Şimdi Ara

19 mayıs'ta Atatürk yerine vahdettinli paylaşımlar... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
1
Favori
6.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Görüyorum ki bazı müslümanlar dini inanışları için vatanınlarını da, halk kahramanlarını da satmaya hazırlar. Hatta Kadir Mısıroğlu gibi ingiliz uşağı vatan hainlerini bile sırf dini inanışları benziyor diye desteklemektedirler. Zaten aynısını fetöcüler de yapmıştı.

    Atatürk'e dil uzatanlarin bakıyorum din dışında başka hiçbir argumanlari yok.
    Kendileri de gayet iyi biliyor ki Atatürk çok büyük bir vatansever. Çok zeki bir lider, Türklerin başına gelmiş belki de en iyi şey. Ama dini inançları yüzünden bir türlü kabul edemiyorlar.
    Her zaman derim,
    Muhammed'i sevmeyen nasıl müslüman olamazsa
    Atatürk'ü sevmeyen de vatansever olamaz.
    Kendini belki vatansever zanneder ama gider düşmanların uşaklığını yapar. Tıpkı fetöcüler gibi işte. Hiçbir farkı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakiki Osmanlı Torunu -- 22 Mayıs 2020; 1:5:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2K23 kullanıcısına yanıt
    Vahdettin'in kendi ağzından işgal kuvvetleri ile mücadele edilmesi gerektiğine dair bir beyanı var mıdır? Ya da işgal kuvvetlerine karşı mücadele için yazılı bir emri var mıdır? Gerçek tarihi biliyorsun ya, gösterir misin?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2K23 kullanıcısına yanıt
    Vahdettin ve avanesinin anılmasındaki sakınca, milletin ve milli mücadeleyi yürütenlerin çabalarına karşı işgalcilerin emrinde savaşmış hainlere, Milli Kurtuluş Savaşı Zaferi'nde ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda, pay biçilmeye çalışılmasıdır. Böyle bir pay yoktur. Vahdettin ve avanesinin Kurtuluş Savaşı Zaferi'ne hiçbir katkısı olmadığı gibi, başından sonuna, karşısında yer almıştır. Kurtuluş Savaşı'nın sadece işgalci yabancı ordulara karşı değil, Osmanlı hanedanlığına da karşı kazanıldığı TBMM tutanaklarında sabittir.

    Kimse Atatürk'ü Samsun'a Vahdettin'in gönderdiğini inkar etmiyor. Gerçi Atatürk, anılarında söz konusu görevin haberini aldığında göreve atananın kendisi olması için nasıl olağanüstü çaba gösterdiğini ve ne zorluklarla karşılaştığını anlatır. Yani propagandasının yapıldığının aksine Vahdettin Mustafa Kemal Paşa'yı kendi seçip göndermiş değildir. Asıl olan amaçtır. Vahdettin Atatürk'ü Samsun'a Kurtuluş Savaşı başlatsın diye değil, İngilizlere yaranmak için milli mücadele kıvılcımlarını söndürmek amacıyla göndermiştir.

    Gerçek tarih belgelerle ortada zaten, Vahdettin ve avanesi, resmin işgalci güçler tarafında yer alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 22 Mayıs 2020; 1:45:58 >




  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    Bu tip şeylerin belgesi olmaz çünkü malum Topal Osman hakkında hiçte hayırlı rivayetler yoktur. Fakat kendisi daha kurtuluş mücadelesi başlamadan mücadeleye bir şekilde başlamış (her ne kadar çete kurdu filan densede, aslında rum çetelerinden halkı korumak amaçlı da kurulmuştur) Keza Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkış nedenlerinden biri olan bu yerel çeteler meselesinin kendisiyle görüşülmesi de benim bildiğim kadarıyla asli unsurlardan biridir.

    Maalesef Topal Osman biraz karanlık bir tip. Öncesinde pek de hayırlı işler yaptığı söylenemez. Ne var ki şeytanla mücadele edeceksen şeytan gibi adamların da olmalı

    Kim ne derse desin Mustafa Kemal'in asıl kurtuluş mücadelesi Topal Osman'la gerçekleştirdiği özel toplantıdan sonra fiiliyat kazanıyor.

