Şimdi Ara

1669 ytl sistem yenileme nasıl olmuş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yaklasık 3 senelik emektar pc mi artık bırakıyorum.. Elimde LCD, ses sistemi ve 500 GB WDigital harici harddisk var. Bunlarla beraber yeni sistemi söyle dusundum..

anakart: asus p5q3 deluxe wifi 385 ytl

işlemci: E8500 veya Q6600 alcam karar veremedim bi turlu (320 ytl )

ram: 2 GB (2x1) 1066MHZ DDR2 KIT Reaper - HPC 124 YTL

harddisk: 320GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK 94 YTL samsung

ekran kartı: HD4850 IceQ 4 Turbo GDDR3 512MB 256BIT EKRAN KARTI 321 YTL

kasa:VH8000BWS ARMOR+ MX PENCERELİ Mid TOWER SİYAH KASA 201 YTL (thermaltake)

powersupply: 650 WATT TOUGHPOWER QFAN GÜÇ KAYNAĞI (TAK ÇIKART KABLOLU) 224 YTL (thermaltake)

toplam: 1669 YTL kdv dahil...

fiyat asagı yukarı vatan bilgisayara göre... sistemi oyun ve HD multimedia amaçlı topluyorum. sizce islemci ne almalıyım?( en az 2 sene kullanılacak) öneri ve görusler için simdiden tesekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaska Yolcusu -- 1 Eylül 2008; 11:48:01 >

• aldıgın fiyatlar vatanın taksitli fiyatları yalnız. Peşin alırsan %8 indirimli haliyle ödüyosun. world axess varsa %8 indirim + 5 taksit.

Sisteme gelince:

Anakart olarak bu yetmezmi
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=33920
  • Anakartı biraz düşürüp ekran kartını 4870 yapmanı tavsiye ederim.
  • 4870 de ısı ve fan gurultusu sorunu olabilir diye korkuyorum... o yuzden HD 4850 diye dusunmustum bide islemci ne olsun sizce?
  • sadece oyun diyorsan E8500 ama video dönüştürme photoshop render v.S diyorsan Q6600 ama karışık diyorsan kesinlikle Q6600 zaten piyasada artık yavaş yaval 4 çekirdeğe optimizasyonlu oyunlar çoğalmaya başlarlar !
  • quote:

Orjinalden alıntı: koreltuncan

4870 de ısı ve fan gurultusu sorunu olabilir diye korkuyorum... o yuzden HD 4850 diye dusunmustum bide islemci ne olsun sizce?

Güzel bir markanın 4850 sini alırsan hiç birşeyden korkma derim

P5Q Pro aNAKART alsan

artan para ile de Q9300 alsan daha iyi olmaz mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portechine -- 31 Ağustos 2008; 18:51:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SorrowOcean

Anakartı biraz düşürüp ekran kartını 4870 yapmanı tavsiye ederim.

katılıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2200 TL toplama nasıl olmuş?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ram olarak önerim 2*1 gb ocz reaper serisi
  • ram lerin mhz yüksek olsun 800 den
  • Ram leri 1066 lık seçmeni öneririm Birde kasayı ondan alıp hata etme derim armor+ ın 10da 1 kalitesi bile yok o kasada
  • anakartı DDR3 destekli olduğu için düşünmüştüm bide ram konusunu hallederim tmmdır. ama kasa hakkında

quote:

Orjinalden alıntı: burak9006

Birde kasayı ondan alıp hata etme derim armor+ ın 10da 1 kalitesi bile yok o kasada

yorumu anlamadm. iyi gibi görunuyo begendim kasayı. kötü özellikleri mi var?
  • bide intelin yeni işlemcileri nehalem ile uyumlu mu bu anakartlar? (p5q pro veya p5q3 deluxe)
  • arkadaslar yapılan yorumlardan sonra netlesmesi gereken 3 konu var...

1. Anakart-ekran kartı-islemci üçlüsünde hangisine yükleniyim.( sistem genelde oyun ve HD multimedia amaçlı olacak )(sizce bu üçlü nasıl olsun)

2. islemci e8500 mü q 6600 olsun? (ben daha çok intelin yeni nesil islemcilerini ve 4 cekirdekte fiyatın dusmesini beklemek istiyorum)(o zamana kadar E8500 isimi gorur)

3. ekran kartı HD 4850 iceQ4 dusunmustum ama 100 ytl daha koyup HD 4870 alsam mı sizce? (HD 4870 te ısınma ve fan gurultusu beni tedirgin ediyo acıkcası)

bu sorulardan sonra sistem netlesecek tamamen... herkese tesekkurler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: koreltuncan

bide intelin yeni işlemcileri nehalem ile uyumlu mu bu anakartlar? (p5q pro veya p5q3 deluxe)

Soket yapısı değişeceği için nahalemle uyumsuz olacaktır alacağın herhangi bir anakart....

Kasaya gelince plastik gibi ve resmen değerinin 2 3 katına satılıyor...Düşündüğün gibi büyük değil iri bir ekran kartını takarken sorun yaşayabilirsin ve kablo dağanıklığı problemi yaşarsın... Armor+ cosmos gibi bir kasa alıp çok uzun süre kullanabilirsin ya da bendeki Recom x-force a bakabilirsin..Armor mx'e göre çok daha iyidir...Mümkünse armor mx i görmeden de alayım deme

Oyun- ve multimedia amaçlı kullanacak isen E8500 daha mantıklı bir seçenek olacaktır...

Ekran karını 447 ytl olan Nova daki Msi gtx260dan kullanman mantıklı olacaktır Az bir oc ile 4870ten daha iyi performans alırsın ve ısınma problemi yaşamazsın

Anakartı bu kadar pahalı birşey almanı önermem nehaleme geçmeyi düşünüyorsan Asus P5Q Deluxe ya da Msi P45 platinum P5q PRO falan düşünebilirsin 3ü de güzel anakartlar...Ama ddr2 ... Bence ddr3 lerin zamana ihtiyacı var cl değerleri hala yüksek ve iyi Mhz yapısına sahip olanlar fiyat olarak uçuk seviyede... 1200lük Reaper serisi ddr3 lerin ucuz modellerinden(1333 cl9 mesela) daha performanslı olacaktır Ddr3 orta seviye 2x1 bir ram için 300 350 ytl vermek gerekecektir.Ddr3 işini nehalem mimarisi oturup fiyatlar ucuzlamaya başlayınca düşünmelisin çünkü hem teknoloji yeni hem de fiyatlar cidden çok yüksek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.