Şimdi Ara

19 yaşına yaklaşıp hiç İngilizce bilmemek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
5
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İçimden sürekli konuşarak , bazı türkçe cümlelerin ingilizce nasıl olabilir diye düşünerek ilerlettim. Elimde defter bilmediğim kelimeleri ve okunuş şeklini yazdım.

mesela dün şunu öğrendim bilmiyordum " he was more sick than i at first thought(ilk düşündüğümden daha hastaymış) " burada i at first mesela cümle ortasında kullanılabiliyormuş. birde şey butter up : yağ çekmek , flutter ile aynı anlamdaymış felan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KontDantes

quote:

Orijinalden alıntı: YukarıBakanKaraAyYüzü

başkalarıyla ingilizce konuşmayı, yazışmayı dene. yabancıların çoğunlukta olduğu online oyunlara falan gir ya da şu siteye bir bak;https://www.duolingo.com/ tabi bunlar yazışma yerleri, konuşmak çok daha farklı. ingilizce konuşmak zorunda kalırsan kısa sürede öğrenebilirsin diye düşünüyorum.

Ayıptır söylemesi Dualingo bile çok zor geldi. Bir yıl önce filan deneyeyim dedim, ilk birkaç araştırmadan sonra tıkandım. Bilindiği gibi orada direkt öğretmiyorlar, örnek veriyorlar önce, sistem garip ama yine de yeniden deneyeyim en iyisi, günde 1 saat de olsa hiç yoktan iyidir.

Ancak benim anlamadığım, biz Türkçe öğrenirken hiçbir dilbilgisi kuralını öğrenmeden gayet rahat biçimde öğrenmiştik? Hatta yanlış hatırlamıyorsam ilkokul 6 ya kadar doğru düzgün bir dil bilgisi eğitimi de verilmemişti, ama gayet rahat konuşup yazabiliyorduk?

Hadi yazmayı geçtim, sadece konuşup okumak için bile dilbilgisine, katı ve sıkıcı grammar kurallarına ne gerek var? Ben Türkçe nin dilbilgisi kurallarından bile nefret ediyorum, fiilde çatıymış, edilgen fiilmiş, tamlamalarmış... Bunları öğrenmenin ne faydası dokunuyor ki? Zaten Dilbilgisi yani gramer konularını her zaman gözüme zor gelmiştir, geometri gibi bir şey.

ama türkçe'de yüklem nerede özne nerede, cümle nasıl kurulur biliyorsun değil mi? ingilizce için de bunları öğrenmen lazım. başlarda sıkıntı çekersin ama yavaş yavaş öğrenmen hızlanır yeter ki iste. zaten bi yerden sonra tek problem kelime eksiği oluyor onları da zamanla ve pratikle kapatırsın.

• quote:

quote:

quote:

başkalarıyla ingilizce konuşmayı, yazışmayı dene. yabancıların çoğunlukta olduğu online oyunlara falan gir ya da şu siteye bir bak;https://www.duolingo.com/ tabi bunlar yazışma yerleri, konuşmak çok daha farklı. ingilizce konuşmak zorunda kalırsan kısa sürede öğrenebilirsin diye düşünüyorum.

Ayıptır söylemesi Dualingo bile çok zor geldi. Bir yıl önce filan deneyeyim dedim, ilk birkaç araştırmadan sonra tıkandım. Bilindiği gibi orada direkt öğretmiyorlar, örnek veriyorlar önce, sistem garip ama yine de yeniden deneyeyim en iyisi, günde 1 saat de olsa hiç yoktan iyidir.

Ancak benim anlamadığım, biz Türkçe öğrenirken hiçbir dilbilgisi kuralını öğrenmeden gayet rahat biçimde öğrenmiştik? Hatta yanlış hatırlamıyorsam ilkokul 6 ya kadar doğru düzgün bir dil bilgisi eğitimi de verilmemişti, ama gayet rahat konuşup yazabiliyorduk?

Hadi yazmayı geçtim, sadece konuşup okumak için bile dilbilgisine, katı ve sıkıcı grammar kurallarına ne gerek var? Ben Türkçe nin dilbilgisi kurallarından bile nefret ediyorum, fiilde çatıymış, edilgen fiilmiş, tamlamalarmış... Bunları öğrenmenin ne faydası dokunuyor ki? Zaten Dilbilgisi yani gramer konularını her zaman gözüme zor gelmiştir, geometri gibi bir şey.

ama türkçe'de yüklem nerede özne nerede, cümle nasıl kurulur biliyorsun değil mi? ingilizce için de bunları öğrenmen lazım. başlarda sıkıntı çekersin ama yavaş yavaş öğrenmen hızlanır yeter ki iste. zaten bi yerden sonra tek problem kelime eksiği oluyor onları da zamanla ve pratikle kapatırsın.

Cümle kurmayı biliyorum ama bilinçli olarak tümleç nedir fiilimsi nedir ayırt edemem. Mesela kurduğum cümlede hangisi tümleçtir deseler, tümleç nedir? Derim. Yani bu açıdan ana dilin terimsel ifadelerine bile tam hakim değilim, o yüzden İngilizce'de zorlanıyorum.

