Şimdi Ara

172'$a X79 Anakart MSI X79A-GD45 (8D)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.173
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/msi-x79a-gd45-%288d%29-x79a-gd45-%288d%29-intel-x79-soket-2011-ddr3-2400mhz%28oc%29-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=62139

8 bellek 128 Gb destekli

Urunler haftasonu magazalarda olacakmıs

Intel® X79 yongaseti tabanlı anakart

• Military Class III: En yüksek Kalite ve Kararlılık
    • PCI Express Gen 3: Dünyanın İlk PCI Express Gen 3 Anakart markası
    • Click BIOS II: Dünyanın İlk Bileşik UEFI ve Yazılımsal Grafik Arayüzü
    • OC Genie II: 1 Saniyede Hızaşırtma
    • USB 3.0 ve SATA 6Gb/sn Desteği

172'$a X79 Anakart MSI  X79A-GD45 (8D)

Teknik Detaylar

CPU Desteği i7
    FSB / Hyper Transport Bus 100MHz
    Yongaseti Intel® X79
    DDR3 Bellek DDR3 1066/1333/1600/1800*/2133*/2400*(OC)
    Bellek Kanalı Quad
    DIMM Slotu 8
    Maksimum Bellek (GB) 128
    PCI-Ex16 5
    PCI-E Gen Gen3 (16, 16, 8), Gen2 (1, 1)
    PCI-Ex1 1
    SATAIII 2
    SATAII 4
    RAID 0/1/5/10
    LAN 10/100/1000
    TPM 1
    USB 3.0 portu (Arka Panel) 2
    USB 2.0 portu (Arka Panel) 6
    Ses Girişleri (Arka Panel) 6+Koaksiyel / Optik SPDIF
    Form Factor ATX
    DrMOS VAR
    APS VAR
    SLI desteği VAR
    3'lü SLI desteği VAR
    Hybrid SLI desteği -
    CrossFire desteği VAR

Military Class III

Ürün kararlılığı ve güvenilirliğine gösterdiğimiz sıkı bağlılığın bir göstergesi olarak MSI anakartlarda Military Class III bileşenleri sunuyoruz! HiHi-c CAP, SFC, ve Solid CAP bileşenlere ek olarak MSI, yeni nesil DrMOS bileşeni DrMOS II ile tümleşik çift termal koruma sunuyor ve bileşen ömrünü en üst noktaya taşıyor. Tüm Military Class III bileşenler askeri sınıf MIL-STD-810G standart testlerini başarıyla geçtiklerinden en yüksek kalite ve kararlılık ile özdeşleşiyorlar.

featurePic
    Dünyanın İlk PCI Express Gen 3 anakart markası

Ultra-yüksek 32GB/s bant genişliği hızı ile PCI Express Gen 3, önceki nesilden 2 kat daha hızlı veri aktarımı yapabiliyor ve gelecek nesil oyunlar için hayret verici yetenekler sunuyor.

Avantajları:
    - 2 kat daha yüksek bant genişliği
    - Arttırılmış verimlilik ve uyumluluk
    - Şimdiki ve gelecek nesil PCI Express ekran kartlarında uç noktada performans.
    featurePic
    Dünyanın İlk UEFI ve yazılımsal grafik arayüzü

MSI ClickBIOS II, hem UEFI BIOS, hem de Windows içinden kullanabileceğiniz, yüksek tutarlılığa sahip bir arayüz. Sistem ayarlarınızı rahatlıkla kullanmanıza olanak tanımasının yanında dokunmatik ekranlara da destek veriyor.

Avantajları:
    - Grafiksel kullanıcı arayüzü ve dokunmatik giriş desteği sunar.
    - Ayarları değiştirmek için dokunmanız ve sürüklemeniz yeterlidir.
    - Hızaşırtma, güvenlik ve sistem bilgileri de kapsayan tam sistem denetimi.

featurePic
    THX TruStudio PRO

THX, filmler, ev sinema sistemleri, bilgisayar ses sistemleri ve diğer ses cihazları gibi aygıtlarda kullanılmak için üretilmiş üst seviye bir görsel/işitsel teknolojidir. THX sertifikalı ses ürünleri, kullanıcı deneyimini canlı bir gösteriye dönüştürmeyi amaçlar. Gerçeği ile ayırdedilemeyecek kalitede bir ses, HD görsel içerikleri de çok daha güçlü kılar.

