Şimdi Ara

17 Yaşındaki Biriyle Beraber Olmak Pedofili Mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
0
Favori
16.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pediatrician

quote:

Orijinalden alıntı: Morty Smith

Boş işler.

Bana pek boş işmiş gibi gelmiyor. Millet bu konular açılınca bir geriliyor ve konuşmak istemiyor ama çevrelerinde okula gönderilmeden evlendirilen kadınlar ya da ensest ilişkiye ZORLANANLARA gelince de sessiz kalmaya devam ediyorlar. Araştırma sonuçları çarpıcı. Şimdi bunları konuşmayacaksak ne zaman konuşacağız? Bunlar fantezi ya da bilim kurgu değil. Köyünüzde ya da emmigillerde olan şeyler. Hiçbir şey olmuyormuş gibi davranmaktan sıkıldım ben. Madem ahlak her şeyden önemli. Gelin tartışalım.

Bence de güzel konu. Genelde insanlar bu tür uç konulardan çekiniyor.

Benimde her zaman merak ettiğim şey şu, genelde yaşı küçük biriyle evlenince kişiler olumsuz eleştiriliyor, buradaki yaş farkı kaç olacak? bunun sınırı nedir? Örneğin 40 yaşında bir erkek 25 yaşında bir kadın ile evlenirse sorun olur mu bu yaş farkı? 40-30, 40 - 28 yani buradaki psikolojik sınır nedir? hep merak etmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: seglopsi

23-24 ise bana göre pedofilidir. 23-24 yaşındaki insan kendi başının çaresine bakabilecek kapasitedeyken 17 yaşındaki ise çocuktur. kolay kandırılabilir ve kararları vermekte zorlanır. 17 yaşında birisinin 18-19 yaşında biriyle beraber olması ise normaldir, kaldı ki ikiside çocuktur. kişiler olgunluklarına 20'li yaşlarından sonra başlarlar, çevre ve kendi deneyimlerine göre. kendi akranları dışında (akran: -/+ 1 veya 2 yaş) hangi yaş grubundan olurlarsa olsunlar 20 yaş ve altındakiler bu şekilde değerlendirilmedir.

35 yaşında birisinin 24-25 yaşında birisi ile ilişki yaşaması ise normaldir, kaldı ki bireylerin her ikisi de kendi kararlarını verebilecek olgunluğa erişmişlerdir.

çocuk kime denir diye düşünürsen, pedofili hakkında doğru karar verebilirsin diye düşünüyorum. 23 -24 olgun birey yaşıdır.

70 yaşındaki insanın 20'li yaşlarındaki insanla evlenmesini zerre tasvip etmiyorum, o da sapkınlığın başka bir çeşididir. 25 yaşın üzerinde ve kendi rızasıyla beraber olmak istediyse o da genç bireyin karakterini ortaya çıkarmaktadır.

Son paragrafa katılıyorum.

Fakat şu kendi kararlarını alan bireyler konusu biraz saçma geliyor bana. Buradaki sınırı kim neye göre koydu? Gelişim psikolojisine göre mi yazdınız? yoksa kendi fikriniz mi? Mesela 35-24 oluyor 35-21 veya 35-19 olur mu? veya 35-18

• ZeroSystem kullanıcısına yanıt
    Söyleyecek bir şeyi kalmayıp köşeye sıkışan herkes hakarete başvurur, hakaret edince haklı olduklarını düşünürler

Spiker de sömestr da pide de çok yerinde örnekler. Hepsi yaş ile aynı doğrultuda bunu fark edemiyorsan acilen balık yemeye başla tüm örneklerde bir şeyi bitirip sonrakine geçince en sonuncuyu söyleme mantığı var.

