Şimdi Ara

17.3'' Sony Vaio SV-E1711Z1 Notebook İncelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
0
Favori
9.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony eurasia garantili ve kapalı kutu ise çok çok iyi fiyat.
  • evet bende gördüm limangoda 2yıl Sony EURASIA garantisindedir yazıyor güvenebiliriz yani emin misniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muharrem038

evet bende gördüm limangoda 2yıl Sony EURASIA garantisindedir yazıyor güvenebiliriz yani emin misniz

Bu soruyu ben de merak ediyorum.Arkadaşlar Limangodan mı alsak, Vatandan mı.Vatanda da yakın fiyat var

Vatanda 2310 tl..

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/sony-sve1711z1e-sve1711z1e-core-i7-3612qm-210ghz-8gb-ddr3-1tb-173-dvdrwbr-2gb-7650m-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=62154

Bir de SONY SVE1511Y1E MODELİ VAR O DA 2045TL

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/sony-sve1511y1es-sve1511y1e-corei7-3612qm-21ghz-6gb-750gb-155-dvdrw-1gb-hd7650-win7pre/productdetails.aspx?I_ID=61861

ARADA 150 TL OLDUGU İÇİN BEN LİMANGODAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM...

Ancak sizce güvenli olur mu acaba teşhir ürünü olma durumu olabilir mi.daha önce elektronik eşya alan oldu mu bu tür sitelerden

• limangoda sorun olmaz güvenle alabilirsin. 150 TL fark çok
  • Bugün siparişi vermiş bulunuyorum bu ürüne..Umarım pişman olmam :( Bu arada bende 15,4 laptop çantası var ama biraz büyük geliyodu bu pcye acaba ona olur mu ki :)
  • Ekran parlak olsa hemen alıcam.
    Bunda da MSI ve MONSTER gibi parlak ekranlı modeli var mıdır acaba?
  • quote:

Ekran parlak olsa hemen alıcam.

Ekranı yarı-mat. Bu arada neden parlak ekran? Parlak ekran göz bozuyor, dışarıda kullanılamıyor, bulunduğunuz ortamda pencere varsa yüksek ihtimal çok da yansıma yapar; artık mat ekranların da kontrast değerleri, keskinlik değerleri oldukça güzel. Yani parlak ekranların mat ekranlara üstün olduğu hiçbir nokta kalmadı.
  • NP900X4D bu modelin ekranı felan büyük buna bak istersen birde
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmc17

quote:

Ekran parlak olsa hemen alıcam.

Ekranı yarı-mat. Bu arada neden parlak ekran? Parlak ekran göz bozuyor, dışarıda kullanılamıyor, bulunduğunuz ortamda pencere varsa yüksek ihtimal çok da yansıma yapar; artık mat ekranların da kontrast değerleri, keskinlik değerleri oldukça güzel. Yani parlak ekranların mat ekranlara üstün olduğu hiçbir nokta kalmadı.

Cihazı Media Makt'da gördüm zaten, yarı mı tam mı bilemem ama bildiğimiz mat ekran. Yanında bi sürü SONY vardı hepsi parlak ekran ve bana bariz kötü geldi onların içinde. İyi ki netten sipariş vermemişim dedim...Parlak olsa hemen alacaktım. Özellikleri tam da istediğim gibiydi ama ekran yüzünden artık başka marka bakıyorum...
    Yıllardır parlak ekran kullanıyorum masaüstünde bile. Sırf bu yüzden nerdeyse bi plazma parasına Samsung parlak ekran Led Monitör aldım. Mat ekranlara bakamıyorum bile, iğrenç geliyor bana..
    Her yerde de kullanıyorum, şimdiye kadar hiç rahatsızlık vermedi. Göz bozduğunu da ilk defa duyuyorum...