Özellikler
    - HiFi ses kalite standardı
    - Film, müzik ve oyunlarda gerçeğinden farksız ses deneyimi
    featurePic
    Super Charger

Hızlı yaşam tarzı ile birlikte mobil tüketici aygıtlarının da yaygınlaşması ile birlikte akıllı telefon ve tabletler hayatımızda gittikçe birer aksesuar haline geldi. Ancak birçok kişisel bilgisayar bu cihazları şarj etmekte yetersiz kalıyor ve bu sebeple kullanıcı her an bağlantıda kalamayabiliyor. MSI Super Charger, USB portunuzun sağladığı voltajı revize ederek çok daha güçlü hale getiriyor. Tabletiniz veya akıllı telefonunuz USB porta bağlandığında Super Charger şarj devresine bir sinyal göndererek cihazlarınızı çok daha rahat ve akıllı bir şekilde şarj edebilmenizi sağlıyor.

Özellikler
    - Anakart tarafından anında izlemeye alınır
    - Green Power: CPU fazları ve sistem fan hızı, en fazla güç tasarrufu ile çalışır.
    - Akıllı Mode: 4 adet Hızlı OC modu
    featurePic
    USB 3.0

Geleneksel USB2.0 ile gelen 480Mbps veri transferine karşılık yepyeni USB 3.0 arayüzü, 5Gb/s bant genişliği sayesinde 10 kata kadar daha hızlı bir ver transferi sunuyor. Böylesi bir hızla Blu-ray kalitesindeki bir film dosyasını 1 dakikadan daha kısa bir süre içinde kopyalayabilirsiniz. Ön panelde bulunan USB3.0 portları sayesinde MSI, yeni USB3.0 arayüzüne harici USB3.0 destekli cihazlarınızla çok daha kolay erişebilmenize olanak tanıyor.

Özellikler
    - USB2.0'dan 10 kat daha hızlı
    - 5Gb/sn'ye kadar veri transfer hızı
    - Dünyada ilk kez ön Panel USB3.0 portu
    - PC ve harici depolama cihazlarınız arasında transfer hızlarında artış
    featurePic
    SATA 6Gb/s

SATA 6Gb/s, geleneksel SATA 3Gb/s bant genişliğinin iki katı bant genişliği sunar. Anakartınız ve 7200RPM/10000RPM hard diskler ve SSD diskler gibi dahili depolama birimleri arasındaki iletişim hızını iki kat arttırır. Aynı zamanda günümüzde PC performansındaki darboğazı giderecek olan yeni nesil yüksek hızlı dahili depolama cihazları için de uyumlu bir arayüz oluşturur.

Özellikler
    - SATA 3Gb/s standardının 2 katı hız
    - Up to 6Gb/sn'ye kadar bant genişliği
    - Yeni HDD ve SSD'lerde gerçek performans
    featurePic
    Kayıpsız 24-bit/192KHz HD Ses

Tümleşik PC ses özellikleri çok daha iyi hale geliyor! En yeni üst sınıf HD ses kodeklerini ilk kez MSI kullanıyor. Sürücülerini bulmakta bile zorlandığınız diğer düşük kaliteli tümleşik ses çözümlerine aldanmayın. Ön panelde 3.5" standart jaklara sahip 2 kanal bağımsız çıkışa ek olarak 7.1 kanal surround ses desteğine sahip, 109 db SNR değeri ile en temiz ve canlı HD ses kalitesini yalnızca MSI sunuyor.
    featurePic
    Winki 3

Winki 3, Linux tabanlı ücretsiz bir işletim sistemidir ve Linux çekirdeği üzerine kurulmuştur. Ultra hızlı açılış süresi ve birçok dili destekleyen arayüzü ilei tümleşik Winki 3 platformu internette gezinme, web e-posta, hızlı mesajlaşma, resim görüntüleme gibi birçok işlevi barındıran kolay kullanımlı bir internet ortamıdır ve kısa sürede internete bağlanmanın en iyi yoludur.

Özellikler
    - Kullanıcı dostu, tamamen ücretsiz uygulamalar
    - 25 saniye içinde kullanmaya başlayabilirsiniz.
    - Çoklu dil desteği
    featurePic
    APS (Aktif Faz Değişimi)

APS (Aktif Faz Değişimi) teknolojisi, MSI anakartlarda enerji tasarrufuna yardımcı olan akıllı bir tasarımdır.APS teknolojisinin ardında yatan fikir, elektrik gereksinimi olmadığı anda güç kaynağını kapatıp, sistem daha fazla kaynağa ihtiyaç duyduğunda güç kaynağını otomatik olarak ayarlamaktır. APS işlemcinizin yükünü otomatik olarak algılayarak buna göre enerji tasarrufu yapar. Bu ancak gelişmiş bir güç denetim teknolojisi ile mümkündür. Yazılım tabanlı çözümler dışında APS teknolojisi tamamen MSI araştırmalarının bir ürünüdür. Özel olarak geliştirilmiş entegre devresi, güç kaynağının ihtiyaçları doğrultusunda otomatik olarak çalışarak toplam güç tüketimini azaltır.
    featurePic
    M-Flash

Fazladan BIOS yongasına ihtiyaç duyan sıradan anakartlardan farklı olarak, MSI'ın M-Flash teknolojisi iki avantaj sunar. Ekstra bileşenlere ihtiyacı yoktur ve aynı zamanda tüm BIOS verisini USB sürücüye kaydetme özelliğine sahiptir. Kaydedilen veri yükseltme ve yedekleme amacıyla kullanılabilmesinin yanı sıraPC'nizi açabilme yeteneğine sahip taşınabilr bir BIOS yongası işlevine de sahiptir.