    Tabi aralarında ne konuştular bunu bilmemiz pek mümkün değil. Keza Topal Osman'ın ölümü de aynı kendini gibi karanlık oldu.

    Ne olursa olsun, Kurtuluş savaşının mihenk taşlarından biri olan, belki de en önemli ateşleyicilerinden biri olan Topal Osman'ın görmezden gelinmesini doğru bulmuyorum.

    Üstelik ilginçtir bir rivayete göre Topal Osman vahdettin'e savaş açsa bile aslında hala saltanat bağımlısı, oldukça muhafazakar biriydi. Başka bir padişah gelirse, hakkınca güya herşeyin düzelmesini bekliyordu.

    Benim merak ettiğim bir noktada bu deli kadircilerin neden Mehmet Akif Ersoy, Topal Osman gibi şerr-i saltanat yanlılarını görmezden geldiği?

    Hadi Mustafa Kemal'e atmadığınız iftira kalmıyor? Ya bu insanlar? Yahu Mehmet Akif Ersoy saltanat kaldırıldı diye adam kahrından Mısır'a göçtü, düşünün ki bu adam İstiklal Marşı'mısın söz yazarı,

    ona bile güvenmiyorlar yada gerçekten ahmağın önde gidenleri..




  • Spinata S kullanıcısına yanıt
    Pek çok kaynağa göre Atatürk'ün kafasında milli mücadeleyi örgütleme fikri 1918 yılında Çanakkale Cephesine hatta kimi kaynaklara göre Balkan Harbine kadar gidiyor. Bu planını gerçekleştirmek için Samsun'a çıkışı ise anlık bir fırsat olarak değerlendiriyor.

    Bilmediğim için soruyorum, Topal Osman ile ilk ne zaman, nerede karşılaşmış Mustafa Kemal? Topal Osman'la özel toplantılar gerçekleştirdiği bilgisi neye dayanıyor? Kaynağınızı paylaşır mısınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hulkibey

    Pek çok kaynağa göre Atatürk'ün kafasında milli mücadeleyi örgütleme fikri 1918 yılında Çanakkale Cephesine hatta kimi kaynaklara göre Balkan Harbine kadar gidiyor. Bu planını gerçekleştirmek için Samsun'a çıkışı ise anlık bir fırsat olarak değerlendiriyor.

    Bilmediğim için soruyorum, Topal Osman ile ilk ne zaman, nerede karşılaşmış Mustafa Kemal? Topal Osman'la özel toplantılar gerçekleştirdiği bilgisi neye dayanıyor? Kaynağınızı paylaşır mısınız?
    Devrim fikri Atatürk'ün kafasında gençliğinden beri var. Nuri Conker, Fuat Bulca, Fethi Okyar ve Salih Bozok'la olan meşhur Selanik anısı bunu kanıtlar nitelikte.
  • İrfan Galip Bey kullanıcısına yanıt
    Milli mücadele fikrini Topal Osman'dan almış olduğu iddiası bir kenara, ben Atatürk'ün Topal Osman ile 19 Mayıs 1919 öncesi karşılaşmış olduğu iddiasını ilk defa burada duyuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hulkibey

    Milli mücadele fikrini Topal Osman'dan almış olduğu iddiası bir kenara, ben Atatürk'ün Topal Osman ile 19 Mayıs 1919 öncesi karşılaşmış olduğu iddiasını ilk defa burada duyuyorum.
    Zannetmiyorum öyle bir durum olduğunu. İlk kez Mayıs 1919'da tanışıp görüştükleri anlaşılıyor kaynaklardan da. Topal Osman önemli bir isimdir şüphesiz fakat kafa yapısı olarak Mustafa Kemal'le yakın olduğunu söylemek hatta abartıp devrimci fikirleri Topal Osman'ın aşıladığını iddia etmek mantıksız. Atatürk resmen devrimci olarak doğmuş, küçüklüğünden ölümüne kadar yaşadıkları bunu gösteriyor.

