Şimdi Ara

18 yaşın tıpla imtihanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle merhaba dostum, ben ankarada özel bir üniversitenin tıp bölümünde ücretli okuyorum. izmirliyim. ama izmirden ankaraya gittim alışamadım geyiği yapmicam merak etmeyin. benim sormak tavisye almak istediğim sıkıntım şu ki; tıpın bana göre olduğundan emin olamıyorum. bunda tabiki ankaranında önemi var izmriden gelmiş olmamında ama manisada yatılı kalmıştım lisede. bulunduğun şehir tabiki çok önemli ama bendeki ait olamama hissi yalnızca bundan kaynaklanmıyor eminim. ben hep ne istiyorsun hangi bölüm falan diye soranlara tıp dedim daha önce çünkü basitti. çok soru gerektirmiyordu. daha sonra ne yapacaksın gibi sebepleri yoktu. ailelerin en memnun kaldığı bölümdü ve erkek arkadaşımla çocuklarımızın anası doktor babası mühendis olacak gibi geyiklerimiz vardı yani tercih zamanında gayet hoş gözükmüştü gözüme. gel gelelim ki ben salak başka hiçbir seçeneği göz önünde bulundurmadım. geçen sene 2013 ygs de 10100. düm lys de 11000 küsürdü. çok fena değildi ama istediğim gibi de değildi ancak ailem dersleri çok salarım zaten çalışkan bi öğrenci değilim diye mezun kalmama izin vermediler. halbuki benim gözümde büyüyen nokta mezun kalmak değildi. yani emin olamadan tıp yazıp 6 yıl okumaktansa 1 - 2 yıl geç başlarsın dimi mantıken. neyse tercih dönemi kimseyle düşüncelerimi paylaşamadım amcalar teyzeler bizim kız şöyle olsun böyle olsun diyerek tercihlerim yapıldı ve sonuç olarak dönem 1 tıp öğrencisiyim. okulumda hazırlığı atladım. ingilizcem çok fena değil yani. başlarda fena değildi sonra alıştım iyice ama zaman geçtikçe tıp okumanın boş olduğunu farkettim benim gibi bir insan için. öyle büyük bi tıp aşkıyla gelmiş falan değilim sınıfımdakiler gibi yada dedem vs ölmüş bundan çok etkilenip doktor olacam ben de demiş değilim. dersler desen ilgimi çekmiyor rapor alıp yurtta dizi izliyorum genelde. sınavlarda geçer not desen yanına yaklaşamadım daha. yani yok arkadaş tıp okuncak şey değilmiş. yani tamam okursun da beyni olan herkes tıp okur bence en zor kısım kazanma aşamasıymış özel bi boku yokmuş yani önlük güymenin falan. okuldakiler böyle nasıl havalı önlükle gezerken labda falan nasıl hoşlarına gidiyor. yok yani bende o his. ösym beni yanlış yerleştirmiş. bide üstüne üstlük senelik ucubik rakamlarla okuyoruz orda. ayrıca beyni olan herkes entegre sistemle tıp okur yani kimisi 1 seferke okur ezberler anlar kimisi 10 seferde ama sonuçta sınavda aldıkları not aynı olabilir matematik sorusu çözmüyoruz orda bizimde anlamlandıramadığımız latince sözcükleri ezberliyoruz. kısacası kafamda deli sorular yani bırakmayı gerçekten çok istiyorum düşünüyorum ama ailemin önünde kararlı bi şekilde tıp bana göre değil ben böyle böyle bunu okuyacağım demeden sanmıyorum çok izin verceklerini. endüstri istiyordum ama piyasada zilyon tane end. müh. mezunu var tutupta boğaziçi kazanamam yani koç diye düşündüm onunda %50 sine babam kıllık yapıp izin vermiyor tıpı koça gitmek için bırakamazsın diye. çünkü erkek arkadaşım koçta ve uzağız diye ayrıldık. onun için orayı istediğimi sanıyor. benimde bugün aklıma boğaziçi 'mis' geldi bugün. ne dersiniz değermi? .

tıpta 6 yıl + 1 yıl tusa hazırlık + 5 yıl cerrahi uzmanlığı = hayatının en güzel 12 yılını heba edip 30 yaşında bi estetik cerrah olmak mı

yoksa boğaziçinde uğraşıp didinip mezun olduktan sonra yönetici olmaya çalışmakmı ? bide benim hep finansa ekonomiye ilgimin olduğunu matematiği fiziği çok sevip lisede kimya olimpiyatçısı olmama rağmen biyolojiden kimyadan pek haz etmedğimide ekleyeyim. yani tıpı yapamam değilde yapmak istemem.

okuma zahmetine girenlere çok teşekkür ederim şimdiden. gerçekten

• bende tıp istiyorum daha dogrusu kücük yaslardan beri aklımda yer alan bu meslek oldugu icin bunu soyluyorum. acıkcası bence cok kararsızım ve en kolayı tıp deyıp gecıstırmek gibi bir algı olustu bendede yoksa napıcagım konusunda net bir fikir yok. aileniz belki çok heveslendi bu tıp olayına belkide çevreniz ama en onemli olan sizin ne istediginiz, istemediginiz bir bölüm için 7-8 sene vermek çok zor olucaktır. merak ettigim birşey var, tıp derslerinde yaptıgınız tek şey ezber midir?
  • aynen öyle. anlayarak yaptığın pek bişey yok. yani ezber yapıyor ezberin üstüne ezber koyuyorsun. bir yerden sonra mantıklı gelmeye başlıyor 'aa hastalandığımızda bu yüzden böyle oluyor' diyorsun ama aslında nedenini gerçekten sende bilmiyorsun komple ezber. hocalarımız bile neden sorduğumuzda bazı tepkimeler için, inanın bizde bilmiyoruz yalnızca öyle oluyor diyorlar. belkide şuan birinci sınıfta olduğum için öyle geliyordur belki 3. sınıfta hastaneye geçince daha farklı düşünürüm bilemiyorum başka yaşlardan insanlarlada kouşmalısın bence ama tıp yazmak kolay ve herkesi memnun edicek bi sonuç vereceği için yazılacak bi bölüm değilmiş yani onu anladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kargacık