Hakaret ettin haklı mı oldun? Zavallısın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaşları farazi verdim. 52-9 bir göndermeydi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçamayan Pegasus kullanıcısına yanıt
    Senin hesapla ehliyet yaşı 19 oluyor hocaaam

• Devleten, fiziken, ruhen pedofili.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibeyindonanimhaberi

Öyle zaten. Ehliyet almak için 18 yaşında olmak değil 18 yaşını doldurmak gerekir diyorlar zaten. 18i doldurmak demek 19. Yaşının içinde olmak demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uçamayan Pegasus

quote:

Orijinalden alıntı: alibeyindonanimhaberi

Öyle zaten. Ehliyet almak için 18 yaşında olmak değil 18 yaşını doldurmak gerekir diyorlar zaten. 18i doldurmak demek 19. Yaşının içinde olmak demek.

Tamam o zaman

• Sitede etik ve meta-etik tartışmaları görmek beni sevindiriyor.

Konuya dönersek literatürde pedofili için 'ergenlik öncesindekilere veya ergenliğe yeni girmişlere' karşı cinsel ilgi tanımı yapılıyor.

Erkeklerde 10-15, dişilerde 9-13 yaşları arasında başlayan bu durum sonucunda filmdeki 17 yaş olayı sorunsuz görünüyor.

Ancak bu denklemin içine 'yaş farkı' girdiğinde neden bu anlayışımızı esnetiyoruz, bu üzerinde durulması gereken bir konu çünkü 'yaş farkı' dolayısıyla yapılan eleştiri ne din kaynaklı ne gelenek. O halde şu durumda bize dikte ettirilen yargıları daha iyi incelemeli ve sonuca ulaşmada daha dikkatli olmalıyız.

Kişisel görüşüm, cinsel işleve sahip bireylerin yaşadığı cinsel ilişkilerin 'yaş farkına' bağlı olmadan 'sorunsuz' olduğudur. Romantik ilişkiler için de aynı konu tartışılabilir ama sanırım şuan ki hava daha çok cinsel ilişki ile ilgili.

• quote:

Söyleyecek bir şeyi kalmayıp köşeye sıkışan herkes hakarete başvurur, hakaret edince haklı olduklarını düşünürler

Spiker de sömestr da pide de çok yerinde örnekler. Hepsi yaş ile aynı doğrultuda bunu fark edemiyorsan acilen balık yemeye başla tüm örneklerde bir şeyi bitirip sonrakine geçince en sonuncuyu söyleme mantığı var.

Kardeşim örneklerin alakasız.
    Elimde 4 tl 60 kuruş varsa buna da 5tl mi diyeceksin o zaman ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ZeroSystem

quote:

Kardeşim örneklerin alakasız.
    Elimde 4 tl 60 kuruş varsa buna da 5tl mi diyeceksin o zaman ?

Kskspfmaogmspgksogoa hocam onlarla bu bir mi sence? 17. Yaşını bitirmekle 2. Lahmacunu, 11. Sınıfı bitirmek, 25. Dakikayı bitirmek arasında ne kadar fark var? Senin verdiğin örneğin nereden nasıl ilişkisi var? Ben kendi örneklerimi açıklayayım hepsinde ortak düşünce kalıp kalıp olan şeylerin birinin bitip diğerinin başlamış olması ve her defasında içinde olduğumuz ya da yemekte olduğumuzu belirtiriz. Yaşta da içinde olduğumuz ve bitirdiğimiz mantığı var. Sen kendi örneğinin mantığını açıklar mısın varsa?

Abi verdiğin örneğe bak çıldırıcam ya ne olur böyle alakasız şeylerle devam ettirme tartışmayı

• dinen değil

kanunlara göre eğer 1 taraf 18 den büyük diğeri küçükse suç...

örnek köy gibi bir yerde 19 luk bir oğlanla 17 lik bir kız evleniyor ..kanunun buna bakışıyla

30 luk bir adamın 15 lik bir kızı kandırarak beraber olması anynı şey değil.. 2. si pedofiliye girer..