    Ek: Ümit Doğan'ın kitabından:

    19 mayıs'ta Atatürk yerine vahdettinli paylaşımlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan Galip Bey -- 22 Mayıs 2020; 4:19:31 >




  • Savaşı komutan kazanır. Bitti.

    Fevzi Paşa elbette çok değerlidir. Karabekir Paşa elbette büyük işler yapmıştır. Kimse de onların kahramanlığına laf edecek değil. Ama o kahramanlar "bizim liderimiz olacak vizyon, kudret ve zeka Mustafa Kemal Paşa'dadır" demiş ve kendilerine lider olarak seçmiştir. Bakın Mustafa Kemal seçilmiş bir liderdir, birilerinin akrabası diye değil.

    O yüzdendir ki 19 mayıs Mustafa Kemal Atatürk demektir. 30 ağustos, 29 ekim, 23 nisan Mustafa Kemal demektir.

    Aradan 1000 yıl da geçse Mustafa Kemal olarak kalacaktır. Nasıl ki aradan binlerce yıl geçse de Büyük İskender, Sezar, Attila, Hannibal, Baybars, Cengiz Han, Timur, Yavuz Selim, Fatih Sultan Mehmet vs anılıp başarıdaki diğer kişiler arka planda kalıyorsa bundan binlerce yıl sonra da yine aynı olacak. Mustafa Kemal Atatürk bunların arasındadır, Vahdettin'in değil, dedelerinin arasındadır.
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Siliniyor. Nefret gittikçe artıyor. Şimdiden nüfusun çoğu yersiz nefrete kapıldı bile.
  • İslam'ı şeyhlerin, din bezirganlarının sömürü tekelinden alıp özgürleştirdiği için nefrete kapılan yobaz artıklarına yapacak bir şey yok. Onların tarihi kuyruk acısı var, aynı Yunanistan, Ermenistan vatandaşları gibi (Rum ve Ermeni kökenli vatandaşlarımızı tenzih ederim).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Şeriat mahkemesi açsak ne olacak? Neye yarayacak?
    Köle alıp satan adama tek ceza veremez. İnsan hediye edene ceza veremez. Yok çünkü cezası. Asr ı saadet boyunca da insanlar insanlara hediye edilip durmuş. Nasıl ceza vereceksin?

    Kadının bir çok meselede tek başına şahitliği ya da dolayısıyla hakimliği yok. Sen bir kadın hakime gidip desene “sen hakim olamazsın, en azından şahitliğinin kabul edilmediği vakalarda hakimlik yapamazsın” diye.
    E hadi bakalım buyur yiyorsa de.
    Şeriat mahkemeleri açılsa ALLAH ın adaleti yeryüzüne hakim olacak
    Müslümanlar dinini yaşayacak gerçek bir din özgürlüğü gelecek
    ALLAH ın Kuranda yazdığı gibi mirasta erkek 2 pay, kadın 1 pay alacak
    ensest ilişki yasak olacak
    lgbti lut kavmi seviciliği bilimum fırlamalıklar haddi aşmalar yasak olacak
    zina yasak olacak genelevler kapatılacak
    faiz yasak olacak bankalar faizsiz işlem yapmak zorunda kalacak
    içki kumar fal yasak olacak, barlar kapanacak
    haksız yere adam öldürene kısas yapılacak
    binlerce adamı öldüren birine Türkiyede idam var mı yok e nasıl adalet bu o zaman???
    zina yapana bekarsa 100 deynek vurulacak
    tvlerde bel altı reklamlar gösterilemeyecek
    dolayısıyla din ve vicdan özgürlüğü gelecek müslüman değilse cizye verecek dinini yaşayacak
    Müslümanlar çoğunlukta ama din özgürlüğü yok
    sakal uzatamıyor memur
    başörtüsü düne kadar yasaktı
    ALLAH tan daha adaletli kim var?

