Şimdi Ara

160Gb Hdd 30Gb gözüküyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a arkadaşlar hdd ile bi problemim var. 160GB samsung hdd aldım Xp ile 30Gb lik bir bölüm oluşturdum. geri kalan 130GB yi windows kurulduktan sonra biçimlendiririm diye hiç ellemedim. eski hard disk 20GB(iki partition idi) hiç uğraşmadan bundaki bilgileri yeni hdd ye atmak istedim bunun için Hiren boot cd deki true image programını kullandım yaklaşık 1:30 saat sürdü. bittikten sonra bilgisayarı yeni hdd den açtım ama program yeni hdd nin 30Gb lik bölümünün 9GB sini C geri kalanıda D yapmış. Yani Hdd nin geri kalanı görünmüyordu. Geri kalan bölüm Bilgisayar Yönetimindeki disk yönetimi altında da görünmüyordu. Tekrar xp cd si ile başlattım ama yine toplam disk boyutunu 33 gb kadar görüyordu. Bu sefer Maxtor un maxblast 3 cd si ile hdd yi hızlı modda sıfırlamayı denedim ama yine olmadı. Bide Hdd biosta da 32-33GB civarında gözüküyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim arkadaşlar...

• a. s. ne güzel XP ile bölüm oluşturup Windows kurmuşsun, geri kalanı daha sonraya bırakmışsın. Peki Hiren'e mirene ne gerek vardı. Daha sonra işini Windows'un "Disk Yönetimi"yle yapsaydın böyle olmazdı. Her neyse olmuş bi kere.

Harddiski Maxtor'un programıyla değil de Samsung'un kendi programıyla sıfırla. Programın harddiskin modeline uygun olduğundan emin ol. (http://www.samsunghdd.com)

Daha önce yaptığın gibi Windows kurarken bölüm oluştur. Geri kalan kısmı da kurulum bittikten sonra (Windows XP+SP2) kurulu Windows'un "Disk Yönetimi"yle yaparsan mis gibi olur. Bunu yaparken geri kalanı uzatılmış bölüm (extended partition) olarak bölümle ve bu bölüm içinde mantıksal sürücü (logical driver) oluştur. İşte bu kadar.
  • a.s. abicim.düşük bi ihtimal ama jumperlara bi bak.jumper ayarlarıyla disk 32 gb a sınırlanmış olabilir.
  • Yok jumper ayarlarında bi problem yoktu. Kullandığım program nasıl yaptı ama 160GB Hdd 33GB gözüküyordu. Biosta bile 33 gözüküyordu. Sonra arkadaşın dedeği gibi kendi programını kullanarak sıfırlama yaptım o şekilde düzeldi. yardımlarınız için teşekkür...
  • aynı sorun bendede var 300 Gb lık samsung diskim 130 GB gözüküyor
    bu disk sıfırlamayı neyle yapılıyor? işe yararmı?
  • Benim sorunum yazılımsaldı. Hdd yi ilk taktığımda 160Gb görüyordu fakat yukarıda yazdığım işlemi yaptıktan sonra 33 görmeye başladı. Eğer senin ilk taktığında da 130 görüyorsa ya jumper ayarları yanlış ya da bios eski eğer senin probleminde benim ki gibi isewww.samsunghdd.com adresinden diskinin modeline uygun yazılımı indir ve dos ortamında çalıştır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: isok

aynı sorun bendede var 300 Gb lık samsung diskim 130 GB gözüküyor

Windows XP, 130GB üzerindeki harddiskleri göremiyor. Windows XP'ye SP2 yüklerseniz harddiskin geri kalanını da kullanabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TOSHIBA C660D 3 GB RAM 320 GB HDD
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: isok

aynı sorun bendede var 300 Gb lık samsung diskim 130 GB gözüküyor

127 gb sınır vardı önceden sp2 ile aşıldı.

service pack 2 li cd ile windows kur 300gb gözükür, formatlanabilir.
  • sp2 yoktu benim xp de. birde onu deneyim teşekkürler
  • Yalnız kurulu Xp üzerine SP2 yi yüklemek yeterli olmuyor.SP2 li bir winxp cd ile format at formata başlarken görünen mavi ekranda göreceksin harddiskin 300 gb olduğunu.

Kolay Gelsin.
  • Büyük diskler Slave olarak takıldığında 30GB olarak görünür. Ben de ilk önce 300GB lık diskimi 30GB görünce şaşırmıştım ama kitapçığında da bu bilgi var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.