çocuğun yaşının küçüklüğüne göre ceza artar..

her halükarda 18 den küçük biriyle olmak suçtur..

ama 2 tane 16 lık liseli düzüşmüşse genelde rıza varsa hapis olmaz..

islam dininde 17 lik kız yetişkindir..cezası yok..kocası 50 olsada yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FxDentist -- 15 Eylül 2017; 22:54:52 >
  • Adam adama aşık olmuş bir birbirlerine kayıyorlar siz pedofiliyi tartışıyorsunuz

• Dincilere sor 6 yaşında çocukla evlenen onlar

• hem zihinsel gelişim, hemde bizim içinde bulunduğumuz Türk toplumunun etik ahlaki değerlerini kendimce etüt ederek yazdım. 24/25 yaş bizim toplumumuz için gelişim tamamlama yaşıdır. kişi eğer üniversite okuduysa bitirmiştir, iş hayatına atılmış veya iş arıyordur. kendi kararlarını verecek kapasiteye ve olgunluğa ulaşmıştır. 30/35 yaşındaki birisiyle evlenecekse de kararları çerçevesinde evlenebilir (aklına ve gönlüne hitap etmesi durumunda). 30/35 yaşındaki birisinin 23 veya daha düşük biriyle evlenmesi pek etik değildir. ileride zaten sorunlar kendini gösterecektir. gerek düşünsel, gerekte fiziksel sorunlar...

şöyle de birşey var ki anne olmayı düşünen bayanların 30 yaşına kadar 1 çocuk yapmış olması, 35 yaşında da doğum işini artık rafa kaldırması gerekmektedir, sağlık için. hiç doğum yapmamış kadınların 30'lu yaşlarından sonra doğum yapmaları sağlık açısından riskler arz etmektedir. (özellikle de şuanda sezeryan doğum "yasak" iken...!)

30/35 yaşındaki bir erkek birey ise eğer o zamana kadar evlenmemişse zaten aile kurmaya zihnen hazır duruma gelmiştir. flörtleri ve yaşadıklarıyla artık evlilikten beklentisini yerine getirebilecek seviyededir.

35-21, 35-19 ve 35-18 i sormuşsunuz. anlatmaya çalıştığım sebeplerden ötürü bana göre olmaz. biraz daha ayrıntı vermeye çalışayım; eğer erkek birey küçükse kesinlikle olmaz da, kadın birey küçükse de ilk önce zihinsel, 5/10 yıl içerisinde de fiziksel problemler kendini gösterecektir. erkeğin etkin yaşı 40/45'te noktalanır, kadınların da 30/35 arasıdır. 25 yaşından sonraki aradaki 10 yaş pek fark etmeyecektir ama 35 yaşındaki insanın 19 ve 20 yaşındaki bir insanla birlikteliği 10 yıl sonra 45'e 30'a denk gelecek ve problemler doğuracaktır.

yeterince açık oldu sanıyorum. halen açık değilse "bastonla geyik vurmuş fıkrası"nı okumanızı tavsiye ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seglopsi -- 16 Eylül 2017; 3:2:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hmm88

Benim konustugum kiz da 99 aralik li 17 yasinda ben 96 ocakliyim şimdi ben pedifili miyim hayır pedofili 13 14 yasin altindakilere olur.

Sıçtın olum sen bu cesaret nereden geliyo yiğidim

Müge anlıya şikayet ettim

• Uçamayan Pegasus kullanıcısına yanıt
    matematiğine kurban eylül ayında 99 kasım lıya 18 demıssın o zaman 96 ocaklı 22 mı oluyor haha doldurduğun yas geçerlidir 99 kasımlılar daha yenı yenı 18 oldu bırcogu 96 ocaklıda 1 buçuk 2 ay sonra 22 olur arkadasın dediği olaydada kız la arasında 4 yas var aynı yıl ocakta doğan kasım aralıkta doğandan 1 yas buyuktur ıyı guldurdun aksam aksam
  • Ok

• 17-20 falan olsa bile problem değik bence ama 17-25 ten sonrası pedofilidir

• Bir çok ülke de 16 yaşında evlilik ya serbest ya aile onayı ile serbest durumda. Nasıl pedofili olabilir ki.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.