    devleti soyana ödül verecekler nerdeyse
    çalanın yanına kar kalıyor seçime giriyorum diyen partiyi paraya boğuyorlar
    devletin malından ganimetten bir parçasını haksız yere alanlar hakkında uyarılar var geçmişte ama şuanda şatafat içinde milletin malı çarçur ediliyor.
    israfa harama kul hakkı yemeye dur denecek
    zekat memurları zekatı toplayacak fakir fukara bayram edecek hakkını alacak
    zulüm yapan devletlere hesap sorulacak
    islam yayılacak
    cihat yapılacak
    Kuranın cihad ayetleri okunacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rockstar1907

    Atatürk e hakaret edene ben tarihçi falan demem.

    Keşke yunan kazansaydı diyene VATAN HAİNİ deriz biz burlarda

    Alıntıları Göster
    Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem
    Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem
    Biri ecdadıma saldırdı mı, hatta boğarım!
    Boğamasam da hiç olmazsa yanımdan kovarım

    keşke yunan kazansaydı diye niye demiş izledin mi videoyu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İrfan Galip Bey

    Dilimiz zaten değişmedi. Medrese, şeriat mahkemesi gibi çürümüş oluşumların da günümüz dünyasında yeri yok.
    ALLAH ın şeriatının uygulanmasını istememek küfürdür
    bu kişilerin tevbe etmesi lazım gelir
    Medreseler ilim yuvasıdır
    günümüzde üniversiteyi bitiren adam iki yumurta kırmasını bilmiyor bu nasıl bir ilimdir ki senin dünyana faydası yok, ahiretine faydası yok?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GEÇBATAN

    ALLAH ın şeriatının uygulanmasını istememek küfürdür
    bu kişilerin tevbe etmesi lazım gelir
    Medreseler ilim yuvasıdır
    günümüzde üniversiteyi bitiren adam iki yumurta kırmasını bilmiyor bu nasıl bir ilimdir ki senin dünyana faydası yok, ahiretine faydası yok?

    Alıntıları Göster
    Küfür müfür, bunların bir değeri yok. Artık hukuk sizin dini kaidelerinize göre işlemiyor. Herkes Allah'a inanmak, hayatını ona göre düzenlemek zorunda değil.

    Medreseler de ilim yuvası falan değildi. Bugün buraya yazabilecek aletlere sahipseniz bunu "kafirlerin" üniversitelerine borçlusunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GEÇBATAN

    Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem
    Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem
    Biri ecdadıma saldırdı mı, hatta boğarım!
    Boğamasam da hiç olmazsa yanımdan kovarım

    keşke yunan kazansaydı diye niye demiş izledin mi videoyu?

    Alıntıları Göster
    Mehmet Akif'e küfreden bir meczubu Mehmet Akif'in şiiriyle mi temize çıkaracaksınız? Komik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    Yunanlılar elbette medreseleri kapatmazdı ya da şeriat mahkemelerini kaldırmazdı.Zira bu tür çağdışı kurumlar onların işine gelirdi.Bugün açın haritayı bir bakın.Müslüman ülkelerin neredeyse tamamı doğrudan İngilizlerin ve Fransızların egemenliği altında onlarca yıl yaşadılar.Hangisi laik oldu?Hangisinde demokrasi geldi?Hangisinde Cumhuriyet ilan edildi?Emperyalizm hiçbir zaman işgal ettiği ülkeleri geliştirmek istemez bilakis onların orta çağ'da kalması için çaba gösterir.

    Gelin sizle yakın tarihe bir bakalım.Irak ve Afganistan bundan yirmi küsur yıl önce doğrudan Batılılar tarafından işgal edildi.Irak'a demokrasi mi getirdiler?Yoksa laiklik düzenini mi kurdular?Hayır bilakis Irak'ta mezhep çatışmasını körüklediler.Irakta insanlar Şii-Sünni olarak bölünürken Batılılar Irak'ın yer altı ve üstü tüm zenginliklerini yağmaladılar.

