Şimdi Ara

16 yaşında 1.68cm ve 50kg ile başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta zaten anlatmak istediklerimin büyük çoğunu anlattım. Boy ve kilom komik rakamlarda.. Ben yine de bu fiziksel koşullara rağmen basketbola başlamak istiyorum. Semt sahasına gidip oynamaya çalıştığımda ya dalga geçiliyor ya da fiziksel özelliklerimden dolayı pek oynama şansı verilmiyor. Kilom için yakında bir doktora dahi gitmeyi düşünüyorum acaba bağırsaklarımda kurt falan var mıdır diye. Okul takımına girmeyi çok istiyorum. Yaz tatilinde profesyonel yardım almak dışında kendimce elimden geleni yaptım ve bir ay kaldı. Eskiden benden kısa olan arkadaşlarım şu an çok güzel basketbol oynuyor ve benden uzunlar. Gerçekten yeteneğim olmasa bile ne olursa olsun vaz geçmeyeceğim. Önerilerinizi bekliyorum. Antrenman çizelgesi olur beslenme önerisi olur nerden başlamam gerektiği hakkında bile bir şey bilmiyorum. Şut tekniğini öğrendim sanırım ama buna rağmen isabetli atamıyorum. Benden yaşça küçük ve daha kısalarla oynadığımda bile ribaund alamıyorum. Hiçbir turnikeyi zamanında atamıyorum.

• Dostum maalesef bazı şeyler genetikle alakalıdır. Senin doğuştan gelen bazı fiziksel özelliklerin belliyse bunları değiştirmen biraz zor olabilir. O yüzden boy konusunu çok kafaya takma ve boyunu avantaja çevirebilecek stratejiler düşün. Mesela çeviklik, top çalma, boş alanlara kaçabilmeyi öğren. Kilona gelince bağırsağında kurt yok tabi ki. Sadece metabolizman hızlıdır. Bu yüzden yediklerini vücudun hemen yakar. Biraz fizik yapmak istersen iyi bir fitness salonu ve fitness hocasıyla anlaşıp haftada 3-4 gün ağırlık çalışabilirsin. Ama dikkatli ol basketboluna zarar vermesin. Ribaunt, şut olayına gelirsek. Bunlar tekniğini çok iyi bilsen bile biraz tecrübeye, yer tutmaya, rakibi okumaya, zamanlamaya, reflekse dayanan şeyler. Sen istediğin kadar teknik bil bunlar olmadan başaramazsın. O yüzden bol bol basketbol oyna.
  • canım benim kilonda bişey yok , gelişimin bitmedi 20li yaşlarda zaten kilo alırsın yada vucüt dengen oturur ondan sonra çok takarsan bir fitness antrenörü ile kas kütleni artırırsın sonuçta obez veya aşırı kilolu değilsin zayıf olmak diğerlerine göre çok daha iyi.Basketbola gelince sadece keyif için istediğin yerde oynarsın ama genellikle maçlara almazlar dediğin gibi.
  • dostum her şey mentalitede biter öncelikle onu bi söyleyeyim. eğer başaracağım diyorsan başarırsın. kaldı ki hedefinde şimdilik okul takımı. boyun kısa olduğu için sana zıplama idmanları yapmanı öneriyorum. önerdiğim belirli bir hareket yok ama internette tonlarca var araştırıp bulabilirsin. sadece bacak kaslarını geliştirme aynı zamanda hızlanmanı patlama gücünü geliştirirsen sana daha çok faydası olacaktır çünkü zıplama güç ve hız ile doğru orantılıdır.

onun dışında bol bol şut çalış özellikle orta mesafe ve yetiştirebiliyorsan üçlük çalış. ayrıca çemberde bitirme hareketlerini çalış bunlara yönelik driller uygula. dengeni geliştir lazım oluyor. kolların ince ise birazcık kalınlaştırmaya bak. bir yandan da top hakimiyetini ve oyun zekanı gelitirmelisin.

eğer detaylı yardıma ihtiyacın olursa benle istediğin aman iletişime geçebilirsin

• öncelikle kilonda hiç bir sorun yok ve ayrıca kaç yıldır bu sporu yapıyorum ama bazı zamanlarda ben bile turnikeyi zamanında atamıyorum. bu konu kesinlikle tecrübeyle alakalı. yapman gereken dışarı çıkıp yüzlerce turnike , orta mesafeli şut atmak. bir süre sonra geliştiğini farkedeceksin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.80 Boy İçin En İdeal Kilo ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.