• quote:

Cihazı Media Makt'da gördüm zaten, yarı mı tam mı bilemem ama bildiğimiz mat ekran. Yanında bi sürü SONY vardı hepsi parlak ekran ve bana bariz kötü geldi onların içinde. İyi ki netten sipariş vermemişim dedim...Parlak olsa hemen alacaktım. Özellikleri tam da istediğim gibiydi ama ekran yüzünden artık başka marka bakıyorum...
    Yıllardır parlak ekran kullanıyorum masaüstünde bile. Sırf bu yüzden nerdeyse bi plazma parasına Samsung parlak ekran Led Monitör aldım. Mat ekranlara bakamıyorum bile, iğrenç geliyor bana..
    Her yerde de kullanıyorum, şimdiye kadar hiç rahatsızlık vermedi. Göz bozduğunu da ilk defa duyuyorum...

Belki sadece o sony bilgisayara özgü bir sorun vardır. Bilgisayar ekranları hassas oluyor. Media Markt'da baya sıkışık bir yer, üst üste yerleştirilmiş herşey, o bilgisayarın yere düşmüş olması olası.

Eskiden ben de hep parlak ekran kullanırdım (zaten mat ekran satılmıyordu). İlkin mat ekranı ben de beğenmedim. Sonra araştırdım, hangisi daha iyi diye. Genelde küçük yaştaki kullanıcılar veya çocuklar parlak ekran derken, büyükler ve profesyoneller mat dedi. Bunun nedeni de o zamandaki oyun bilgisayarlarının hep parlak ekran olması. Mat ekranın özelliği yansıma yapmaması ve dolayısıyla güneşli bir günde ekrana bakarken arkanızda pencere dahi olsa ekranı net olarak görürsünüz, parlak ekranda yansıma olur net görünmez.

Yansıma olması gözü çok daha fazla yorar, göz insan farkında olmadan yansımalar ile gerçek görüntüyü ayırt etmeye çalışır ve yorulur. Normalde 4-5 saat kullanım sonrası parlak ekranlar gözleri kanlandırır. Mat ekranda isterseniz 16-20 saat bakın hiçbir şey olmaz. Hele bir de astigmat varsa göz için işler parlak ekranda çok daha kötü.

Sony'nin ekranı dediğim gibi yarı-mat ekran, tam mat ekranın bu saydığım özelliklerini taşımıyor. Örneğin ekranı güzel olan laptoplardan önerebileceğim Asus g75(17.3 " ekranlı model), ile Asus n56vz şu an ülkedeki en iyi ekranlara sahip laptoplar. Yurtdışında ise chronos 17.3 " modeli ile asus n76vz de iyi, ama hala gelmediler. Samsungun diğer bütün laptoplarının ekranları (mat olanları) panelleri oldukça dandik, kontrastları oldukça küçük. Kötü ekran olmalarının sebebi mat olması değil kontrast oranlarının düşük olması.

Belki mat ekranları incelediğiniz zaman parlaklıklarının (arka aydınlatmalarının) fazla olması ekranda açık renk çoksa göz almış olabilir. Mat ekranlar genelde düşük parlaklık ayarlarında kullanılır. Parlak ekranlarda ise etraftan gelen yansımayı da engellemek için parlaklık seviyesini arttırmak gerekli, bu da gözlere ekstra yük demek.

Parlaktan mata geçmek ilkin biraz zor olabilir, fakat alıştıkça bilgisayara bakmaktan kaynaklanan baş ağrıları, göz kızarıklıkları gibi sorunlar oldukça azalacak.