    Gelin Afganistana bakalım.Afganista lafta Taliban rejiminden temizlenmek için doğrudan Amerika tarafından işgal edildi.İşgalin üzerinden 20 küsur yıl geçti neden hala daha Afganistanda Talibanı ve El Kaideyi bitirmediler?Neden Afganistanda Cumhuriyet ve laiklik düzenini kurmadılar?Zira işlerine gelmediği için bunları yapmadılar.Laik bir Afganistan dahası dinci örgütlerden temizlenmiş bir Afganistan işlerine gelmezdi.Afganistanda insanlar 'dinsiz-kafir' döngüsüne sokturup birbirlerini katlederken Amerika yine Irak'ta olduğu gibi Afganistanın yer altı ve üstü tüm zenginliklerini sömürdü.Dahası koca bir ülkeyi uyuşturucu merkezine çevirdi.

    Ayrıca bugün bile Türkiye'de Cumhuriyeti ve Laik düzeni yıkmak isteyenlerinde uğrak yeri Batı'dır.15 Temmuz 2016 darbe girişimini yapan tüm cemaat mensupları bugün Amerika ve Avrupadadır.Amerika Türkiye'nin tüm geri iade taleplerine rağmen fetöyü hala daha koruyup kollamaktadır.Hani bunlar İslam ülkelerine Cumhuriyet ve Laik düzeni getirmek istiyorlardı?Neden kendi ülkelerinde bu düzene karşı olanları koruyup kolluyorlar bir kere bile olsun düşünmediniz ve sorgulamadınız değil mi?

    Bütün İslam ülkeleri içinde kendi bağımsızlığı kendisi kazanan akabinde cumhuriyet ve laik düzene geçen tek ülke Türkiye'dir.Eğer Mustafa Kemal Atatürk ve devrimleri olmasaydı bugün Türkiye Pakistandan,Afganistandan,Iraktan,Suriyeden,Mısırdan,Libyadan,Tunustan farkız bir ülke olurdu.Dahası bölünmüş vaziyette Doğuda Ermenilerin,Güneyde Kürtlerin,Batıda ise Yunanlıların egemen olduğu bir ülke olurduk.

    Son olarak Atatürk bu milletin dilini de değiştirmedi sadece yazı dilini değiştirdi.Arap alfabesini bırakıp Türk gramerine daha uygun latin harflerine geçiş yaptık.Dahası geçişi bizden önce Azerbaycan ve Özbekistan yapmıştı.Bizde latin harflerine geçiş yapınca Ruslar Türkiye'nin Orta Asya ile olan bağını kopartmak için bütün Orta Asyada bulunan Türk devletinin alfabesini 'Kiril alfabesi' olarak değiştirdi lakin Sovyetlerin yıkılmasından sonra bağımsız olan Türk devletleri yeniden Latin harflerine geçiş yaptılar.Mesela Azerbaycan bağımsız olur olmaz hemen latin harflerine geri döndü.En sonda geçen yıllarda Kazakistan Latin harflerine geçiş yaptı.Zira siz kabul etseniz de etmeseniz de Türkçe en iyi latin alfabesi ile yazılıp okunuyor.Osmanlıca gibi içinde arapça-farsça ve Türkçe gramer yapısı bulunmuyor.Siz ilk önce gidin konuşma dili nedir yazı dili nedir onu öğrenin ondan sonra bu konuları eleştirin.
    ecevit bile diyor ki vahdettin vatan haini değildir

