Şimdi Ara

1800 TL Bütçe Sistem Toplama Yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Aslında çok aşırıda bi oyun oynanmayacak ama bilmiyorum şimdi ne yapsak RX 480i sonuna kadar kullanacak oyunlarda oynamayacak aslında gta v oynarmı meçhul yani. Güç kaynağı kaç watt gerekli bu sistem için ?
    Çikizen in dediği kasa güzel aslında fiyatı da iyi
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-carbide-serisi-wampspec-01-80plus-550w-kirmizi-fanli-midt-atx-kasa.html

bu da güzel arkadaş kullanıyor tavsiye ediyor bunlarda güç kaynakları içinde zaten yeterli olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LambayaFunfDe -- 2 Ekim 2016; 13:21:12 >
  • Bu vakitten sonra bana kalırsa 2 çekirdek işlemci almanın hiç bir mantığı yok, 1800 TL ile i3 6100 kullanacağıma lga 775 sistem toplarım daha iyi.

Abi onceligi işlemci anakart a ver varsın ekran kartı zayıf olsun. İPhone gibi her sene yenileri çıkıyor eskileri yarı fiyatına iniyor zaten. Bu rx serisi 2. Ele düştüğünde alırsın 500 liraya bir rx 470 keyfine bakarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de ekran kartı değişimi daha kolay. Yeterki onu destekleyebilecek bir işlemcin ve anakartın olsun. Kendi adıma konuşursam ben de sistem toplamaya çalışıyorum. 6-7 yıllık bir Q6000'lü sistemim var. Bu sistemdeki 4. Ekran kartım. x1600,Hd 4858 ve son kart R9 280 ama işlemci, anakart, kasa, psu sabit kaldı. Telefondan okuduğum ve işte olduğum için çok bakamadım ama sadece oyun içinse ve çokta teferruatlı oyun oynamayacaksa iyi işlemciye idareten bir gpu alsanız ya da bir süre onboard idare edip artan paraya ekleyerek 1-2 ay sonra alsanız nasıl olur? ya da amd bir sistem toplansa fiyat/performans nasıl olur?

Orijinalden alıntı: zigatr

Parçalara tekrardan baktım ama arkadaşlar aklımda birkaç soru var. İlk önce topladığım parçaları yazıyım.

İşlemci : i3 6100
    Ekran Kartı : RX 480
    Anakart : MSI H81M PRO VD
    Ram : 8 GB HyperX Kingston DDR 4 2133 MHZ
    HDD : Diğer pcdekini kullanıcaz
    Kasa : ?

Şimdi ilk sorum bu işlemci ve ekran kartında darboğaz sorunu olurmu ?

ikinci sorum ise kaç watt bir güç kaynağı gerekli ve o güç kaynağına göre ucuz kasa önerisi ?

Eski sistemdeki anakart ise H81M kullanamazsınız, 1150 pine ait bir anakart. 1151 pin olarak alacağınız en ucuz anakart ise MSI h110m pro-vd.

Ayrıca, rx 480 li bir sistemde maalesef i3-6100 yer yer %10-15 arası darboğaz yaşıyor. İşlemcinizi yükseltebilirseniz sizin için daha mantıklı bir seçim olacaktır.

• O zaman şöyle yapalım benim şuan elimde sadece Toshiba 500 GB 7200 RPM 3,5 bir harddisk var. Yani harddisk dışında maksimum 1800 TL olucak bir sistem önerirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zigatr -- 2 Ekim 2016; 15:37:48 >

Borç harç 300 lira daha bulsanız aslında çok iyi olur çok da güzel olur ama bu bütçe de tam sınırında yani. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık bilemedim şimdi ne tavsiye etsek :/ rx 470 in altına düşersen ekran kartına vereceğin paraya yazık olacak, i3 alsan bu sefer 2 çekirdek sorun yaratacak...

İçinize siner mi bilmem ama eğer bütçeyi hiç artırma şansınız yoksa 2.ele bir göz atmak bu durumda en mantıklı yol bana göre... Kelepir ddr3 sistemler bile düşünülebilir i5 4460 li bir sistemin ddr3 olsa bile hala gideri var çünkü.

Sebebi anakartı kullandım çok uzun işlemlerden sonra pc kendini resetliyor ikinci sebebi ise ekran kartına bağlantı hızının yavaş olması artık h110 ların yerini b150ler aldı şahsen ben asus z170 p kullanıyorum tam performans sağlıyor lakin arkadaşımdaki sistemde h110 m pro vd sadece o değişik ben gta da 120 fps alırken o 80 fps alıyor.
    Dayanıklı bir anakart öneriyorum.
    24GB 3466 MHZ DDR4 RAM
    ASUS GTX 960 4GB STRIX
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion_of_darkness

Msı H110M PRO VD yi önermiyorum
    Sebebi anakartı kullandım çok uzun işlemlerden sonra pc kendini resetliyor ikinci sebebi ise ekran kartına bağlantı hızının yavaş olması artık h110 ların yerini b150ler aldı şahsen ben asus z170 p kullanıyorum tam performans sağlıyor lakin arkadaşımdaki sistemde h110 m pro vd sadece o değişik ben gta da 120 fps alırken o 80 fps alıyor.
    Dayanıklı bir anakart öneriyorum.

Anakartın performansa hiçbir etkisi yoktur hocam, yanlış bildiğiniz yada yaptığınız birşeyler olabilir.

Ayrıca H110m en çok kullanılan anakartlardan biri (ucuz olduğu için).

Ayrıca B150 çipsetli anakartlarla arasında iki kat fiyat farkı var, az buz değil özellikle dar bütçeli biri için. MSI ile sıkıntı yaşıyorsanız da ASUS'un H110 çipsetli bir anakartını tercih edebilirsiniz. Hem 1 yıl fazladan (3 yıl) garantiniz olur.

Bu arada HDD'nin olmaması sadece bütçede 180 tl lik bir artış sağlıyor, daha önce verilen tavsiyelerden kendinize göre bir seçim yapmanız lazım.

Sonuçta ya ekran kartını rx 460 alıp işlemciyi i5 alacaksınız, yada işlemciyi i3 alıp ekran kartını 470 (hatta şuan 480 4 gb aynı fiyatta) alacaksınız.

Seçim sizin

• zigatr kullanıcısına yanıt
    Çikizen in şu kalın kalın kırmızılarla yazdığı yazıdaki sistem hdd de düşünce tam istediğin fiyat oluyor onu al işte, işlemciyi i5 6402p yapabilirsin. Bunun dışında Çitizen in yaptığı liste bence senin için en ideali istersen kasayı link attığım kasayla değiştirebilirsin biraz fiyat farkeder tabii.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.