Şimdi Ara

16x2 LCD EKranda İsim Yazdırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Herhangi bir şeyi 16x2 LCD ekranda yazdırmak istiyorum ancak yazdırmak istediğim ismin sadece ilk harfi ekranda yazıyor.Örneğin "Deneme" yazdırmak istersem ekranda sadece "D" harfi çıkıyor.Bahsettiğim denemeyi Proteus ortamında yapmaya çalışıyorum, derleyici olarak Mplab İde 8.84 kullanıyorum ve C dilinde yazmaya çalışıyorum.Kodları aşağıya koyuyorum , nerede hata yapıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

void main(void) 
    {
    char dat[20]={'D','e','n','e','m','e'};
    OpenXLCD( FOUR_BIT & LINES_5X7);
    while(BusyXLCD());
    putsXLCD(dat);
    }

• 320volt.com/wp-content/uploads/2010/09/ccs-pic-c-derleyici-programi-c-dili-ve-ccs-temel-esaslari.pdf
    Sonlarında Lcdye İsim yazdırma ve Kayan Yazı,Değişken değer gösterimi mevcut.

#include <16F84.h>
    #fuses XT,NOWDT,NOPROTECT
    #use delay(clock=4000000)

#include<lcd.c>
    char x=16;
    void main()
    {
    lcd_init();

while(1)
    {
    x--;
    lcd_gotoxy(x,1);
    lcd_putc("\ MEHMET\ ");
    delay_ms(200);
    if(x= =-6) x=16;
    }
    }
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

320volt.com/wp-content/uploads/2010/09/ccs-pic-c-derleyici-programi-c-dili-ve-ccs-temel-esaslari.pdf
    Sonlarında Lcdye İsim yazdırma ve Kayan Yazı,Değişken değer gösterimi mevcut.

#include <16F84.h>
    #fuses XT,NOWDT,NOPROTECT
    #use delay(clock=4000000)

#include<lcd.c>
    char x=16;
    void main()
    {
    lcd_init();

while(1)
    {
    x--;
    lcd_gotoxy(x,1);
    lcd_putc("\ MEHMET\ ");
    delay_ms(200);
    if(x= =-6) x=16;
    }
    }

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim aynen kopyala yapıştır yaptım ancak #include<lcd.c> ve #include<16f84.h> komutlarını çalıştıramadım.Derleyince bunlar hata veriyor.Birde orada ki çoğu kodu bilmiyorum acaba bir şekilde benim yazdığım komutu düzelte imaknımız var mı?

• Acaba Lcd C dosyanızı ve Compile dosyasının İnclude Kısmı dahilinde Atma Şansınız var mı Bende Simüle ederek Çözüme gitmeye Çalışalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

Acaba Lcd C dosyanızı ve Compile dosyasının İnclude Kısmı dahilinde Atma Şansınız var mı Bende Simüle ederek Çözüme gitmeye Çalışalım.

Dediğiniz gibi hata veren komutları LCD.h ve 18f84.h'ı sildim ancak syntax error veriyor bu seferde.
  • Hocam Atmak derken.Silmek anlamında söylemedim Lcd.C dosyanızın İçindeki bilgileri ve İncludekideki Bilgilerden Bahsetmiştim (foruma)
  • Önerisi olan var mı, hala çözemedim sorunu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.