aynen öyle. anlayarak yaptığın pek bişey yok. yani ezber yapıyor ezberin üstüne ezber koyuyorsun. bir yerden sonra mantıklı gelmeye başlıyor 'aa hastalandığımızda bu yüzden böyle oluyor' diyorsun ama aslında nedenini gerçekten sende bilmiyorsun komple ezber. hocalarımız bile neden sorduğumuzda bazı tepkimeler için, inanın bizde bilmiyoruz yalnızca öyle oluyor diyorlar. belkide şuan birinci sınıfta olduğum için öyle geliyordur belki 3. sınıfta hastaneye geçince daha farklı düşünürüm bilemiyorum başka yaşlardan insanlarlada kouşmalısın bence ama tıp yazmak kolay ve herkesi memnun edicek bi sonuç vereceği için yazılacak bi bölüm değilmiş yani onu anladım.

Bölümün zorluguda sizi sıkmış, bıktırmış olabılır mı? Yatay gecıs felan dusundunuz mu memnun degılsınız madem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bölüm zor tabiki çalışmayı seven biyolojiden ve tıp jargonunda hoşlanan insanlar için güzel ama sıkı çalışma açısından bunaltıcı olabilir. kendi adıma dediğim gibi çalışmamaktan öte derslere de olabildiğince girmemeye çalışıyorum çünkü bunalıyorum bana bana geliyorlar resmen. adenilat siklaz yolu, yok efendim hyaluronik asit gibi gibi terimler duydukça soğuyorum çünkü hücre düzeyinde çalışıyorsunuz. yani gözle görülen elle tutulan, sayılabilen ve asla kanıtlayabilceğiniz olaylar değil. tamamen insanların teorilerinden oluşmuş bir dizi bilgi. doğrudur hepsi belki birşey diyemem ama ne biliyim sıkıyor beni hoşuma gitmiyor sanırım. yani kısacası çalışmaktan veya bölümün ne kadar zor olduğundan yakınmak gibi bir hakkı kendimde görmüyorum. emeğimle çalışıp sıkılıp gerçekten zormuş diye yakınıp ahkam kesemiyorum bu yüzden aileme , iki yüzlülük olur çünkü

yatay geçiş dersek o biraz hayal olur benim için. zira 95 altı ortalamayla yatay geçiş izmir ankara istanbul a çok zor. ki şuan ortalamam 48, geçme notu ise 60 . yani yatay geçişten önce düşünmem gereken bir sınıf atlama unsuru var.

ama zaten 95 alanda yok yani tıp fakültesinde, liseden arkadaşlarla konuşuyoruz hani 9 eylül , ege, başkent, gazidekilerin ve yıldırım beyazıttakilerin genel olarak notlarını biliyorum öyle çok çok iyi alan 88 falan alıyor

• Anladım, baya bır dolmussum kardesım sen :) sayısal bır ogrencı sayılarla ugrasmayı sever, durum boyleyken gıdıpte onlarca sayfa ezber ınsanı sıkıyor bu gayet normal bence. Ahkam kesmekten ziyade yaşadıgınız bu zorlanmayı aılede kendınıze en yakın gordugunuz kısıyle paylasın derım. Sonuc almak ıcın degıl sadece durumunu paylasmak adına. 2. Senen sanırım şuanda, ben lıse ogrencıyım sadece tahmınımı dusuncemı paylasıyım senınle; şuan ogrenme evresı oldugu ıcın zordur sıkıcıdır belkı ama iş pratıge gelınce belkıde kaynasırsın seversın yanı hastane ortamına gırdıgınde oradakı o telas ortamında ınsanlara bı nebze yardımcı olmak belkıde senı rahatlatıcaktır. Erken karar verme bence, tabı ne yasadıgını tam olarak anlayamam ama benım dusuncem bu.

Bugun yada dundu sanırım yıne forumda okumustum, lys puanına gore mi ne tekrardan geciş oluyormus tam bılmıyorum ama araştır bi

• tabiki araştırırım dostum çok teşekkür ederim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kargacık

tabiki araştırırım dostum çok teşekkür ederim :)

Rıca ederım,Allah yardımcın olsun

• Bırak bence , değmez.
    Ben bıraktım şahsen , tekrar hazırlanıyorum.
    93'lüyüm.
  • peki sen neye karar verip bıraktın bi hedef belirledin mi yoksa tıpı yapamicağını mı anladın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bi50likdaha

Bırak bence , değmez.
    93'lüyüm.

Ne için hazırlanıyorsunuz peki hocam hedefiniz nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jaycees

quote:

Orijinalden alıntı: Bi50likdaha

Bırak bence , değmez.
    93'lüyüm.

Ne için hazırlanıyorsunuz peki hocam hedefiniz nedir ?

Ben tıp okumuyorum ama yinede kötü bir bölümüm yok.
    İstediğim ilgimi çeken yapmaktan keyif alacağım bir bölüm okuyacağım.
    Mülkiyeye , Siyaset Bilimi ve Kamu'ya gitmeyi düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.