Şimdi Ara

17 Yaşından Sonra Boy Uzar Mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
13.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Doğru kullanan neredeyse yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetes999

Rakam değil sayı
    Doğru kullanan neredeyse yok

17 Yaşından Sonra Boy Uzar Mı?
  • 17 iken boyum 178 idi.Şuan 20 bitecek boym 181cm sadece 3 cm uzadım ama bi anda oldu galiba 19 yaşındayken 5-6 ayda 3 cm uzamıştım.Bu aralar uzamanın durduğuna takılma yani.

Yalnız 20-22 yaşına kadar uzayanlarda hep 175 üstü oluyor zaten.170 boy kısa evet.Ama burası türkiye.

Birde basket süt felan hikaye.Bu işler genetik.Benim annem babam 165.Ama dayım 192 boyundaydı rahmetli.Biraz ondan birşey aldım galiba ;)

• Dolar böyle arttığı sürece hiçbişey yapamazsın.

• Zıplama,germe değilde....

Özellikle soruyorum: Sakalların lisede çıkmaya başladıysa 21'e kadar uzuyorsun. Sakalları ve bıyığı çıkan, ortaokuldan bir arkadaşım vardı, yaşımız 18 olmuştu görüştüğümüzde,bir baktı bana oha senin boyun mu uzamış dedi. Evet uzamıştım çünkü ergenliğe geç girdim. Peki bu ergenliğe geç girdim sonucuna nereden vardım?
    Arkadaşımla kendimi kıyaslayarak..Onu referans aldım yani. (bu arada bu arkadaşımın babası en az 1.90 boyunda polis ve annesi de 1.70 lerde hemşirydi. Ama bu arkadaşım 1.65lerde kaldı.
    Peki neden?? Çünkü ergenliğe erken girdi ve dolayısıyla da erken bitti boy uzaması. (Ortaokulda (6. 7. sınıfta) sınıfın en kısasıydım yemin ederim ve sakalı bırak tüy bile çıkmıyordu suratımda, ama bu arkadaşım sakal ve bıyık traşı oluyordu bu vakitlerde.
  • Uzar ama çok aşırı değil.

• Röntgenci. kullanıcısına yanıt
    ayda iki cm diyordu adam kesin falan diyorduda bizim yasimizda iki cm uzasak 21e kadar yolu var 2cm 2cmdir denemekte fayda var. aktarlarda vardir buyuk ihtimal

• Çok uzamaz belki ama uzar yine de

• quote:

Orijinalden alıntı: kamann

simdi tvde gordum. Boy uzatmak icin
    Nohut mercimek karanfil cavdar salep keci boyunuzu bugday cimi vanilya hepsini karistir toz seklinde sute karistirip iciyomussun yada yiyon sana kalmis bende denicem

Hocam inamıycaksın ama onları içtim 3 cm uzadım
  • Uzar, 18de uzar 20de uzar 22de uzar arkadaşlarımın uzayıp beni geçtiklerinden biliyorum, belki bende uzamışımdır biraz.. Ama 22 den sonra 24-28 kapsamı ve sonrasında uzayacağını sanmıyorum. Yani uzayacağı varsa uzar, ama kafaya takarsan ertelemiş olursun. Onların yaptığı(okula gidip gelmek dışında) hiç bir şey yoktu. Öyle atlama germe body vs. yapmadan uzadı çoğu. Yani kafana takma. Takarsan belli hareketleri yapar her gün o boy ölçtüğün yerin önüne geçer ve elini "acaba uzamışmıyım" diyerek kafanın üzerinde düz hatta tutarsın. Sonuç vahim
  • Bizim orda boyu uzun olanın, aklı kısa olur derler belki teselli eder.

• Bak bu konuya gelen cevapların büyük bir bölümü gelişme çağında hem seni hem kendilerini teselli etmek için uzarsın diyenler. Ciddi doğru yorum yapıyorum şimdi;

Normalde erkekler gelişme dönemini erken bitirebiliyor evet. 22 yaşına kadar uzayan da VAR. Ama 9 aydır uzamıyorsan muhtemelen büyümen durmuş. Bunun bir matematiği var öyle 2 yıl uzama hiç sonra hoop 20 santim uza maalesef olmuyor. Benim boyum 5 6 yıldır 180-182 arası mesela.

He nasıl olabilir, ergenliğe çok geç giriyorsundur suratında tüy yoktur. O ergenliğe giriş dönemindeki bir anda hoop 10 15 santim uzama fazına daha girmemişsindir. Ki 17 yaşında çok zor. O zaman uzarsın.

Evet boy önemli, fakat ne yapalım olmadıysa? Şu an boşa ümitlenip belki uzarımlarla yıllarını geçirmeye değil kendini geliştirmeye para kazanmaya okuluna odaklan. Ortamlardaki komik fırlama tip ol alfa erkeği olmak zorunda değilsin illa.

• 9 aydan beri uzamadiysan uzamazsin artik epifizin kapanmistir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.