hadi hayırlı olsun dostum şimdiden.sen kursa soracaksın tabi kurs haber vermez ki neyse ehliyetin de şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsın inşallah
quote:
Orjinalden alıntı: ALONSO_06
sen kursa soracaksın tabi kurs haber vermez ki neyse ehliyetin de şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsın inşallah
mesajla haber vericez demişlerdi ondan sormuyordum eyv
öyle der onlar.bizi de arayacaklardı güya
arkadaşlar pazar günü direksiyon sınavım var.bana tavsiyeleriniz neler? yapmam gerekenler yapmamam gerekenler filan
kemerleri tak ve aynalarla koltuğu ayarla.sonra da kurallara uy yeter stres yapmana gerek yok
ben stop ettirmeme ve hız sınırını 30km aşmama rağmen 90 aldım.çok da kasmamıştım kendi arabamızı sürdüğüm gibi sürdüm geçtim
ya aslında hepsi tamam stres filanda olmazda.tek kusurum tek elle kullanmam :D alışmışım tek elle sürmeye hocayla her arabaya binişimde bi uyarı alıyorum iki el diye
o bende de var.o gün sıranı beklerken içindek tekrarla 2 el 2 el diye ben sınavda 2 el kullandım.ama öncesi ve sonrası hep tek el
yav kaymakamlığa giderken 3 tane zarf ve posta pulu verdiniz mi arkadaşlar. daha doğrusu kaç zarf ve kaç tane kaç liralık posta pulu alıcaz. bi de postanler kaçta açılıyo sabah kaymakamlığa gitmeden önce postaneye uğrayayım bari.
quote:
Orjinalden alıntı: xbayus
yav kaymakamlığa giderken 3 tane zarf ve posta pulu verdiniz mi arkadaşlar. daha doğrusu kaç zarf ve kaç tane kaç liralık posta pulu alıcaz. bi de postanler kaçta açılıyo sabah kaymakamlığa gitmeden önce postaneye uğrayayım bari.
kaymakam ????
kaymakamlıkla ne alakası var ki ehliyetin?sabıka kaydını diyosanız adliyeye gideceksiniz kaymakamlıkla posta puluyla falan hiç uğraşmadım ben :S
trafik tescil kaymakamlıkta burda. her yerde oyle mi bilmiyorum. neyse hallettim. 2 küçük zarf, bir orta zarf, 6 posta pulu, kan grubu karti, doktor raporu, sabıka kaydı, kurs belgeleri falan hepsini oraya veriyoruz.
hmm valla kusura bakma dostum yardımcı olamadım çünkü ben hepsini kursa vermiştim.kurs halletti gerisini
B sınıfı ehliyet almak için illa ki 18 yaşını doldurmak mı lâzım? Yoksa 18'ine girenlere de veriliyor mu? Soruyu sormamın nedeni geçici ehliyet veriliyor tarzı bir şeyler duydum doğru olup olmadığını öğrenmek istedim:)
sertifikayı bekliyorum.pazartesiye gelir umarım
Direksiyon sınavıma 13 gün kaldı İnşallah alna kadar yakalanmam polis amcalara
@Kogan
öyle bişey yok dostm.18i doldurman,yani 19a girmen gerekiyo.bu sene 91 ve daha önce doğmuş olanlar alabiliyo yani
@passat1905
hadi hayırlı olsun.kazasız belasız kullanırsın inşallah
@ozkosif
sana da başarılar dostum.heyecan yapma yeter.arabayı kaldıramayanlar bile (örneğin ben) geçiyolar
dün gidip trafik cefasını bende çektim ufaktan anlatayım
sabah 10 gibi yola çıktım neyse 10 bucukta vardım.tam trafigin köşeyi dönerken pusuya yatmış bekliyorlar ordaki sigortacılar abi ehliyet için mi filan derken elinden kapıyorlar kagıtları.biri sertfikayı alıyor diğeri diğer belgeleri.derken kendinizi onların mekanında buluyorsunuz.herşeyi hazırlıyorlar dosyalıyorlar.sonra gelip senden 20 TL para alıyorlar.tabi yemedim konuşa konuşa 5 TL verdim bi çok kişi 20 tl bayılmış.daha sonra paralarını geri almaya gittilerneyse ordan çıktıp maliye harcı yatırmak için gidiyosunuz gişeye.ordaki insanlar ayrı bi havalı utanmasa orda seni dövecekler.onuda yatırdım sonra sıra çilesi başladı.10 dakkada bir milim milim ilerliyoruz derken 12 ye çeyrek vardı işi kapıyı kapadılar neymiş ögle tatiliymiş.saat 1 i 5 geçiyordu içeri almaya başladılar.neyse bekle bekle sıra geldi bize.içeri girdik belgeleri verdik ettik.polis fotoya bakıyor bana bakıyor senin diyo sakalın var diyo dedim lanet olsun bu sakal her yerde sorun çıkarıyor.neyse tamam dedi.geçtik parmak izine.orda sıra olmaz diye düşünürken.gene sırayla karşılaştık.bu sefer daha yawaş ilerliyoruz.3 makina var tek kişi çalışıyor.bi 20 dakka filan böyle bekledik en son baktık amir geldi ona söyleyelim dedik.söyledik neyseki iyi biri çıktı bi kişi daha gönderdi.parmak izine girdim,elimin terlemesi yüzünden bayagı bi uzun sürdü benim iş neyse 40 tl de parmak izine verdik.perşembe günü gel al dediler.ve ordan çıktgımda saat 3 bucuk filandı.artık sıcaktan gözlerim yanmaya başlamıştı.adananın sıcagında bu çileyide böyle atlattım.giden masraf ise 213TL harc parası,40TL parmak izi,5 TL kurtlara ,3 TL şöförler odasına,2 otobüs gidiş,2otobüste geliş = 265 TL bide su parası filanda var
perşembe günüde aldık mı bitiyor bu çile
parmak izine de mi para istiyorlar bişeyi de beleş yapsalar şaşarım
yok parmak izi için değil o 40 tl.ehliyet kart parası.yani bize verdikleri sürücü belgesini çıkartma parası.cidden parmak izi niye beleş ya :S