|
|

|
|
:::::DH MITSUBISHI TAKIMI::::: 2004 LANCER 1.6 AT TRİPTONİC LANDİRENZO BLUE Ş.D. 7,5 Litre LPG Casper I450 M 2.4 Ghz 4 Gb DDR3 1066 Mhz. Navitech PX 120 Atlanta HD Box 2.47v |
|
|
:::::DH MITSUBISHI TAKIMI::::: 2004 LANCER 1.6 AT TRİPTONİC LANDİRENZO BLUE Ş.D. 7,5 Litre LPG Casper I450 M 2.4 Ghz 4 Gb DDR3 1066 Mhz. Navitech PX 120 Atlanta HD Box 2.47v |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunismail -- 22 Ocak 2020; 17:47:24 > |
Hazır konu varken yeni bir konu açmayım matkabıma(18V) pil alayım dedim ama 1500 TL'den aşağı batarya bulamadım. (Flexvolt) Elimde çok önceden aldığım ve hiç kullanmadığım 3000 mah piller var. Zannediyorum 30A ya da 40A deşarj kapasiteliydiler çünkü elektronik sigara için almıştım. Çinde hazır kutular satılıyor https://tr.aliexpress.com/item/4001131945748.html?spm=a2g0o.cart.0.0.24263c00oTlXwz&mp=1 Bunların şarj devreleri çok hoşuma gitmedi açıkçası güvenemedim o yüzden sıfırdan kendim herşeyi kendim yapayım diyorum. Hem daha kaliteli hem ucuz olur.
10 tane 18650 dizip yapayım diyorum. Aartıp 15 tanede yapabilirim aslında. Pillerin nasıl şarj edilmesi gerektiğinide düşünmek lazım. Şu aşamada biraz fikire ihtiyacım var. |
|
|
Tam olarak kafamdaki resmi şekillendirmişiniz. Teşekkür ederim bilgiler için. Bu fotoğraf sizin masadan mı? Ben Türkiye'de 5S 50 Amper bulamadım. Yurtdışını beklemek istemiyorum. Maks. 25A satılıyor internette. Bendeki piller AWT 3000 mah 40A. Amperini ölçmedim doğrusu, sahte yazılmışta olabilir etiketine. Bu li-on adaptörlerde de koruma devresi var mıdır? Normalde matkapların şarj aletlerinde de oluyor koruma. Parçaları ulaşınca Fusion 360'ta modelleyip printerdan basıcam kutuyu. Hatta başlayım modellemeye. Herkesin kullanımınada açarım bitince isteyende basar. Bu arada biraz araştırdım lifepo4 drone tipi pilleri kullanda var. Aslında çok mantıklı ve hepsinden daha güçlü bu piller. Fakat patladığı zaman çok fena patlıyor. Son olarak asıl bu parçayı bulmam lazım diğerleri bulunuyor bir şekilde. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secure -- 14 Şubat 2021; 2:24:30 > |
|
Evet, fotoğraf benim masadan. 5S 50 Ah Kartı aşağıdaki linkten alabilirsiniz. https://www.roboshop.com.tr/5s-50a-bms-pil-koruma-karti Pilleriniz anlık 40 amper, sürekli olarak 20 amper çıkış verebiliyor. Eğer doğruysa işinizi çok rahat görecektir. Li-on şarj adaptörlerinde koruma devresi var, piller dolduğunda akımı kesiyor. Life-po veya li-po gibi piller, matkaplar için fazla lüks ve gereksiz yere fazladan harcama yapılacak pillerdir. Çünkü li-on pillerle matkabın ihtiyacı karşılanabiliyor. ![]() Bu parçaya aslında ihtiyacınız yok. Mutlaka bu kontak soket şekliyle yapacağım diyorsanız o zaman, hurdacılara, 2. el matkap alım satımı yapanlara, matkap tamir bakımı yapanlara bakın. Oralarda mutlaka bulursunuz. Tabi bu şekilde bir soketi tek başına bulamazsınız. Çünkü bu kontak soketi li-ion bataryaların BMS kartına montajlı olarak bulunur. Matkabınızın batarya giriş kısmına uygun bir kontak soketi tasarlayın daha iyi olur. |
Orjinal pil kasası iki parçadır. Üst kasayı aynen korursanız (resimde göstermiş olduğunuz kontak bu parçadadır) sadece alt kasayı modifiye ederek istediğinizi yapabilirsiniz. Orjinal şarj aletinin de içindeki devreyi ve adaptörünü iptal edip coskunismail'in mesajındaki adaptörü şarj aletinin kontaklarına bağladınız mı orjinal görüntüden değişen birşey bile olmaz. Ben benim 14.4V'luk Black&Decker'ı dediğim şekilde değişim yaptım. Pil şarj göstergesi felan da takmayı düşünüyordum ama gerek kalmadı çünkü el ünitesinin üzerindeki şarj durumu göstergesi gayet sağlıklı bir şekilde çalışıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 14 Şubat 2021; 16:27:25 > |
|
|
|
Aşağıdaki linkteki devrenin arka tarafında 8 tane köprü var. 1S olanı kaldırıp 8S'e kadar istediğinizi ayarlayabilirsiniz. |
|
Eyvallah hocam köprü olduğunu bilmiyordum. Bu ürünleri ayrı ayrı listeliyorlar hepsinde köprü var mı? |
|
|
|