    yazının sonunu bağlayamamışsın
    devrimler olmasaydı
    nerden çıktı bu mevzu
    600 yıllık osmanlı medeniyeti var ortada koskoca tarihi bir yana bırakıyorsun
    batıdan alel acele alınmış kanunları, Kuranla yönetilen Osmanlı yönetim anlayışından üstün tutuyorsun
    yoksa ben mi öyle anlıyorum?
    benim dedemin nenemin yaptığı mücadeleyi ve tüm osmanlı halkının mücadelesini hiçe sayıyorsun ve sadece bir kişinin üstelik de batıdaki ülkelerdeki yasaları toplamasını üstün görüyorsun
    kocaman ülkede başka vatansever yok muydu
    vahdettin fıkıh kitabı yazacak kadar bilgi sahibi bir insandı
    osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet Han çağ açıp çağ kapayacak kadar kudret sahibiydi 7 dil biliyordu
    bunların yaptıkları zulümdü de biri çıkıp bizi onlardan mı kurtardı geç bunları
    medeniyet mi getirdi?
    medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar der mehmet akif ersoy
    al eline ALLAH ın kuranını okuyup anlayabiliyor musun kaç kişi anlayabiliyor
    namazda okuduğu sureleri
    anlamıyorsun çünkü o alfabeyle okuma yazma bilmiyorsun
    bak başına neler gelmiş sadece bir alfabe değişimi ile
    şapka giymeyenlere ceza vermek mi medeniyet?
    şapka giyme özgürlüğü mü getirildi bize?
    ne özgürlüğü getirildi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İrfan Galip Bey

    Mehmet Akif'e küfreden bir meczubu Mehmet Akif'in şiiriyle mi temize çıkaracaksınız? Komik.

    Alıntıları Göster
    iftira atma
    işiniz gücünüz yalan dolan zaten

    desene diyor
    altyazıyı yazan Pez. diye altyazı koyuyor
    sende onu duyacak kulak yoksa ben napayım
    lafı çarpıtma iftira atma







  • quote:

    Orijinalden alıntı: GEÇBATAN

    iftira atma
    işiniz gücünüz yalan dolan zaten

    desene diyor
    altyazıyı yazan Pez. diye altyazı koyuyor
    sende onu duyacak kulak yoksa ben napayım
    lafı çarpıtma iftira atma





    Alıntıları Göster
    Ne dediği bilirkişi raporuyla kanıtlandı, açtığı karşı davayı da kaybetti. Gitti Mehmet Akif'in torunlarından özür diledi sonra onlar da dava açmasın diye.

    19 mayıs'ta Atatürk yerine vahdettinli paylaşımlar...




  • Ecevit kim ki 'O bile' diyorsun?Tarihçi mi?Geç bunları yukarda bizzat ingiliz arşivlerinden alıntılar yaptım hala daha laga luga yapıyorsun.

