Şimdi Ara

16gb ram alsam , çok fark olurmu? bir yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    i5 , gtx970 , 8gb ddr3 , sistemim var. Mesela World of Warcraftı ultra çözünürlükte kasmadan oynuyorum, fakat bazı bölümlerde fps 40 lara düşüyor, buda beni rahatsız ediyor, minimum 60 istiyorum. Bu arada monitörüm 2k, ve oyunu 2k ultrada oyunuyorum.. 1080p ultrada zaten 100 altna düşmüyor.

    8gb ram yerine 16gb ram taksam 2x8gb, kingstonın 1333mhz lik. oyunda performansı farkettirirmi ? o kasılan bölgelerde bi 10-20 fps daha arttırır mı?



  • 10-20 fps gibi büyük rakamlar oynamaz ama bir fark olacağı aşikar. 1 sene önce olsa 8 yeterder aldırmazdım kesinlikle ama artık lüksten çok gereklilik gibi oldu 16 GB ram. Chrome bile istiyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kefelon

    10-20 fps gibi büyük rakamlar oynamaz ama bir fark olacağı aşikar. 1 sene önce olsa 8 yeterder aldırmazdım kesinlikle ama artık lüksten çok gereklilik gibi oldu 16 GB ram. Chrome bile istiyor...

    ama 10 fps bile artımcaksa, daha azını zaten hissedemem fark olarak, boşa gidicek 300 lira =P .. gerçi fotografcılıkla ugrasıyorum, lightroom photoshopta falanda bi rahatlama hızlanma olur degil mi ?
  • günümüz oyunlarında 8 gb ram yeterli
  • Yeni nesil yüksek grafikli oyunları ultra ayarlarda oynamadıktan sonra 16 gb ram şu an için gerekli değil.Kalabalık alanlarda kasma oluyorsa işlemcinizden kaynaklanabilir.
  • 3,5+0,5 vram'den dolayı da olabilir.
  • Dostum bir şey son zamanlarda dikkatimi çekmeye başladı bence Windows 10 kaynaklı ciddi bir bellek sömürme problemi var , sistemim de 8 GB bellek yüklü bundan 1,2 ay öncesinde veya şöyle söyleyeyim Windows 8.1 kullanırken boşta arka plan uygulamaları harıl harıl çalışırken dahi azami bellek kullanımı %20 civarıydı yani yaklaşık 1,6-1,7 GB bellek kullanıyordu sistem Chrome da 2,3 sayfa sekmesi açtığımda 2 GB ı biraz biraz geçmeye başlıyordu ve bu asla değişmezdi ! 2 seneye yakın böyle kullandım.

    Sana bunları yazarken Görev Yöneticisini açtım ,sistem boşta sadece Chrome da şuanda 4 sekme açık ve Ram kullanımı %50 Şaka gibi ama acı gerçek sistem tam 4.0 GB Ram kullanıyor şu anda Chrome un kullandığı bellekte 500 MB civarı bir şey , sizce boştayken bir pc tek başına 3,5 GB ram kullanabilir mi ? ee nerede kaldı 64 bit sistemler için açıklanan 2 GB ram gereksinimi ? Demek ki neymiş gerçekten boşta değilmiş kokusunu çıkarıcam ortaya ama bakalım ne zaman ne çıkacak

    Sana da diyeceğim şu , sistem boştayken Ram kullanımına bak % kaç ve toplamda ne kadar bellek kullanılıyor , boşta 3,4 GB ram kullanıyorsa zaten sorun var demektir , Windows aynı mobilde ki Android gibi ! aynı bo.un laciverdi , İOS-MacOS yine her yerde her zaman daha estetik ve daha Light



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 8 Ekim 2016; 20:21:18 >




  • Warcraft tam bir cpu ve ram yiyici bir oyun.Fazla ram haricinde ramin hizida cok onemli.Farkettirir yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 8 Ekim 2016; 20:22:16 >
  • GTA 5'i yüklediğim de oyun içinde ara sıra donmalar yaşıyordum. GTX 1060 VE İ5 6600'lü bir sistemim var. Sonra Ramin sınırlara dayandığını gördüm. Gittim ve 1 tane daha 8gb ekledim. Şuan canavar gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.