• Güzel bilgilendirme teşekkürler.Ekledim listeye
  • monster msi gibi leptoları kesinlikle önermiyorum hepsi sorunlu ve kalitesiz ürünlerdir asusla sony karşılaştırmanız bile sony'e hakarettir aralarında malzeme farkı vardır bu leptopu hem oyun hem grafik için kullanabilirsiniz yeni oyunları ultrada oynucaksanız bu biraz sorun olabilir ultrada 30un aşası kurtalmıyor ne yazıkki fps oyunlarda bu leptopu oyun içinde kullanabilirsiniz ama kesinlikle abartmaya gerek yok test ettim cogu oyunda ve bir problem yaşamıyorum sony'de kalite farkı vardır cogu parçasını kendi üretiyor diğer leptoplara göre 2 katı kalite vardır ama asus samsung gibi leptoplar çok dandik demiyorm yaklaşık 3 aydır leptop araştıyorum lenovo asus dell samsung dan birsürü çeşit buldum onların fazla fiyat vermeye gerek yok oyun içinmiş zaten bu ürüne bakan kişilerin fiyat aralıgı belli 2000 ile 3000 tl arasıdır bende eb modeli var gayet hoş makine gerektiginden iyi tek sorunu ekran kartı modelinin düşük olmasıdır bu fiyatlarda alabileceginiz en iyi sony'nin bu modelidir ekran kartı çizimler için gerektiginin fazlası veriyor evde çoğu elektronik eşyalarım sony'e aittir senelerce kullanıyorum ve bugune kadar hiç bir sorun yaşamadım bilgisiyarla çok uğraşan birisi olarak elimden cogu model geçti arkadaşlar tekrar diyorum sony ile diğer markaları karıştırmayınız adamlar harbidende kalite yapıyor eski modeli bile şuanki cogu bilgisiyara kafa tutabiliyor önerecegim ya Sony Ya Toshiba derim kalite uzun ömür kullanmak istiyorsanız ama diğer leptoplara kıyaslamayın lütfen Bu leptop gerektiginin fazlasını veriyor zaten tek sorun ekran kartıdır fazla düşünmeyin gitgidiyor meselesini hala çözemedim ama limangoda geçen 2.169 vardı kesinlikle sorun olmaz sahşi ordan kendime aldım fiyatı ucuz diye kafasınızda sorun yaşmayın iyi okursanız garantisini görürsünüz çoğu siteden firmadann alın ama vatana ilk baş bakmayın en son vatana bakın orası gerçekten kazıktır iyi eğlenceler arkadaşlar

• monster msi gibi leptoları kesinlikle önermiyorum hepsi sorunlu ve kalitesiz ürünlerdir asusla sony karşılaştırmanız bile sony'e hakarettir aralarında malzeme farkı vardır bu leptopu hem oyun hem grafik için kullanabilirsiniz yeni oyunları ultrada oynucaksanız bu biraz sorun olabilir ultrada 30un aşası kurtalmıyor ne yazıkki fps oyunlarda bu leptopu oyun içinde kullanabilirsiniz ama kesinlikle abartmaya gerek yok test ettim cogu oyunda ve bir problem yaşamıyorum sony'de kalite farkı vardır cogu parçasını kendi üretiyor diğer leptoplara göre 2 katı kalite vardır ama asus samsung gibi leptoplar çok dandik demiyorm yaklaşık 3 aydır leptop araştıyorum lenovo asus dell samsung dan birsürü çeşit buldum onların fazla fiyat vermeye gerek yok oyun içinmiş zaten bu ürüne bakan kişilerin fiyat aralıgı belli 2000 ile 3000 tl arasıdır bende eb modeli var gayet hoş makine gerektiginden iyi tek sorunu ekran kartı modelinin düşük olmasıdır bu fiyatlarda alabileceginiz en iyi sony'nin bu modelidir ekran kartı çizimler için gerektiginin fazlası veriyor evde çoğu elektronik eşyalarım sony'e aittir senelerce kullanıyorum ve bugune kadar hiç bir sorun yaşamadım bilgisiyarla çok uğraşan birisi olarak elimden cogu model geçti arkadaşlar tekrar diyorum sony ile diğer markaları karıştırmayınız adamlar harbidende kalite yapıyor eski modeli bile şuanki cogu bilgisiyara kafa tutabiliyor önerecegim ya Sony Ya Toshiba derim kalite uzun ömür kullanmak istiyorsanız ama diğer leptoplara kıyaslamayın lütfen Bu leptop gerektiginin fazlasını veriyor zaten tek sorun ekran kartıdır fazla düşünmeyin gitgidiyor meselesini hala çözemedim ama limangoda geçen 2.169 vardı kesinlikle sorun olmaz sahşi ordan kendime aldım fiyatı ucuz diye kafasınızda sorun yaşmayın iyi okursanız garantisini görürsünüz çoğu siteden firmadann alın ama vatana ilk baş bakmayın en son vatana bakın orası gerçekten kazıktır iyi eğlenceler arkadaşlar