    600 yıllık koca Osmanlı tarihini ve medeniyetini bir kenara koyduğumuz yok o sizin kendi kafanızdan uydurdunuz konu.Osmanlının gidişatı zaten Cumhuriyeti.Özellikle 19.yüzyılda başta II.Mahmut'un yaptığı inkılaplar bunun başlangıcı sayılırdı.
    Batıdan alınan hangi kanun senin zoruna gidiyor?
    Çocukların evlendirilmemesi mi zoruna gidiyor?
    Dört eş alamamak mı zoruna gidiyor?
    Cariyelik ve köleliğin kaldırılması mı zoruna gidiyor?
    Kadınlara eşit haklar verilmesi mi zoruna gidiyor?
    Kırbaç ve el kesme gibi ilkel cezaların kaldırılması mı zoruna gidiyor?
    Hangileri zoruna gidiyor açık konuş burada duyar kasma.
    Kocaman bir ülkede vatansever yok muydu?Evet vardı o vatanseverlerde Mustafa Kemal Paşa'nın etrafında birleşti neden zoruna gidiyor?Kazım Karabekir Paşa dahi hain Vahdettinin 'Mustafa Kemal Atatürk'ü tutuklama' emrine uymamış askerlikten istifa eden Mustafa Kemal Paşanın karşısında esas duruşa geçip ''Ben ve kolordum emrinizdeyiz paşam' demişti.Bütün milli mücadele boyunca da alternatif tek bir lider bile ortaya çıkmamıştır.Bu gerçekler mı canını yakıyor?
    Fatih Sultan Mehmet handa,Kanuni Sultan Süleymanda,Yavuz Sultan Selimde ve dahi sizin sahiplenmeye çalıştığınız II.Abdülhamitte aydın ve ileri görüşlü insanlardı.Siz ancak kendinize III.Selim'i tahttan indirip katleden şeriatçılarla anlaşarak tahtta çıkan IV.Mustafa'nın takipçileri olabilirsiniz.Fatih Sultan Mehmet,Kanuni Sultan Süleyman vs size on kat büyük gelir.Boş yapma.
    Atatürk bizi Yunan'ın,İngilizin,Ermeninin,Fransızın ve Rum'un elinden kurtardı bu zoruna gidiyorsa bilemem.
    Afganistan ve Irak yakın tarihte Amerika tarafından işgal edildi neden hiçbiri laik olamadı?Neden hiçbiri Cumhuriyet rejimine geçemedi?Boş yapacağına bunlara cevap ver.
    İngiltere'nin ve Fransanın onlarca yıl işgal altında tuttuğu Mısır,Suriye,Tunus,Cezayir,Fas vs hangisi laik oldu?Hangisi Cumhuriyet rejimine geçti?
    Neden talibanın,el kaidenin ağabeyleri Batı sen bunlara cevap ver.
    Neden Türkiye'deki laik ve Cumhuriyet rejimini devirmeye çalışan Fetö hala daha Amerikan himayesinde sen buna cevap ver?
    Evet şapka giydirerek,modern kıyafetler giydirerek bu millet özgürlük getirdi aynen atası II.Mahmut'un zamanında yaptığı gibi neden zoruna gidiyor?
    II.Mahmutta başından sarığı,sırtından kaftanı ve şalvarı,ayağından çarığı bir kenara atıp bir yunan fesini başına giymiş ve Batılı İmparatorlar gibi giyinmişti.Tüm devlet memurlarının da batılılar gibi giyinmesini emretmişti.Yeni kurduğu Asakir-i Muhammediye ordusunun da Batılılar gibi giyinmesini emretmişti.Ne oldu neden zoruna gidiyor bunlar?O dönem sizin atalarınız da II.Mahmut için 'Başımızdan sarığı sırtımızdan kaftanımızı çıkarttı.Gavur padişahtır'' demişti.Onların torunları olduğunu çok belli.
    Senin dilin 'Türkçe' sen ilk önce hangi dili konuştuğunu bir öğren.
    Senin dilin 'arapça' olmadığı için Kuranı anlamıyorsun latin harflerine geçtiğin için değil.
    Bugün Filistinler bile ana dilleri 'arapça' olduğu için 'Osmanlıca' olan Osmanlı arşivlerini okuyamıyor.Bunun için özel olarak Osmanlıca metinleri arapça'ya çeviriyorlar.Buyur oku:https://www.timeturk.com/israil-gazetesi-israil-hume-filistinlilerin-elindeki-osmanli-arsivi-israil-i-tedirgin-ediyor/haber-1345073
    Sen önce hangi dili konuştuğunu bir idrak et ondan sonra kuranı neden anlamadığını anlarsın.
    Ne özgürlük getirildi diye soruyorsun.
    Asıl ne özgürlük getirilmedi söyler misin?
    Ancak laf ebeliği yaparak konuyu trolle...
    Şeriat ile yönetilen Afganistan ve Pakistandan neden Türkiye'ye insanlar kaçıyor?
    Neden ülkemiz afganlı,pakistanlı,ıraklı,suriyeli,mısırlı,tunuslu kaynıyor?
    Neden bu insanlar şeriat ile yönetilen ülkelerinde kalmıyorda laik,dinsiz ve Cumhuriyet rejimi olan Türkiye'ye kaçıyor?
    Neden yüz binlerce müslüman ülkelerinden kaçıp Avrupa'ya yerleşmeye çalışıyor?
    Bu uğurda binlercesi neden denizler de ölümü gözü alıyor?
    Binlercesi neden denizlerde boğularak ölüyor?
    Sen bunlara cevap ver laf ebeliği yapacağına.
    Ancak konuyu trollersin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 22 Mayıs 2020; 22:28:25 >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.