Sanırım yeni bir dil öğrenirken illa ana dile göre çevrilerek öğrenilir? Yani yeni doğmuş bir bebek gibi sıfırdan ve hiçbir dil bilgisi terimlerini bilmeden yavaş yavaş öğrenmek imkansız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 2 Ağustos 2015; 11:57:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• benim yas 20 su okuldan uni sinavibdan vs ortamra olmadi zaten parada yok yabanci dizi izle altyazi istersen benin seninkinden 2 seviye falan iyidir maksimum dalga geciyor millet konusmaya calistigimda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: whiteenergy1

benim yas 20 su okuldan uni sinavibdan vs ortamra olmadi zaten parada yok yabanci dizi izle altyazi istersen benin seninkinden 2 seviye falan iyidir maksimum dalga geciyor millet konusmaya calistigimda

Yabancı dizileri hep Türkçe altyazı izliyorum ama hiç faydası olmadı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizi , film , oyun üçlüsüne yönel.Aynen bir Amerika'lı gibi telaffuz edebiliyorum cümleleri.Çeviri bilgimde müthiş olmasada en azından ağır ingilizce isteyen oyunları oynamaya az çok yetiyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: whiteenergy1

benim yas 20 su okuldan uni sinavibdan vs ortamra olmadi zaten parada yok yabanci dizi izle altyazi istersen benin seninkinden 2 seviye falan iyidir maksimum dalga geciyor millet konusmaya calistigimda

Yabancı dizileri hep Türkçe altyazı izliyorum ama hiç faydası olmadı?

benim bir arkaeasimin kardeai full oyle gelistieei bir arkadasimda yabanci kaynaklari arastirarak hobisi ne uyan ing kaynaklari cevirerek anlamaya calisarak oyun oynayarak gelistirdi ondan dedim

• Lingu metodunu arastir derim. Tam senin kafana göre hazırlanmış bir metot.

• Dil öğrenenler değil o dilde düşünebilenler konuşabilir ingilizceyi. Onu da derslerde veya kurslarda elde edemezsin. Ciddi şekilde beynini ingilizce ile meşgul etmen gerekiyor. Mesela oyun oynayan kişiler az da olsa ingilizce bilirler. Çünkü genellikle her oyun ingilizcedir ordan bir şekilde 3-5 kelime bile olsa kaparlar ve onlar üzerine çok kafa yordukları için onları unutmazlar.

Tavsiyem, ilgin de var gibi alt yazılı biçimde dizi izlemen. Ben o sayede öğrendim aldığım gramer eğitimi ile pekiştirip iyi düzeyde ingilizce bilgisi elde ettim.
  • dil bilmek biraz ilgiyle alakalı babam 10 senedir ingilizcem iyi olsun diye yabancı ülkelerdeki kamplara gönderiyor orada bile türklerle grup olup hep türkce konsuyorum
  • adamım ingilizce bilmeyene artık kız vermiyecekler neredeyse.

Dil kursuda dershane gibiyse bi cacık olmaz.

Shekspare gibi eser verirmisin bilmem ama c2 seviyesinde kavrarsan dili, eserleri hakkında kendi yorumunu çok iyi bir biçimde dile getirirsin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Cümle kurmayı biliyorum ama bilinçli olarak tümleç nedir fiilimsi nedir ayırt edemem. Mesela kurduğum cümlede hangisi tümleçtir deseler, tümleç nedir? Derim. Yani bu açıdan ana dilin terimsel ifadelerine bile tam hakim değilim, o yüzden İngilizce'de zorlanıyorum.

Sanırım yeni bir dil öğrenirken illa ana dile göre çevrilerek öğrenilir? Yani yeni doğmuş bir bebek gibi sıfırdan ve hiçbir dil bilgisi terimlerini bilmeden yavaş yavaş öğrenmek imkansız?

tümleç falan ben de bilmem ama cümle kurmayı bilirim. bu zamir, bu tamlama diye öğrenmene gerek yok zaten, cümle nasıl kurulur bunu öğrenirsen gerisi zamanla gelir. bir zaman sonra sanki türkçe konuşur gibi, refleks gibi oluyor zaten.

• Seni kitap bölümde çok görüyorum. Anladığım kadarıyla kitap okumaya hevesli birisin. Bu dil öğrenmen için sana avantaj sağlayacak. Bak, ben de senin gibi ingilizcemi geliştirmek için çok çalışıyorum. Film, dizi izliyorum, internetde ingilizce haber sitelerinde dolaşıyorum. Ama en çok ingilizce kitap okuyorum. Bu sayede bir çok yeni söz öğrenmiş oluyorum. Sana da kitap okumayı tavsiye ediyorum. Sırf dil öğrenimi için seviye kitapları mevcut. Şimdilik 2 ve 3. seviyelerden daha önce okuduğun kitaplara yönel. Bu sayede hem konuya hakim olursun, hem de okudukça sıkılmazsın.
    Hem sana kendimden bir örnek vereyim, benim ana dilim Azerice ve Türkçe ile ne kadar yakın bir dilse de, okuyup anlaya bilmek için epey bir uğraş gerektiriyor. Bunu ise Türkçe kitaplar okuyarak başardım. Anlayacağın hangi dili öğrenirsen öğren, o dilde kitap okumak çok önemli.

Ve bir şeyi de unutma! ingilizce öğrenmek istiyorsan, türkçeyi bir kenara bırakmalısın. Kolay gelsin!

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.