Özellikler
    - Herhangi bir USB Flash bellek kullanarak BIOS ayarlarınızı yedekler ve/veya geri yükler
    - Yükseltme sırasında ortaya çıkabilecek hatalarda tamir ihtiyacını ortadan kaldırır.
    - Gereksiz tekrar yazma süreçlerini azaltarak BIOS yongasının ömrünü uzatır.
    featurePic
    USB Safeguard

USB Safeguard, anakart üzerine entegre edilmiş Anti-ESD yongaları sayesinde USB cihazlarınızı ve anakartınız kısadevre ve ESD (elektrostatik deşarj) durumlarında koruma altına alır. Birçok kez meydana gelebilecek benzer tehlikelere karşı ürünün ömrünü uzatır.

Özellikler
    - Tüm MSI anakartları, ESD hasarlarına karşı USB Safeguard yongası ile donatılmışlardır.
    - USB Safeguard kısadevre ve/veya ESD tehlikelerine karşı anakartınızı korumak için sigorta kullanmaz. Bekleme konumundaki güç kaynağına da koruma sağlar.
    featurePic
    AMD CrossFireX

AMD CrossFireX™, en üst seviye çoklu GPU performansı sunan bir oyun platformudur. Oyundaki üstünlüğü elde etmenizi sağlayacak güç olan AMD CrossFireX teknolojisi, iki veya daha fazla ekran kartının bir arada çalışarak grafik performansınızı arttırmanıza olanak tanır. AMD CrossFireX teknolojisi ile sisteminize 4 adede kadar AMD Radeon™ HD ekran kartı ekleyip grafik yetenekleri geliştirebilirsiniz. AMD CrossFireX oyun teknolojisi ile geleneksel grafik çözümleri ile gelen sınırlamalar ortadan kalkar, böylece çok daha yüksek bir görsel deneyim yaşayabilirsiniz.
    featurePic
    Live Update 5

MSI Live Update 5, sisteminizi en yeni BIOS ve sürücülerle güncelleyebileceğiniz faydalı ve güçlü bir uygulamadır. Güncelleme işleminde riski azaltır ve size zaman kazandırır. Live Update 5 yazılımını ürünle birlikte gelen CD ile veya MSI web sitesinden indirerek yükleyebilirsiniz.

Özellikler
    - BIOS/Sürücü/VGA/Yardımcı yazılımların güncellemelerini otomatik olarak algılar.
    - Microsoft Windows 98SE/ME/2000/XP/Vista/7 32Bit sürümlerini destekler.

featurePic
    NVIDIA SLI

SLI teknolojisi, birden fazla Nvidia ekran kartını kullanarak grafik performansınızı arttırmanızı sağlayan bir grafik teknolojisidir. nForce SLI MCP platformunu destekleyen ve 2 adet PCI-Express x16 slota sahip bir anakarta sahip bir bilgisayarda iki adet SLI destekli GeForce ekran kartını birlikte kullanabilirsiniz. NVIDIA'nın 6600 serisinden itibaren çoğu PCI-Express ekran kartı SLI desteğine sahiptir.
    featurePic
    Instant OC

• Anakart bilgilerini anında görüntüleyin
    • Green Power ile CPU Faz, Sistem Fan hızlıarını kontrol ederken maksimum güç tasarrufu sağlayın
    • Smart Mode: 4 farklı akıllı hızaşırtma modu
    featurePic
    3TB+ Infinity

3TB+ Infinity yalnızca geleneksel BIOS sınırlarının aşılmasını değil, aynı zamanda sabit disklerin daha verimli kullanılmasını sağlıyor. Yeni 3TB kapasiteli hard disklere destek vermesinin yanında MSI 3TB+Infinity teknolojisi ile 64bit işletim sisteminizde 3TB HDD diskleri açılış diski olarak kullanabilirsiniz. Rakipleri ile karşılaştırıldığında MSI 3TB+Infinity, gelecekte uygulama ve geliştirme avantajına sahip sektör lideri bir teknolojidir.

Özellikler

- Piyasadaki tüm yeni 3TB kapasiteli sabit diskleri destekler
    - 3TB sabit diskleri 64bit işletim sisteminde açılış diski olarak kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azk -- 14 Eylül 2012; 12:09:40 >

• Bu konu öğlen de açılmıştı yanılmıyorsam.