• Bu bilgisayarda piyasada çıkan son oyunları rahatça oynarsınız açık ve net.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende geçen hafta 2 bin küsür tl ye aldım. yalnız ilk defa laptop kullandığım için mi bilmem bi hayli ilginç gelen yanları var aydınlatırsanız sevinirim.

gta4 portal2 gibi oyunlarda PC kasıyor. bu sistemin bu oyunlarda full ayarlarda kasması normal mi ? ekran çözünürlüğünü düşürüyorum yine aynı.
    windows 7 uyumsuzluğu mu var anlamadım bi türlü.oyunlarda istediğim performansta değil.

bir diğer sorum ekran çözünürlüğü. full hd de masaüstünü ayarladım. 125 yaptım. ama browserlarda küçücük ekran.browserdan büyütüyorum kalite azalıyor sanki.
    bir de new ipad sahibiyim.belki ondandır.full hd kötü geldi bana. kalite olarak... örneğin eski philips lcd bile 75 hz destekliyodu ekran yenileme bunda yok.
    insanın gözünü yoruyor.

bir diğer merak ettiğim. vaio nun kendi yazılımları da yüklü bunda. ekran kartı ayarları, web camerası, ve monitörün üstüne gelince çıkan simgeler....
    hala çözebilmiş değilim... ve harddisk ten hırıltı şeklinde ses geliyor normal mi laptopta bu?
    dokunmatik bölümde ufak bir plastik kalkması var bir de küçük olunca üstünde pek durmadım..

kısacası yeni aldım daha. Windows 7 ve laptop ilk defa kullanıyorum.
    bana vereceğiniz tavsiyeler öneriler nelerdir? windows 8 deki start özelliği bunda yok galiba.

temel ipuçları vs... ben elimdeki ürünün her özelliğini bilmek ve kullanmak istiyorum hakkını versin yani neler yapabilirim nasıl yapabilirim.
    kısaca yada ayrıntılı açıklayan olursa sevinirim teşekkürler şimdiden cevaplar için

not: ses kartı ne içindeki müzisyenim en önemlisi grafik ve ses olayını öğrenmek.ayarların yerini de bulabilmiş değilim.

yada ürünün incelendiği değerlendirildiği bir site linki de atabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napolit@n -- 28 Ekim 2012; 1:37:16 >

• ayrıca şunu sormayı unuttum. vaio control center da klavye ışığı ayarlarında. ya açık ya kapalı ya da klavyede bir tuşa basınca aç seçenekleri var.
    bu laptop un ışık sensörü yok muydu ya? ışığa göre kendini ayarlayan ? ayarlarda bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: theoki

Bu bilgisayarda piyasada çıkan son oyunları rahatça oynarsınız açık ve net.

Hic oyle degil hocam. Ekran karti dandik. Kasiyor high da cogu oyun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radicaldeyyus

quote:

Orijinalden alıntı: theoki

Bu bilgisayarda piyasada çıkan son oyunları rahatça oynarsınız açık ve net.

Hic oyle degil hocam. Ekran karti dandik. Kasiyor high da cogu oyun.

High ve ultra high seçerseniz normal pc ler bile kasabilir. Medium ayarında hic bir oyun kasamaz bu makinayı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu sony ekran kartından kasmasa artık sıktı iyice
  • quote:

Orijinalden alıntı: radicaldeyyus

Gri renkli olan canta mi ? Bende vaio kullanicisiyim. Ekran karti yetersiz geldi bana. İscilik ve kalite yine sony farki.

Evet gri renkli çanta gelmişti.

Oyun için ben gerekli bilgiyi vermiştim, uygulama (application) performansı yüksek, oyun performansı orta veya biraz daha düşük. Benim için application performansı önemli olduğu için sorun yok. Açıkçası hiç oyun oynamam, en son üniversitedeyken championship manager ve hereos3 oynuyordum, gerisini siz düşünün.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.