Şimdi Ara

16GB'lık Ram almayı planlıyorum? DDR3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

16 GB lık ram almayı planlıyorum. 8 gb lık ramim o kadar sorun araştırma testlerine rağmen sorunsuz olsa da 1 tane bloğunda problem yaşadığımı anladım şuan 4gb lık tek bloğunu kullanıyorum ... doğal olarak da yetmiyor

eski ramim GSKILL Ares 8gb 1600mhz cl9'du, Anakartım Gigabyte z97 gaming 5

Şimdi ise almışken uzun süreli kullanım için 16 gb lik bir ram alayım diyorum çünkü bazı zamanlarda da denk geldim 8gb ın %98 ini kullandığı zamanları gördüm. Bende biraz daha gelecek odaklı ram alayım dedim. iki tane ürün seçtim ama karar veremedim birde sizden tavsiye almak istedim;

-CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 1866MHz CL9 ~ 515TL
    -Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Tactical Tracer w/LEDs DDR3 1600MHz CL8 ~466TL

birinin mhz değeri yüksek diğerinin gecikme süresi düşük.
    Genelde yüksek ayarlarda oyun oynuyorum Fps ağırlıklı olmak üzere... bunlardan hangisi benim için daha ideal bir seçim olur,fiyat farklarına değer mi ?? Yada sizin bunlar haricinde önerebileceğiniz bir model/marka var mı ?

Teşekkürler

• 1600 cl9 ustu size hisdedilir fark saglamaz crucal iyidir ama aldiginiz model ledli olani gorsellik icin alinmiyorsa bunu oneririm
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/crucial-ballistix-sport-16-gb-ddr3-1600-dual-kit-2x8-gb--bellek---sogutuculu.aspx

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tactical tracer leri al . Hem kaliteli ve performansli ramer , hemde pencereli kasa kullaniyorsan ayri bir güzellik katiyor kasaya .

• Yok öyle özel olsun diye seçmiyorum ama olmuşken cl8 alayım diyorum çok fark ettirmiyor ama Vatandan almayı planladığım için oradan seçmiştim modelleri @*666*

Pencereli bir kasa kullanıyorum cooler master rc 693 acaba bu modeli hangi renk şeması sunuyor @trumpet

corsair i fiyatından ve 266 hız farkından ötürü mü tercih etmiyorsunuz ?
  • Dediginiz gibi cl8de olabilirde cok fark olmuyor
    evet %30 - %40 fazla fazla verip ayni kapasite ram almam sahsen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *666* -- 28 Ekim 2015; 16:45:34 >
  • *666* kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz diğer rami de değerlendireceğim hocam Geri dönüşleriniz için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nrk58

Yok öyle özel olsun diye seçmiyorum ama olmuşken cl8 alayım diyorum çok fark ettirmiyor ama Vatandan almayı planladığım için oradan seçmiştim modelleri @*666*

Pencereli bir kasa kullanıyorum cooler master rc 693 acaba bu modeli hangi renk şeması sunuyor @trumpet

corsair i fiyatından ve 266 hız farkından ötürü mü tercih etmiyorsunuz ?

Dostum crucial tavsiye etmemin nedeni görselligi sevmemden kaynaklaniyor . Diger tarafta hangi rami alirsan al performans olarak hissetmezsin. En azindan oyun yada gunluk kullanimda . Kendi bilgisayarimdada led li ram kullanmaktayim . Ayri bir hava katiyor .
    No name ram alsan bile fark hissetmeyeceksin . Markaya fazla takilma .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nrk58 kullanıcısına yanıt
    Aldinizmi urun?
    Almadiysaniz butceniz nekadar ? Ona gore kendim aldigim ramlari onericegim sizlere

• 500tl civarinda para ayıracağım ortalama... Daha almama çok var açıkçası parasal durumdan ötürü birini seçeyim ki parayı ona göre ayarlayayım

Doğru söylüyorsunuz hocam @trumpet
    Bunu yeni aldim tawsiyemdir ...
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-16gb-2x8gb-vengeance-pro-ddr3-1600mhz-cl9-siyah-sogutuculu-ram.html?srt=PU
    Ama dikkat edin uyumsuzluk olmasin

• Oskis kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için teşekkürler listeme ekleyeyim

Rica ederim ..bu ramlar guzeldir...uyumlu ise sorun yok ..alin gecin derim 490tl ii fiyat...

• Kingston HyperX Savage 16GB 1600MHz Cl9 DDR3

16GB'lık Ram almayı planlıyorum? DDR3

Yazık değil mi arada o kadar fark vericeksin, bunlar da xmp özellikli, yukardaki 490tl ye baktığın ramlerle aynı özellikte

• quote:

Orijinalden alıntı: Nrk58

Merhaba ;

16 GB lık ram almayı planlıyorum. 8 gb lık ramim o kadar sorun araştırma testlerine rağmen sorunsuz olsa da 1 tane bloğunda problem yaşadığımı anladım şuan 4gb lık tek bloğunu kullanıyorum ... doğal olarak da yetmiyor

eski ramim GSKILL Ares 8gb 1600mhz cl9'du, Anakartım Gigabyte z97 gaming 5

Şimdi ise almışken uzun süreli kullanım için 16 gb lik bir ram alayım diyorum çünkü bazı zamanlarda da denk geldim 8gb ın %98 ini kullandığı zamanları gördüm. Bende biraz daha gelecek odaklı ram alayım dedim. iki tane ürün seçtim ama karar veremedim birde sizden tavsiye almak istedim;

-CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 1866MHz CL9 ~ 515TL
    -Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Tactical Tracer w/LEDs DDR3 1600MHz CL8 ~466TL

birinin mhz değeri yüksek diğerinin gecikme süresi düşük.
    Genelde yüksek ayarlarda oyun oynuyorum Fps ağırlıklı olmak üzere... bunlardan hangisi benim için daha ideal bir seçim olur,fiyat farklarına değer mi ?? Yada sizin bunlar haricinde önerebileceğiniz bir model/marka var mı ?

Teşekkürler

Arkadaşım bende yaklaşık bir buçuk ay önce Z97 tabanlı bir sistem topladım Kullandığım Asus Z 97-A anakart 3200 mhz ye kadar ram süratine müsade ettiği için öncelikle 2400 mhz hızında Kingston Beast 2x8 ram aldım şansıma aldığım paketten çıkan ramlerden biri arızalıydı arızalı olmayanını bularak 8 gb ram ile ana kart ayarlarından hız testlerini yaptım 2133 mhz de ram daha kararlıydı bunun üzerine değişirken boş yere fazla para vermemek için KINGSTON HyperX Beast 16GB (2x8GB) DDR3-1600MHz CL9 Bellek - KHX16C9T3K2/16X ile değiştim diğer 2400 mhzlik ramlat cl 11 gecikmeliydi bu aldıklarımla hem 110 TL cebimde kalmış oldu hem de çok hızlı ve 1600 mhz de sıkıntısız çalışmakta.Kesinlikle öneririm fiyatı bugünlerde 9 taksit 330 TL civarında..Ayrıca ramler ömür boyu garantili..Kolay gelsin..

http://www.chip.com.tr/inceleme/kingston-hyperx-beast_4280.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derin07 -- 29 Ekim 2015; 15:15:34 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.