Zaten stokta görünmüyor.
  • Urunler haftasonu magazalarda olacamıs
  • Ben bu anakart ile ilgili sitesine baktığımda...Pci express 3.0 gen diye bir teknoloji olduğunu görüyorum...Ama vatan bilgisayarı aradığımda pci express 3.0 yok diyorlar...Alan ve ya bu anakartı tanıyan birileri varsa; pci express3.0 var mı? yok mu?Bundan almak istiyorum ama çok kararsız kaldım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadmaster

Ben bu anakart ile ilgili sitesine baktığımda...Pci express 3.0 gen diye bir teknoloji olduğunu görüyorum...Ama vatan bilgisayarı aradığımda pci express 3.0 yok diyorlar...Alan ve ya bu anakartı tanıyan birileri varsa; pci express3.0 var mı? yok mu?Bundan almak istiyorum ama çok kararsız kaldım....

Intel x79 lara yazılımla gen 3.0 desteği verdi. Msinin sitesinde indirme sayfasında driver olarak bulunuyordur büyük ihtimal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Tony Montana_

quote:

Ben bu anakart ile ilgili sitesine baktığımda...Pci express 3.0 gen diye bir teknoloji olduğunu görüyorum...Ama vatan bilgisayarı aradığımda pci express 3.0 yok diyorlar...Alan ve ya bu anakartı tanıyan birileri varsa; pci express3.0 var mı? yok mu?Bundan almak istiyorum ama çok kararsız kaldım....

Intel x79 lara yazılımla gen 3.0 desteği verdi. Msinin sitesinde indirme sayfasında driver olarak bulunuyordur büyük ihtimal

Çok teşşekür ettim.Yani sonuç olarak yazılımla da olsa bu kartda 3.0 var...Ben fiyatına göre performansı çok iyi...Teşekkürler tekrardan...

• Gen 3.0 ile Gen 2.0 arasında kullanıcıların anlayabileceği bir fark yokmuş yani 3.0 ya da 2.0 olması çok da önemli değil aslında.

Kaynak:
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/367049-15-600ti-gen2-difference-worth-noting

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İntel 1155 soket işlemcilerde olduğu gibi 2011 soket işlemcilerdede pci-e kontrolcüsü işlemcinin içinde tıpkı ram kontrolcüsü ve ekran kartı gibi .Bu nedenle pci-e 2.0 veya 3.0 takılan işlemciye bağlı (eğer anakart üreticisi bir salaklık yapıp 2.0 tasarlamamışsa ) ancak nvidia 670/680 için yalnızca pci-e 2.0 desdekliyor bildiğim kadarı ile http://rog.asus.com/forum/showthread.php?17588-Nvidia-s-answer-to-x79-and-PCI-e-3.0

quote:

Ben bu anakart ile ilgili sitesine baktığımda...Pci express 3.0 gen diye bir teknoloji olduğunu görüyorum...Ama vatan bilgisayarı aradığımda pci express 3.0 yok diyorlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Remlak

Gen 3.0 ile Gen 2.0 arasında kullanıcıların anlayabileceği bir fark yokmuş yani 3.0 ya da 2.0 olması çok da önemli değil aslında.

Kaynak:
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/367049-15-600ti-gen2-difference-worth-noting

/>

Çizelgeye göre gerçektende fazla bir fark gözükmüyor ama üreticiye baktığımızda; 32gb/s olması hemen hemen 2 katı daha fazla bant genişliği demek oluyor...Yani 2 kat fark yaratması lazım ama çizelgede gerçekten yok denecek kadar az..

• quote:

Orijinalden alıntı: azmo

İntel 1155 soket işlemcilerde olduğu gibi 2011 soket işlemcilerdede pci-e kontrolcüsü işlemcinin içinde tıpkı ram kontrolcüsü ve ekran kartı gibi .Bu nedenle pci-e 2.0 veya 3.0 takılan işlemciye bağlı (eğer anakart üreticisi bir salaklık yapıp 2.0 tasarlamamışsa ) ancak nvidia 670/680 için yalnızca pci-e 2.0 desdekliyor bildiğim kadarı ile http://rog.asus.com/forum/showthread.php?17588-Nvidia-s-answer-to-x79-and-PCI-e-3.0

quote:

Ben bu anakart ile ilgili sitesine baktığımda...Pci express 3.0 gen diye bir teknoloji olduğunu görüyorum...Ama vatan bilgisayarı aradığımda pci express 3.0 yok diyorlar...

Sanıyorum bunu aynı satış taktiği olarak uyguluyorlar ama net bir şekilde ancak ve ancak ürünü satın aldıktan sonra net bir kanıta ulaşacağım...O zaman sizlerle muhakkkak paylaşırım...Teşekkürler tekrardan...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.