'ten aldığım bilgi kapıda 195/55R16 yazıyorsa 205/55R16 takılabilir yönünde. Baktıkları yer kapıda yazan jant çapı ve yük endeksiymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isetta_1955 -- 9 Nisan 2019; 17:2:53 >
  • Takılır. Sorunsuz kullanirsin. Ben kullaniyorum. Yaz kis 205.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Motor 1.6. Çekişe etki edeceğini düşünmüyorum.

Kapıda 195/55/16 yazıyor. Tüv sıkıntı olmaz sanırım.

Yakıt ne kadar artar tahmini?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 1.4 HDİ kapıda 185/65/15 yazıyor o nedenle belirtmek istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Benim 1.4 HDİ kapıda 185/65/15 yazıyor o nedenle belirtmek istedim
    Auto-data verilerinde benim lastik için de 185/65/15 yazıyor ama kapı içinde 195/55/16 yazılmış. Sanırım site hatalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

Motor 1.6. Çekişe etki edeceğini düşünmüyorum.

Kapıda 195/55/16 yazıyor. Tüv sıkıntı olmaz sanırım.

Yakıt ne kadar artar tahmini?
    Ben de geçen hafta 195/55R16 kışlıktan 205/55R16 yazlığa geçtim. Sonuçtan gayet memnunum benim Citroen'de de 1.6 hdi var. Kapıda yazan 195/55R16 o yüzden TüvTürk'e arayarak ve mail yoluyla 2 kere sorup emin oldum. Kışlıktan yazlığa geçince yakıt düştü. (şehir içi 7.5 --> 6.0 l/100 km) yani yakıtta öyle gözle görülür bir fark pek olmuyor. Fark çok az olduğu için yakıtta arabanın çekişi de olumsuz etkilenmiyor.

Tüvtürk'te sıkıntı çıkmaz 205 takarsanız ancak kapıda yazan yük endeksinin altında olmasın ona bakıyoruz dediler. 91 yazıyorsa mutlaka bu ufak aytıntıya dikkat edin. 195 ebat inanılmaz pahalı 205 ile kıyaslayınca. Bence siz de sonutan memnun kalırsınız. 195 ölçüde Falken vs. yerine 205'te Michelin, Continentla, Goodyear almak çok daha mantıklı. Bende sürtme falan olmadı sonuç gayet güzel

• hiç bir sıkıntı olmaz..

ama şu var jantın genişlik ölçüsü 195 e göre yapılmış buna 205 takarsan hafiften lastin yanagının dışa çıktıgını görürsün..

bazılarıda geniş ölçülü janta düşük genişlik lastik takar bu uygulama görüntü olarak çirkin gözüküyor

ben orjinal 195 janta 185 te taktım kullandım 205de taktım kullandım 205 daha güzel gözüktü genişlik konfor vs iydi yine bulsam takarım

muayede aşamasını bilmiyorum muayenede geçmeyebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 10 Nisan 2019; 1:44:50 >
  • Hiçbir şey olmaz. Sadece lastiğin tabanı 10mm genişleyecek yol tutuşu arttırır hem de.

• sssemih24 kullanıcısına yanıt
    Sadece taban değil, aynı zamanda lastik yanak kalınlığı da artacak. 55 denilen rakam bir oran. Lastik genişliğinin % 55 demektir. Lastik genişlerse yanak kalınlığı da artar.
    https://tiresize.com/tyre-size-calculator/
  • muhtemelen sağa sola dönerken sürtme yapabilir. kullanıcılarına sormak lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: idemo

Sadece taban değil, aynı zamanda lastik yanak kalınlığı da artacak. 55 denilen rakam bir oran. Lastik genişliğinin % 55 demektir. Lastik genişlerse yanak kalınlığı da artar.
    https://tiresize.com/tyre-size-calculator/
    Bunu bilmiyordum sizden öğrenmiş oldum.
    O zaman 195/55 lastiğin yanak genişliği 107mm, 205/55 lastiğin yanağı 112mm oluyor doğru mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssemih24

Bunu bilmiyordum sizden öğrenmiş oldum.
    O zaman 195/55 lastiğin yanak genişliği 107mm, 205/55 lastiğin yanağı 112mm oluyor doğru mudur?

Alıntıları Göster
    Evet hocam aynen öyle.
  • Aynı sorundan bende muzdaribim. Bende de i20 var
    16 jant ama lastik ne alsam karar veremedim.

• omer_impreza kullanıcısına yanıt
    205 takacağım ben kesin olarak hocam. Hem iki lastik arası baya fiyat fark var hem de konfor artışı oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

205 takacağım ben kesin olarak hocam. Hem iki lastik arası baya fiyat fark var hem de konfor artışı oluyor.
    Ne yaptınız taktınız mı lastikleri? Sonuç hakkında bilgi verir misiniz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.